GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Szeptemberig csak próba jelleggel üzemel a vízipark

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2019.10.19.
 Szombat
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   330,95 Ft
   CHF árfolyam
   300,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 07. 13. 13:16     


Szeptemberig csak próba jelleggel üzemel a vízipark
A vízipark nettó nyereségének 10 százalékáért bérelheti egy vállalkozó a tófürdő központi vízfelületét. A jegyek borsos árából sajnos arra lehet következtetni, hogy túl sok hasznot nem fog termelni Gyömrőnek ez a szolgáltatás. Reméljük, hogy nagyot tévedünk.

 Fotó forrása: Facebook

 

Mint arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, újabb szolgáltató bukkant fel a gyömrői tófürdő területén, ami vízi kalandparkot építhetett a strand közepére. A felfújt elemekből álló vízipályán 1200 forintért lehet 20 percig játszani, ami gyömrői lakcímkártyával már csak 1000 forint. Aki esetleg egész nap a víziparkban akar szórakozni az napijegyet 8000 forintért válthat. A helyieknek ebben az esetben is kevesebbet, 6000 forintot kell fizetniük. A közösségi oldalakon hamar vita alakult ki arról, hogy drága-e az új szolgáltatás vagy sem.

 

A város vélhetően nem fog ezen meggazdagodni

 

A tófürdő üzemeltetésével az önkormányzati tulajdonú TÜF Kft.-t bízta meg a város, így szerkesztőségünk közérdekű adatigénylés formájában kérte ki a vízipark bérleti szerződését a városüzemeltető cégtől. A kiadott szerződés szerint a gyömrői önkormányzat 650 négyzetméternyi felületet adott bérbe a vállalkozónak, bérleti díjként pedig a nettó nyereség 10%-át kell átadnia az önkormányzatnak.

 

Magyarul a vállalkozónak a jegybevételekből le kell vonnia saját kiadásait. A kiadott szerződés szerint az alábbiakat kell biztosítania saját zsebből a víziparknak:

 

-          építmény ára,

-          építmény elhelyezésének költségei,

-          az építmény környezetének tisztántartási költségei,

-          az üzemeltetéshez szükséges biztosítás költségek,

-          a vízipark biztonsági felszerelésének költségei,

-          a személyzet bére és egyéb kiadásai,

-          a terület akadálymentes megközelítésének kialakítási költségei,

-          tisztálkodó, öltözködő helyiség biztosításának költségei,

-          a tevékenységhez szükséges áramellátás költségei.

 

Ha a kiadásokat levonták a bevételekből, majd a megmaradt nyereség után járó adót is befizeti az államnak a vállalkozó, akkor az így fennmaradt összeg 10%-át fizeti meg az önkormányzatnak.

 

Ha az a kitűzött cél, hogy havonta minimálisan legalább 100 ezer forint bevétele legyen ebből településünknek, akkor a víziparknak havonta várhatóan több millió forint bevételt kell termelnie. Ezt a bevételt például úgy lehet elérni, ha egy hónap alatt több ezer darabot adnak el a legolcsóbb (20 percre szóló) tikettekből.

 

A vállalkozónak tehát túl sok kockázatot nem kell vállalnia – majdhogynem semmit -, ugyanis ha az üzlet nem megy, igazából bérleti díjat se kell majd fizetnie.

 

A közismerten jó üzleti vénával rendelkező városvezetők által kötött szerződés csak arra nem ad választ, hogy miből lesz bevétele a városnak akkor, ha a vízipark veszteséges lesz. Erre sajnos nagy az esély, ráadásul azt is tudjuk, hogy sajnos sok olyan vállalkozó van, aki fiktív számlázgatással akár havi több millió forintnyi bevételt is el tud könyvelni úgy, hogy azután ne kelljen adóznia.

 

Összebútoroztak

 

Az élménypark üzemeltetésére egyébként nem a Gyenes Leventéről egyre több PR-anyagot gyártó, az Esti Újságot is működtető Livil Media Kft. kapott lehetőséget, hanem egy másik cég, akinek a tulajdonosa – hogy, hogynem – épp abban a budapesti irodaszobában működteti egyik vállalkozását, ahol az Esti Újság kiadója is található. Végülis bárhol előfordulhatnak ekkora véletlenek. Tehát a Livil Media Kft. hivatalosan csupán a kommunikációs feladatokat végzi el a szobatársának, a vízipark domain címe az ő nevükre van bejegyezve, illetve az ő e-mail címükön lehet felvenni a kapcsolatot az új szolgáltatóval.

 

Mit is tehetnénk mást? Mi nagyon szurkolunk, hogy az előjelek ellenére jól menjen ez a vállalkozás. Havi sok-sok ezer darab eladott vízipark belépőjegy után már valamennyi bevétel is landolna a település kasszájában.

 

A bérleti szerződés próbaidőszakát egyébként szeptember közepéig határozták meg, így legkésőbb ősszel kiderül, hogy milyen az új szolgáltatás fogadtatása.

 

GYH

 

Korábbi cikkünk a témában: 


Valaki nagyot kaszál a gyömrői tófürdőn

Az Esti Újság egyelőre lubickol a gyömrői lehetőségekbenTovábbi hírek

  Hatékony bőrápolás rendszeres sportolás mellett is
2019. 10. 17. 16:46 gyomroi-hirhatar.hu
  Royal Canin kutyaeledel
2019. 10. 17. 16:41 gyomroi-hirhatar.hu
  Hordozható hangszórók
2019. 10. 17. 16:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyenes Levente Zoltán (Jó Itt Élni! Közösség) Gyömrő polgármestere
2019. 10. 14. 07:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Orbán Viktor már szavazott - Ön szavazott már?
2019. 10. 13. 09:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Tilos lefényképezni a szavazólapot, de szelfi készíthető a fülkében
2019. 10. 13. 09:40 gyomroi-hirhatar.hu
  Mindenhol rendben megkezdődött a szavazás
2019. 10. 13. 08:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Október 22-től változik az M4 Üllő-Gyömrő csomópont forgalmi rendje!
2019. 10. 12. 09:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Manipulált hangfelvétellel próbálták lejáratni a Gyömrő 2000 Kör elnökét
2019. 10. 11. 23:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Jönnek az új utcanévtáblák Gyömrőn
2019. 10. 11. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport