GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Szűcs Lajos érdemel még négy évet?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.11.27.
 Vasárnap
Ma Virgil napja van.
Holnap Stefánia napja lesz.
   EUR árfolyam
   412,6& Ft
   CHF árfolyam
   420,06 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 01. 00:54     


Szűcs Lajos érdemel még négy évet?
Szűcs Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő munkásságáról készített összefoglaló

 

Szűcs Lajos (Fidesz)  országgyűlési képviselő „munkásságáról” készített (természetesen dióhéjban) összefoglalót az egyenesen.hu.

 

 

Szűcs Lajos Fidesz– KDNP színekben indul Pest megye 7. számú egyéni választókerületében. (Pécel, Vecsés, Gyál, Felsőpakony, Üllő, Ecser, Maglód, Gyömrő)

  

 

Mire van pénz, ha gyermekeinkre nincs?


2011 telén lekapcsolták a melegvíz és a gázszolgáltatást a Pest megyei iskolákban, mert az általa vezetett önkormányzat nem fizette a számlákat. A 13 fokos épületben kabátban dideregtek a gyermekek számos településen, köztük Pécelen, Ócsán és Gyömrőn.

 

Szűcs Lajos eközben az Azori-szigeteken nyaralt


Szűcs Lajos közpénzen, kísérővel utazott az Azori-szigetekre, miközben az utazást finanszírozó megyéje a végletekig el volt adósodva. Ráadásul hónapokig tagadta az ügyet!


Szűcs 2011-ben fideszes társaival az Atlanti-óceán közepén elterülő szigetcsoportra, az Azori-szigetekre utazott a Pest megyei önkormányzat pénzén. Eközben az általa vezetett önkormányzatot csődhelyzet fenyegette. Szűcs ráadásul élő adásban hazudott is: azt állította, hogy nem vitt kísérőt az útra. Valójában azonban Orgoványi Ágnes „külügyi tanácsadó” kísérte el az útra. Nem baj, bizonyára jót nyaralt abból a pénzből, ami az éhező gyermekeket illette volna.

 

Szűcs a Pest megyei önkormányzat elnöke, így feladata, sőt kötelessége a közétkeztetés megszervezése. Ennek ellátását egy cégre bízta. 2011 tavaszára gyakorlatilag leállt a közétkeztetés az egész megyében, mivel az önkormányzat nem fizette ki a cég munkadíját. Nem volt menza az iskolában, nem jutottak élelmiszerhez az állami gondozottak, de még a nevelőszülőknek sem fizetett az önkormányzat.

 

Szűcs Lajos csak saját magával törődik


Országgyűlési képviselő és megyei közgyűlési elnök egy személyben. Egy hónap alatt megkeresi egy minimálbéres 16 havi jövedelmét!

 

Szűcs Lajos álláshalmozóként havonta 1.6 millió forintot keres, ami évente csaknem 20 millió forintot jelent. 

 

A társadalmi felelősségvállaláshoz mégsem tartozik az erősségei közé. Amikor Pest megyében (ahol a közgyűlés elnökeként havi 556 ezer forint üti a markát) mintegy 20 iskolában kikapcsolták a fűtést és nem kaptak a gyerekek ételtt. A 2.7 miliárdos ócsai lakópark csúfos kudarca sem rázta meg: éli tovább világát, egyik reprezentatív rendezvényről a másikra sétálva.

 

Ócsai bukta


A kormány 2.7 milliárdért húzott fel egy lakóparkot Ócsán a bedőlt devizahitelesek számára. Az eredeti tervek szerint a programra kiszemelt területen 420 lakóházat, 80 üzletet, két óvodát, egy iskolát, sportpályákat, szupermarketet, postát, körzeti orvosi rendelőket, klub-könyvtárat és egy ökomenikus templomot kellett volna építeni. Ebből végül 80, darabonként 37 millió forintos ház épült meg. Ezek fele azóta is üresen áll. A kormány idén januárban végre hajlandó volt beismerni, hogy a projekt megbukott. Újabb sikertörténet újabb milliárdokért.

 

Hogyan vélekednek róla a helyiek:

 

„Ha leszállunk az állomáson, majd útbaigazítom, hogy merre lakik. Nézze meg a villáját. Nehogy azt higgye, valamifajta irigységből mondom ezt, hanem azért, mert ide a „lakájába” szinte csak aludni jár haza. Meg, néha dorbézolni… Mi, az ócsaiak magasan le vagyunk sz..va általa.”


„Kár, hogy Ócsán Szűcs Lajos munkássága, a haladásban és a jólétben nem érződik.  Csak szeretnék mindezek után, hogy a „gettó” lakópark hozadékai nem okoznak akkora hátrányt, vagy kárt a városnak, melyek Szűcs Lajos elnöki tündöklése és pártbeli társai, a megyés- valamint helybéli partnerei tevékenységei alatt keletkeztek itt helyben. Ugyanis ötleteiért kisvárosunk nem egy esetben nagy árat fizetett…”

 

Forrás: egyenesen.hu


További hírek

  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Ne légy kíváncsi, mert hamar…
2022. 11. 14. 12:22 gyomroi-hirhatar.hu
  Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását
2022. 11. 14. 11:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!
2022. 11. 11. 17:14 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport