GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.10.27.
 Szerda
Ma Szabina napja van.
Holnap Simon napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,36 Ft
   CHF árfolyam
   341,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 17. 07:52     


Seszták: Ducsai Sándor programja egybevág a Kormány elképzeléseivel
Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt.

Úgy tűnik, hogy sok-sok év után végre eljutott a gyömrőiek hangja a Kormányig. A nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy több, Gyömrőt érintő kérdésben is egyeztetett Ducsai Sándorral. A Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör fóruma ékes példája volt annak, hogy miért is éri meg a mai Magyarországon az, ha egy településnek olyan vezetői vannak, akik közvetlen kapcsolatot ápolnak az ország döntéshozóival.

 

Kedd délután tartotta a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége első választási gyűlését. A Hankó István Művészeti Központban rendezett találkozó vendége Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője volt. A miniszter mellett a rendezvényen részt vett Szűcs Lajos, Gyömrő országgyűlési képviselője is.

 

Aki szokványos, langyos fórumra számított, azt most meg kell lepnünk: ilyen magas kormányzati szintről még soha nem kapott támogatást településünk. Az önkormányzati választás mellett az önkormányzat stabilitásának fontosságára is felhívta a figyelmet a miniszter. Jelezte azt is, hogy bár az állam átvállalta Gyömrő 1,6 milliárdos adósságát, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól újra el lehet adósítani a települést.

 

Eredményes tárgyalás a vasúti közlekedés ügyében


Számos egyéb téma mellett a fejlesztési miniszter egy kérdésre reagálva elmondta, hogy tud a gyömrőiek azon igényéről, hogy a vasúti menetrend megérett az átalakításra, hiszen a nagy számú Budapestre ingázó gyömrői munkavállaló érdeke is ezt kívánja. Arról tájékoztatta a fórumon résztvevőket, hogy Ducsai Sándor, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör polgármesterjelöltje már megkereste ezzel kapcsolatban. Az egyeztetés sikeresen zárult, így a Minisztérium várja a polgármesterjelölt konkrét módosításai javaslatait, hogy azt beépíthessék a MÁV koncepciójába.

 

A MÁV Gyömrőt érintő menetrendjének kedvező módosításáért hosszú évek óta több szervezet és városvezető is próbált lobbizni. Mindeddig sikertelenül. A város jelenlegi polgármestere, Gyenes Levente a Vasutas Települések Országos Szövetségének (VTSZ) elnöke is fontosnak érezte ezt a lakossági szándékot. Hogy valóban nagy a társadalmi igény a változtatásra, azt az is bizonyítja, hogy minden választási kampányban egy-egy szervezet – most például a HEGY – beemeli a tervet választási programjába.

 

Nem szabad értelmetlenül szavazni

 

Seszták párhuzamot vont szülővárosa, Kisvárda, és a hasonló nagyságú Gyömrő között. Emlékeztetett arra, hogy egy korábbi választáson Kisvárdán az a polgármester kapta a legtöbb szavazatot, akinek jogerős bírósági ítélet alapján kellett lemondania tisztségéről. Állítása szerint Gyömrőnek el kell kerülnie az ehhez hasonló helyzetet, hiszen az rontja a város megítélését és rendkívüli módon gátolja az önkormányzati munkát.

 

Hozzátette: volt alkalma megismerni Ducsai Sándort, és a polgármesterjelölt Gyömrővel kapcsolatos elképzeléseit, valamint megismerte a polgármesterjelölt mellett álló képviselőjelölteket is. Elmondása szerint a Ducsai által felvázolt program sok tekintetben egybevág a Kormány jelenlegi elképzeléseivel, ami garanciája lehet a sikeres munkának.

 

 Gyömrői Hírhatár

 

 


További hírek

  Őszi és téli bakancsok kínálata 2021-ben
2021. 10. 20. 09:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Az élvefogó patkánycsapda előnyei
2021. 08. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire jó a Billingo Marketplace?
2021. 08. 12. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Vicces ugrálójátékok kicsiknek… és nagyoknak
2021. 08. 12. 12:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Milk & Honey – avagy mesésen finom whisky egyenesen Izraelből
2021. 07. 13. 19:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Minden költöztetés a bútorok csomagolásával kezdődik
2021. 06. 12. 11:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Adunk néhány praktikus ötletet az álmennyezeti világításhoz
2021. 06. 12. 11:45 gyomroi-hirhatar.hu
  Kényeztesd az autódat - megérdemli!
2021. 05. 21. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport