GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Rózsa Mihály: Taxis frász

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.04.
 Vasárnap
Ma Barbara, Borbála napja van.
Holnap Vilma napja lesz.
   EUR árfolyam
   408,78 Ft
   CHF árfolyam
   415,11 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 24. 19:45     


Rózsa Mihály: Taxis frász
Ha azt mondod az utasnak, hogy taxis, akkor sóhajt egy nagyot. Ha azt mondjuk a taxisnak, hogy Uber, akkor habzani kezd a szája és összefüggéstelenül ordít.

Megértek én mindenkit. Ilyen megértő alak lettem hirtelen. Megértem a taxist, hogy baromira szeretne jó sokat keresni, megértem az utast, aki nem tud annyit fizetni, hogy a taxis baromi jól keressen és ezen ő is mérges mert szeretne közben annyit keresni, hogy könnyedén annyit fizessen a taxisnak, amennyire a taxis is elégedetten azt mondja: baromijól keresek. Ha azt mondod az utasnak, hogy taxis, akkor sóhajt egy nagyot. Ha azt mondjuk a taxisnak, hogy Uber, akkor habzani kezd a szája és összefüggéstelenül ordít.

 

Az Uber vadító kábítószer lenne, ami kizárólag taxisokra hat? Mondhatnánk ezt is, de akkor nem mondanánk igazat, csak sokkal jobban hangzót, mint maga az igazság. Az Uber egy közösségi közlekedési forma. Azt jelenti, hogy ha el akarunk menni A pontból B pontba, akkor elővesszük mi kis buták, az okos telefonunkat és egy erre kifejlesztett alkalmazás segítségével azt mondhatjuk, innen ide tartunk és ha van egy a rendszerhez tartozó autó, ami már arra megy vagy éppen ráér, akkor eljön értünk, felvesz és szinte jelképes összegért eljuthatunk valóban A pontból B pontba. Mondjuk a Petőfi hídtól Pesterzsébet közepéig a taxi normál órával, kb 4-5 ezerért hoz haza, óra nélkül okosban 3 ezer, addig az Uber rendszer autósának adok érte egy ezrest és rendben vagyunk. Nagyon nem mindegy!

 

A taxisok tombolása az Uber ellen olyan, mintha az étterem tulajdonosok elkezdenének őrjöngve követelőzni az államnál, hogy az tegyen már valamit az otthoni ebéd és vacsora vendégségek ellen. Mert nekik milyen nagy veszteség is az, ha Kovácsék vacsorára hívják magukhoz Szabóékat, akik ezért nem fizetnek, csak annyit, hogy nem illik üres kézzel érkezni, ezért hoznak egy üveg bort a ház urának és egy bonbont a kedves nejének. Ahelyett, hogy mind szépen étterembe jönnének enni. És részletesen ki is fejtenék különböző televíziós műsorokban, hogy amikor Szabóék Kovácséknál járnak, akiket nem ellenőriz a Köjál, ÁNTSZ és egyéb rövidítések, veszélyben vannak, mert Kovácsék, puszta jóindulatból is akár megmérgezhetik őket, vagy olyan ételt főznek, amitől Szabó úr, már a haza úton össze is fogja fosni magát, Szabóné meg lerókázza a csinoska kosztümjét.

 

A taxisok azért az Ubert utálják, mert azt sikerül nevesíteniük. Utálják ők Attilát is, aki haza viszi saját kocsiján Béla haverját, de arra nincs olyan pontos név, amit úgy rendesen és szervezetten lehetne utálni. És Tarlós, akit soha még életében senki nem szeretett az eszéért azt ígéri a taxisoknak, hogy majd jól ki fogják ők csinálni az Ubert, mert tényleg vérlázító, hogy valaki úgy csinál valamit, hogy abból ők a fővárosban egy fillért se tudjanak ellopni. Hallatlan a dolog. És eleve az Uber használók gyanúsak, hiszen azok, akik valami szabadság ízű dologhoz adják a nevüket, mindig gyanúsak tisztességes diktatúrákban.

 

Szerintem mindenki próbálja ki egyszer az Ubert. Meglátjátok érdemes.

 

Rózsa Mihály

 

 

 

 


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport