GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.01.29.
 Vasárnap
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 17. 07:52     


Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel
Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt.

Úgy tűnik, hogy sok-sok év után végre eljutott a gyömrőiek hangja a Kormányig. A nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy több, Gyömrőt érintő kérdésben is egyeztetett Ducsai Sándorral. A Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör fóruma ékes példája volt annak, hogy miért is éri meg a mai Magyarországon az, ha egy településnek olyan vezetői vannak, akik közvetlen kapcsolatot ápolnak az ország döntéshozóival.

 

Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt. A miniszter mellett a rendezvényen részt vett Szűcs Lajos, Gyömrő országgyűlési képviselője is.

 

Aki szokványos, langyos fórumra számított, azt most meg kell lepnünk: ilyen magas kormányzati szintről még soha nem kapott támogatást településünk. Az önkormányzati választás mellett az önkormányzat stabilitásának fontosságára is felhívta a figyelmet a miniszter. Jelezte azt is, hogy bár az állam átvállalta Gyömrő 1,6 milliárdos adósságát, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól újra el lehet adósítani a települést.

 

Eredményes tárgyalás a vasúti közlekedés ügyében


Számos egyéb téma mellett a fejlesztési miniszter egy kérdésre reagálva elmondta, hogy tud a gyömrőiek azon igényéről, hogy a vasúti menetrend megérett az átalakításra, hiszen a nagy számú Budapestre ingázó gyömrői munkavállaló érdeke is ezt kívánja. Arról tájékoztatta a fórumon résztvevőket, hogy Ducsai Sándor, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör polgármesterjelöltje már megkereste ezzel kapcsolatban. Az egyeztetés sikeresen zárult, így a Minisztérium várja a polgármesterjelölt konkrét módosításai javaslatait, hogy azt beépíthessék a MÁV koncepciójába.

 

A MÁV Gyömrőt érintő menetrendjének kedvező módosításáért hosszú évek óta több szervezet és városvezető is próbált lobbizni. Mindeddig sikertelenül. A város jelenlegi polgármestere, Gyenes Levente a Vasutas Települések Országos Szövetségének (VTSZ) elnöke is fontosnak érezte ezt a lakossági szándékot. Hogy valóban nagy a társadalmi igény a változtatásra, azt az is bizonyítja, hogy minden választási kampányban egy-egy szervezet – most például a HEGY – beemeli a tervet választási programjába.

 

Nem szabad értelmetlenül szavazni

 

Seszták párhuzamot vont szülővárosa, Kisvárda, és a hasonló nagyságú Gyömrő között. Emlékeztetett arra, hogy egy korábbi választáson Kisvárdán az a polgármester kapta a legtöbb szavazatot, akinek jogerős bírósági ítélet alapján kellett lemondania tisztségéről. Állítása szerint Gyömrőnek el kell kerülnie az ehhez hasonló helyzetet, hiszen az rontja a város megítélését és rendkívüli módon gátolja az önkormányzati munkát.

 

Hozzátette: volt alkalma megismerni Ducsai Sándort, és a polgármesterjelölt Gyömrővel kapcsolatos elképzeléseit, valamint megismerte a polgármesterjelölt mellett álló képviselőjelölteket is. Elmondása szerint a Ducsai által felvázolt program sok tekintetben egybevág a Kormány jelenlegi elképzeléseivel, ami garanciája lehet a sikeres munkának.

 

 Gyömrői Hírhatár

 

 


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Milyen cipőt vegyél leggingshez?
2023. 01. 18. 13:03 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport