GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.02.24.
 Hétfő
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
   EUR árfolyam
   338,32 Ft
   CHF árfolyam
   318,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 17. 07:52     


Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel
Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt.

Úgy tűnik, hogy sok-sok év után végre eljutott a gyömrőiek hangja a Kormányig. A nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy több, Gyömrőt érintő kérdésben is egyeztetett Ducsai Sándorral. A Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör fóruma ékes példája volt annak, hogy miért is éri meg a mai Magyarországon az, ha egy településnek olyan vezetői vannak, akik közvetlen kapcsolatot ápolnak az ország döntéshozóival.

 

Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt. A miniszter mellett a rendezvényen részt vett Szűcs Lajos, Gyömrő országgyűlési képviselője is.

 

Aki szokványos, langyos fórumra számított, azt most meg kell lepnünk: ilyen magas kormányzati szintről még soha nem kapott támogatást településünk. Az önkormányzati választás mellett az önkormányzat stabilitásának fontosságára is felhívta a figyelmet a miniszter. Jelezte azt is, hogy bár az állam átvállalta Gyömrő 1,6 milliárdos adósságát, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól újra el lehet adósítani a települést.

 

Eredményes tárgyalás a vasúti közlekedés ügyében


Számos egyéb téma mellett a fejlesztési miniszter egy kérdésre reagálva elmondta, hogy tud a gyömrőiek azon igényéről, hogy a vasúti menetrend megérett az átalakításra, hiszen a nagy számú Budapestre ingázó gyömrői munkavállaló érdeke is ezt kívánja. Arról tájékoztatta a fórumon résztvevőket, hogy Ducsai Sándor, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör polgármesterjelöltje már megkereste ezzel kapcsolatban. Az egyeztetés sikeresen zárult, így a Minisztérium várja a polgármesterjelölt konkrét módosításai javaslatait, hogy azt beépíthessék a MÁV koncepciójába.

 

A MÁV Gyömrőt érintő menetrendjének kedvező módosításáért hosszú évek óta több szervezet és városvezető is próbált lobbizni. Mindeddig sikertelenül. A város jelenlegi polgármestere, Gyenes Levente a Vasutas Települések Országos Szövetségének (VTSZ) elnöke is fontosnak érezte ezt a lakossági szándékot. Hogy valóban nagy a társadalmi igény a változtatásra, azt az is bizonyítja, hogy minden választási kampányban egy-egy szervezet – most például a HEGY – beemeli a tervet választási programjába.

 

Nem szabad értelmetlenül szavazni

 

Seszták párhuzamot vont szülővárosa, Kisvárda, és a hasonló nagyságú Gyömrő között. Emlékeztetett arra, hogy egy korábbi választáson Kisvárdán az a polgármester kapta a legtöbb szavazatot, akinek jogerős bírósági ítélet alapján kellett lemondania tisztségéről. Állítása szerint Gyömrőnek el kell kerülnie az ehhez hasonló helyzetet, hiszen az rontja a város megítélését és rendkívüli módon gátolja az önkormányzati munkát.

 

Hozzátette: volt alkalma megismerni Ducsai Sándort, és a polgármesterjelölt Gyömrővel kapcsolatos elképzeléseit, valamint megismerte a polgármesterjelölt mellett álló képviselőjelölteket is. Elmondása szerint a Ducsai által felvázolt program sok tekintetben egybevág a Kormány jelenlegi elképzeléseivel, ami garanciája lehet a sikeres munkának.

 

 Gyömrői Hírhatár

 

 


További hírek

  Elhunyt Csukás István
2020. 02. 24. 11:55 gyomroi-hirhatar.hu
  Házhelynek mérik ki a maradék piaci parkolókat
2020. 02. 24. 08:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Már halálos áldozatot is szedett a koronavírus Olaszországban
2020. 02. 22. 10:14 gyomroi-hirhatar.hu
  Üdvözlet Kubából
2020. 02. 22. 10:07 gyomroi-hirhatar.hu
  A Grál lovag és az ő udvartartása
2020. 02. 21. 17:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Politikai vérengzés, vagy önkéntes távozások?
2020. 02. 21. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Letartóztattak egy monori férfit, aki megalázta volt párját
2020. 02. 20. 16:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyömrő a térség éllovasává vált
2020. 02. 19. 17:02 gyomroi-hirhatar.hu
  Útmutató a spotlámpa izzó cseréjéhez
2020. 02. 19. 10:09 gyomroi-hirhatar.hu
  Feltették a lejárt lemezt – újra meztelen képek a polgármesterről
2020. 02. 18. 13:20 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport