GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Sikeres elhelyezkedés kevés jelentkezésből? Lehetséges!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.02.28.
 Szerda
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   389,02 Ft
   CHF árfolyam
   407,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 25. 14:55     


Sikeres elhelyezkedés kevés jelentkezésből? Lehetséges!
Az álláskeresés vagy éppen az állásváltás egyik legnehezebb tényezője az, hogy megbecsüljük mégis mennyi időt vesz majd igénybe a teljes folyamat. Szerencsére ma már több módszer is elérhető annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjuk megtalálni karrierünk következő állomáshelyét.

Profi segítséggel minden könnyebb
 
A CV Shark szolgáltatásai támogatást nyújtanak abban, hogy minden helyzetre felkészüljünk, amivel az álláskeresés folyamán találkozni fogunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy átlagosan két hét szükséges csupán arra, hogy egy megnyerő önéletrajz és az interjúszámokat megnövelni képes kísérőlevél elkészüljön. Fontos, hogy a “hadművelethez” a megfelelő fegyvereket használjuk, mivel ez a siker esélyét nagymértékben képes növelni.
 
Az álláskeresést nem szabad félvállról venni. Teljes erőbedobásra és tudatosságra van szükség, aminek hatására a fejlemények rövid időn belül fel fognak gyorsulni. Az egyik legnagyobb kihívást és problémát az jelenti, hogy a tucatszám beadott jelentkezések után mégsem csörren a telefon, hogy interjúmeghívásokat kapjunk.
 
Nagy általánosságban elmondható, hogy az esetek 10-15%-ában fognak minket behívni egy interjúra. Ám ha megfelelően felkészülünk a folyamatra és még profi segítségét is használunk, akkor még a 85%-os arány is elérhető bizonyos körülmények között.
 
Természetesen ez nem garantált sikerességi arány, de nem lehetetlen feladat. Ehhez szükség van egy profi segítséggel elkészített önéletrajzra, az instrukciók által megírt kísérőlevélre, jó nagy adag LinkedIn-jelenlétre és aktivitásra, valamint stratégiai megközelítésre az egész álláskereséshez.
 
A minél nagyobb hatékonyságra törekvés
 
Erre jó módszer lehet például az, ha a LinkedIn-profil átdolgozása után megkeressük a kiszemelt pozíciók és munkáltatók HR-es szakembereit, majd bejelöljük őket. Ezzel még jobban felhívhatjuk magunkra a figyelmet, valamint közvetlenül felvehetjük a kapcsolatot a releváns döntéshozókkal, nem kell megvárni mire megtalálják az elküldött önéletrajzunkat a többi felületen.
 
Elkerülhetjük a “hideg” és egyben személytelen jelentkezéseket, vagy éppen megtámogathatjuk azt egy üzenetküldéssel. Az interjúmeghívás csupán félsiker, a másik fele az interjúra való felkészülés és annak sikeres teljesítése.
 
Nehéz dönteni a váltás mellett
 
A “menjek vagy maradjak”-dilemma eldöntésében sokat segíthet az, ha néhány kérdést őszintén megválaszolunk magunknak. Az egyik például ez: a mostani pozíció mennyiben támogatja a céljaink megvalósítását? Elégedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk szakmailag? Hol látjuk magunkat egy, három vagy öt év múlva? Adottak lehetőségek a fejlődéshez? Anyagi és más szempontból is kellő megbecsülést kapunk?
 
Ha ezekre a kérdésekre megadjuk az őszinte választ, akkor máris tudni fogjuk, merre tovább. Váltás esetén pedig ne feledjük, ma már profik segítségével is útnak indulhatunk.

További hírek

  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport