GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.05.26.
 Csütörtök
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.
   EUR árfolyam
   385,03 Ft
   CHF árfolyam
   374,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 24. 14:06     


Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
Ahogyan életünk egyre nagyobb területe kerül át a digitális térbe, egyre nagyobb kihívással néz szembe a pénzügyi szolgáltatások világa is, hiszen az ügyfelek mindinkább az egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb szolgáltatásokat keresik.

A pénzügyi piac sem kivétel ez alól. A hagyományos pénzügyi szolgáltatók, a bankok mellett megjelentek a fintech szolgáltatók, amelyek a legújabb, innovatív technológiákat alkalmazzák annak érdekében, hogy magas ügyfélélményt biztosítsanak a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

A fintech térnyerése

 

A számítógépes technológia használata a pénzügyi szektorban már mintegy 50 éves múltra tekint vissza, hiszen a bankok körülbelül ennyi idővel ezelőtt teremtették meg a modern digitális bankolás alapjait. Ennek eredménye a pénzügyi technológiákra épülő fintech (Financial Technologies) iparág megszületése. Szorosabb értelemben azonban a fintech nagyon is új jelenség, ami az internet térnyerésével indult a hagyományos iparágakkal szemben.

 

Megjelentek az intenzív startup-ok, amelyek a pénzügyi szolgáltatásokat kezdték a hagyományostól eltérően, másképp, újszerűen értékesíteni. A bankokhoz mérten kisebb, ezért rugalmasabb és gyorsabb fintech cégek gyorsabban tudták hasznosítani a technológia kínálta előnyöket. Ezen cégek térnyerését napjainkra már EU-s pénzforgalmi irányelv (PSD2) is segíti, így a bankok vezető szerepe egyre inkább csorbulni látszik annak ellenére, hogy a bizalom még mindig a pénzügyek egyik legerősebb mozgatórugója.

 

A jövő valószínűleg az innovatív bankok és a fintech cégek kooperációja lesz, nagy adag automatizáltsággal. 

 

Pénzügyi forradalom zajlik

 

A pénzügyek kezelése a legtöbb cég számára teher, stresszforrás, amelyet a fintech cégek felismertek, és ennek megreformálását tűzték ki feladatul. Olyan innovatív rendszereket dolgoztak és dolgoznak ki folyamatosan, amelynek segítségével időt és pénzt spórolhatnak a cégek. A FlexiBill a digitális faktoring úttörőjeként jelent meg a magyar piacon, és nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a pénzügyek forradalmát, gyors, kiszámítható költségű és magas ügyfélélményt nyújtó finanszírozási szolgáltatás nyújtását.

 

Ráadásul mindezt úgy, hogy a teljes folyamat, vagyis a minősítés, elbírálás, szerződéskötés, folyósítás 100%-ban online történik.

 

A digitális faktoringról dióhéjban

 

A digitális faktoring egy olyan finanszírozási forma, amelynek során a szolgáltatást igénybevevő cégek egy gombnyomásra a pénzükhöz juthatnak azáltal, hogy a faktoring cég megfinanszírozza aktív, ám hosszú fizetési határidejű számláikat. Röviden megfogalmazva a faktor megveszi a vele szerződésben álló cégek számláit, így azok azonnal készpénzre válthatók. Ezáltal likviditásuk, cash flow-juk nem szab gátat a növekedésnek.


További hírek

  Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?
2022. 05. 24. 09:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Így takarítsd le a szúnyoghálókat!
2022. 05. 24. 09:03 gyomroi-hirhatar.hu
  Okosotthonok - okosmegoldásokkal a mindennapok kényelméért
2022. 05. 23. 10:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a laptop-kiegészítők kifejezetten praktikusak
2022. 05. 11. 14:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Kéziszerszámok – tökéletes partnerek a munkához!
2022. 04. 25. 12:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan uralhatjuk a haragunkat?
2022. 04. 12. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései
2022. 03. 22. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Ha egy igazán jó bort keres a szivarhoz
2022. 03. 16. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Ön hogyan képzeli el egy kiváló partnercég minőségpolitikáját?
2022. 02. 22. 16:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022. 02. 22. 11:17 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport