GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Újra bűzlik Gyömrő, a romantika fővárosa

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.01.29.
 Vasárnap
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 07. 31. 09:01     


Újra bűzlik Gyömrő, a romantika fővárosa
A gyömrői lakosok magas csatornadíjat fizetnek. A jelenleg alkalmazott vitatható megoldás, jóval olcsóbb. Komikus, de jó pénzért szagolhatjuk a saját piszkunkat!

A hétvégén újra elkezdték a gyömrői szennyvíztisztítóban előállított szennyvíziszapot, a közelben lévő földekre hordani. A szennyvíziszap elszállításával megbízott cég a Kommunál Plusz Kft.

 

Pár hónapos kényszerpihenő után a cég, a számára gazdaságilag legkedvezőbb megoldást választotta és a természetbe teríti a telepen összegyűlt szennyvíziszapot. A Pest Megyei Kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Hivatalától kértünk tájékoztatást, abban a kérdésben, hogy a cég ezt a tevékenységét ismételten engedély nélkül, vagy jelenleg engedéllyel teszi-e.

 

A Növény és Talajvédelmi Hivatal munkatársa elmondta, hogy a Kommunál Plusz Kft., szántó területre szennyvíziszap kihelyezésre kapott engedélyt. A cégnek kiadott határozatot Gyömrőn, a jegyzőnek ki kellett volna függesztenie, mert a határozat ellen fellebbezésre két hét állt rendelkezésre. A cég tavasszal engedély nélkül terített szennyvíziszapot gyömrői területekre, ezért a hatóság 200 ezer forintra bírságolta.

A Kommunál Plusz Kft. képviseletében Csiszárik Zoltán a cégre kirótt bírságot a hatóság számára megfizette.

 

A hivatal munkatársa továbbá elmondta, hogy a szennyvíziszap a földekre történő kihelyezése szigorú szabályozáshoz van kötve, amiben például az is bele tartozik, hogy a szennyvíziszapot azonnal be kell tárcsázni. Amennyiben ez nem így történik, úgy dokumentálva (fénykép) jelezni kell a hivatal felé és azonnali eljárást fognak kezdeményezni.

 

A helyi környezetvédők (KIGYE), két hónapja kértek vizsgálatot a szennyvíziszap illegális terítése miatt, a gyömrői városvezetéstől. Az ügyel kapcsolatban beadott beadványukra választ a mai napig nem kaptak a helyi hivataltól, ezért az egyesület panasszal élt a Pest Megyei Kormányhivatalnál. Gyömrő városának vezetése a törvényes határidőket nem tartotta be.

 

A Kormányhivatal felszólította a Polgármestert a törvények betartására, de a gyömrői jegyző a Kommulál Plusz Kft. Engedélyét, és a Növény és Talajvédelmi Hivatal határozatát nem függesztette ki. Ezzel megakadályozta azt, hogy a határozat ellen határidőn belül fellebbezéssel élni lehessen.

 

További érdekes momentum a bírság mértéke. Tavasszal a városban élők tömegesen kaptak brutálisan magas talajterhelési díj kiszabásáról számlát a gyömrői adó osztályától. Az összegek sok esetben meghaladták a 100 ezer forintot, de nem volt ritka 200 ezer feletti számla sem.

 

Ezeket a számlákat azoknak a gyömrői lakosnak kellet befizetniük, akiknek nincs csatorna szolgáltatása és szikkasztóba ürítik a keletkezett szennyvizüket. A csatornadíj mértéke is elég magas a városban a többi településhez képest. Érthetetlen az, hogy a Kommunál Plusz Kft., hogy úszta meg ilyen alacsony mértékű büntetéssel mikor több hektáron, több tonna nem megfelelően kezelt szennyvíziszappal árasztotta el illegálisan a földeket.

 

A cég, a Növény és Talajvédelmi Hivataltól olyan területre kérte és kapta meg az engedélyt a szennyvíziszap terítésére, mely csapadékos időszakban belvíz lepte terület. Ez pedig tilos, mert a szennyeződés kerülhet a talajvízbe, valamint átfolyás is lehet más földekre. Miért van szüksége az önkormányzatnak arra, hogy ezt a megoldást támogassa?

 

A gyömrői lakosok magas csatornadíjat fizetnek. A csatornadíj ebben az esetben felülvizsgálatra szorulhat, mert az iszap szakszerű elszállítását, deponálását is tartalmazza. A jelenleg alkalmazott vitatható megoldás, jóval olcsóbb. Komikus, de jó pénzért szagolhatjuk a saját piszkunkat!


GYH

 

 

 


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Milyen cipőt vegyél leggingshez?
2023. 01. 18. 13:03 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport