GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.12.07.
 Kedd
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,65 Ft
   CHF árfolyam
   351,06 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 24. 14:06     


Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
Ahogyan életünk egyre nagyobb területe kerül át a digitális térbe, egyre nagyobb kihívással néz szembe a pénzügyi szolgáltatások világa is, hiszen az ügyfelek mindinkább az egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb szolgáltatásokat keresik.

A pénzügyi piac sem kivétel ez alól. A hagyományos pénzügyi szolgáltatók, a bankok mellett megjelentek a fintech szolgáltatók, amelyek a legújabb, innovatív technológiákat alkalmazzák annak érdekében, hogy magas ügyfélélményt biztosítsanak a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

A fintech térnyerése

 

A számítógépes technológia használata a pénzügyi szektorban már mintegy 50 éves múltra tekint vissza, hiszen a bankok körülbelül ennyi idővel ezelőtt teremtették meg a modern digitális bankolás alapjait. Ennek eredménye a pénzügyi technológiákra épülő fintech (Financial Technologies) iparág megszületése. Szorosabb értelemben azonban a fintech nagyon is új jelenség, ami az internet térnyerésével indult a hagyományos iparágakkal szemben.

 

Megjelentek az intenzív startup-ok, amelyek a pénzügyi szolgáltatásokat kezdték a hagyományostól eltérően, másképp, újszerűen értékesíteni. A bankokhoz mérten kisebb, ezért rugalmasabb és gyorsabb fintech cégek gyorsabban tudták hasznosítani a technológia kínálta előnyöket. Ezen cégek térnyerését napjainkra már EU-s pénzforgalmi irányelv (PSD2) is segíti, így a bankok vezető szerepe egyre inkább csorbulni látszik annak ellenére, hogy a bizalom még mindig a pénzügyek egyik legerősebb mozgatórugója.

 

A jövő valószínűleg az innovatív bankok és a fintech cégek kooperációja lesz, nagy adag automatizáltsággal. 

 

Pénzügyi forradalom zajlik

 

A pénzügyek kezelése a legtöbb cég számára teher, stresszforrás, amelyet a fintech cégek felismertek, és ennek megreformálását tűzték ki feladatul. Olyan innovatív rendszereket dolgoztak és dolgoznak ki folyamatosan, amelynek segítségével időt és pénzt spórolhatnak a cégek. A FlexiBill a digitális faktoring úttörőjeként jelent meg a magyar piacon, és nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a pénzügyek forradalmát, gyors, kiszámítható költségű és magas ügyfélélményt nyújtó finanszírozási szolgáltatás nyújtását.

 

Ráadásul mindezt úgy, hogy a teljes folyamat, vagyis a minősítés, elbírálás, szerződéskötés, folyósítás 100%-ban online történik.

 

A digitális faktoringról dióhéjban

 

A digitális faktoring egy olyan finanszírozási forma, amelynek során a szolgáltatást igénybevevő cégek egy gombnyomásra a pénzükhöz juthatnak azáltal, hogy a faktoring cég megfinanszírozza aktív, ám hosszú fizetési határidejű számláikat. Röviden megfogalmazva a faktor megveszi a vele szerződésben álló cégek számláit, így azok azonnal készpénzre válthatók. Ezáltal likviditásuk, cash flow-juk nem szab gátat a növekedésnek.


További hírek

  Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
2021. 11. 24. 14:06 gyomroi-hirhatar.hu
  Variációk építőjátékra
2021. 11. 18. 15:05 gyomroi-hirhatar.hu
  Mitől függ, hogy veszünk-e vagy sem? (+18)
2021. 11. 12. 21:18 gyomroi-hirhatar.hu
  Őszi és téli bakancsok kínálata 2021-ben
2021. 10. 20. 09:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Az élvefogó patkánycsapda előnyei
2021. 08. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire jó a Billingo Marketplace?
2021. 08. 12. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Vicces ugrálójátékok kicsiknek… és nagyoknak
2021. 08. 12. 12:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Milk & Honey – avagy mesésen finom whisky egyenesen Izraelből
2021. 07. 13. 19:25 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport