GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Szemet hunynak a környezetszennyezés felett Gyömrőn?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2019.12.06.
 Péntek
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   330,96 Ft
   CHF árfolyam
   301,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 10. 08:44     


Szemet hunynak a környezetszennyezés felett Gyömrőn?
Ezért jó üzlet a környezetszennyezés annak, akinek hagyják, hogy leborítsa a veszélyes hulladékot oda ahova csak akarja!

Nyár közepén került a nyilvánosság elé, hogy egy földmunkákra szakosodott gyömrői vállalkozó a Rózsahegyen, a Péteri út melletti telken nagy mennyiségben tárol bontási hulladékot, ami betont, gránitot, márvány törmeléket, temetőből származó bontott sírköveket és palatörmeléket is tartalmaz.

 

Az önkormányzat munkatársai július12-én a Kigye bejelentésére bejárást folytatattak a területen és erről jegyzőkönyv is készült. Kiderült a terepszemle során, hogy a bejelentés megalapozott volt, így az esetről szabálysértési eljárást indítottak és rendőrségi feljelentés is történt a gyömrői 5043/12 hrsz ingatlan tulajdonos Szabó Gyula ellen.

 

Kíváncsiak voltunk mi történt több mint egy hónap alatt, és ezért felkerestük a bontási hulladékkal szennyezett területet. Jelentjük: semmi! Minden ugyanolyan állapotban van amilyen a nyár derekán volt. Információnk szerint az önkormányzat nem kötelezte a telek tulajdonosát a bontási hulladék eltávolítására és a rendőrség sem lépett a környezet szennyezés miatt, a feljelentés óta.

 

Be kell látni, igaza lett a telek tulajdonosának, hogy nem fog történni semmi. Az új hulladékgazdálkodás rendjének megsértéséről szóló törvény július 1-től hiába lépett hatályba. Hiába a szigorított Btk. módosítás, mely alapján - A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése - bűncselekmények csoportjába tartozik.


„281/A. § (1) Aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez,

 

b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékkezelési tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

(2) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékgazdálkodásról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.”

 

Az építkezésekről begyűjtött szállítmányokat a Péteri út mellett lévő telken mindenféle engedély nélkül a vállalkozó továbbra is kiboríthatja, és mint aki jól végezte dolgát elegánsan távozhat továbbra is. Nem számit a törvény, nem számit az itt lakók egészsége. A szél csak hordja a bontási törmelék porát szerte szét a városban, mely a rákkeltő tört pala azbesztjét is tartalmazza.

 

A városban a környezetvédelem népszerűsítésére nagy figyelmet fordítanak a város vezetői. Van zöld város feliratú busz, szokott lenni TeSzedd szemét gyűjtési akció nagy csinnadrattával és van iRUN futó verseny a környezetért. Nagyon helyes, mert a környezetvédelem népszerűsítése fontos dolog. De, sokkal fontosabb, hogy a környezetszennyezőkkel szemben hathatósan járjanak el. Legfőképpen akkor, ha az a város lakóinak az egészségét veszélyezteti.

 

A palatető bontását, elszállítását csak az arra kijelölt, speciális szaktudással és jogosítványokkal rendelkező cégek végezhetik, mivel a törmelék veszélyes hulladéknak minősül. Az elbontás költsége egy-egy családi ház esetében több százezer forintra is rúghat. Az azbeszt szálak csak az anyag szétmorzsolásakor, roncsolásakor (fűrészelés, törés, stb.) kerülnek a levegőbe és jelentenek veszélyt az egészségre. Ezért jó üzlet a környezetszennyezés annak, akinek hagyják, hogy leborítsa a veszélyes hulladékot oda ahova csak akarja! A hatóság szemet huny a felett, hogy egy egész város egészségét veszélyeztesse egy vállalkozó haszonszerzése miatt.

 

PJ

 

Kapcsolódó cikkeink: 

 


További hírek

  Egy sokoldalú és nőies táskára vágysz? Mi megtaláltuk!
2019. 11. 21. 15:01 gyomroi-hirhatar.hu
  Minden rendben, Orbán megtalálta Aczél elvtárs politikai végrendeletét
2019. 11. 16. 10:49 hirhatar.hu
  „Nettó árulás” – kirakják az MSZP-ből a budafoki kollaboránsokat
2019. 11. 16. 10:49 hirhatar.hu
  Lemondásra szólították fel a szexbotrányba keveredett budaörsi polgármestert
2019. 11. 09. 13:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hatékony bőrápolás rendszeres sportolás mellett is
2019. 10. 17. 16:46 gyomroi-hirhatar.hu
  Royal Canin kutyaeledel
2019. 10. 17. 16:41 gyomroi-hirhatar.hu
  Hordozható hangszórók
2019. 10. 17. 16:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyenes Levente Zoltán (Jó Itt Élni! Közösség) Gyömrő polgármestere
2019. 10. 14. 07:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Orbán Viktor már szavazott - Ön szavazott már?
2019. 10. 13. 09:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Tilos lefényképezni a szavazólapot, de szelfi készíthető a fülkében
2019. 10. 13. 09:40 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport