GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Proszektúra: Választások helyett is konzultációt!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.07.06.
 Hétfő
Ma Csaba napja van.
Holnap Appolónia napja lesz.
   EUR árfolyam
   352,8& Ft
   CHF árfolyam
   331,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 07. 19:03     


Proszektúra: Választások helyett is konzultációt!
"Megdöbbentő, hogy a baloldal a magyar családokkal szemben a bevándorlók oldalára állt, és az ő érdekeiket fontosabbnak tartja, mint honfitársainkét.” (Részlet a Fidesz-frakció OS közleményéből.)

Ezekkel a “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” (tartsd tiszteletben a kulturáját, tartsd be a törvényeit) feliratú óriásplakátokkal lepleződik le leginkább a Fidesz hatalom nemzeti konzultáció fedőnevű hazug álszent propaganda-gépezete.

 

 

Mert, ha ennek a bizonyos bevándorlással kapcsolatos, nemzetinek nevezett konzultációnak valóban a nemzettel való konultáció lett volna a célja, akkor 13. kérdésként abban is kikérték volna a véleményünket, hogy akarjuk-e a bevándorlás elleni tiltakozásul egy ilyen mértékű óriásplakát-kampány indítását is.

 

Mondjuk valahogy így: Egyetért-e ön azzal, hogy többszáz millió forintos költséggel több száz db. óriásplakátot helyezzünk ki az országunk egész területén magyar nyelvű bevándorlóellenes szövegekkel?


Mi az, hogy, nagyon is, inkább akarom, nem akarom


De ilyesmiről persze szó sincs. A kormányunk nem konzultálni akar, hanem meggyőzni minket idegengyűlölő nézeteiről, Orbán PC ellenes megfogalmazásában: hülyíteni szeretne bennünket.

 

Mert, ha valóban a velünk való konzultálás lenne a cél, akkor a minket jobban érdeklő kérdésekről kérnék ki a véleményünket.

 

Pl. a vasárnapi zárva tartás vagy a stadionok építése, netán az egészségügyi, oktatási, közlekedési dolgozók fizetésemelése ügyében, vagy éppen az ÁFA-csökkentésről. És még sorolhatnánk akár odáig, miszerint akarja-e a Nyíregyháza nb1-ből kizárását vagy azt, hogy Andy Vajna brutális adókedvezményeket kapjon.

 

A bevándorlókkal kapcsolatos, nemzetinek nevezett, konzultáció teljes abszurditását tovább növeli egyébként, hogy most már nem elégednek meg azzal sem, hogy a kérdőíveket postán kiküldjék meg valamennyi váláasztópolgárnak, hanem lehetővé tették a kérdőívek internetes kitöltését is. Ahol természetesen végképp semmi sem akadályozza azt, hogy a legelszántabb Fidesz hívek akár több száz ilyen kitöltött kérdőívet is beküldjenek fiktív neveken és címeken, mindenféle kontrollálás nélkül.

 

Szóval ez a konzultálási trükk, úgy néz ki, nagyon bejött a Fidesznek. Rákaptak az ízére. A legújabb hír, hogy az ügyfélkapuknál is ilyesmit terveznek a közigazgatási rezsidíjak csökkentéséről.

 

Szerintem itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, a jövőben nem lehetne-e a parlamenti választásokat is ilymódon lebonyolítani.

 

“Köztudott, hogy az országot Gyurcsány és bandája teljesen tönkretette. Bizonyos vélemények szerint a megsemmisülés szélére sodorta. Akarja-e, hogy ismét ilyen emberek vezessék az országot?”A rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat


 

A rendőrség alaptörvényben rögzített feladata a közrend és a közbiztonság megőrzése - reagált az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére, miután az Együtt jelezte, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott be a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs óriásplakátok őrzésére vonatkozóan.

 

A rendőrség vasárnap délután ugyanakkor azt is közölte: sem az Együtt közérdekű adatigénylése, sem feljelentés nem érkezett az ORFK-hoz.


Korábban az Együtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pápa Levente, a párt alelnöke közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz azt kérdezve, mennyibe kerül naponta az adófizetőknek az, hogy "a rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat".


A kormány nemzeti konzultációs plakátjainak megrongálása ügyében a rendőrség egy rongálás és egy tulajdon elleni szabálysértés ügyében intézkedett. Az utóbbi ügyben hat embert állítottak elő és hallgattak meg - közölte a rendőrség.


A rendőrség korábbi közleményében azt írta: a XIV. kerületi rendőrkapitányság egy 35 éves hajdúszoboszlói nő, egy 35 éves, egy 31 éves és egy 29 éves budapesti férfi, valamint egy 27 éves érsekcsanádi és egy 24 éves békéscsabai nő ellen folytat tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást. Az előállítottak 0 óra 20 perc körül szándékosan megrongáltak egy óriásplakátot a Városligetben, a Gundel Károly úton. Valamennyien szabadlábon védekeznek - tették hozzá.


Az Együtt kedden bejelentette, hogy mozgalmat szervez a konzultációs óriásplakátok leszaggatására.


Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap közölte, hogy pártja feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".


Szigetvári Viktor úgy reagált: az Együtt kiáll a plakátrongálás miatt előállított aktivistái mellett és minden jogi, illetve politikai segítséget megad nekik.


A DK Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul az ügyben, míg az MSZP Orbán Viktor miniszterelnöktől vár tájékoztatást hétfőn a parlamentben.


Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik szerint a kormány és a baloldal is túlzásba esett a bevándorlásról szóló óriásplakátok ügyében, előbbi azzal, hogy "rendőröket delegált" a plakátokhoz, míg utóbbi a rongálásra buzdító reakciójával.

 

Proszektúra: Választások helyett is konzultációt! •  MTI 

 

 

 

 


További hírek

  Egy minőségi cipőmárka – a Skechers
2020. 06. 22. 12:20 gyomroi-hirhatar.hu
  All-in-one számítógépek. Mit is takar a kifejezés?
2020. 06. 21. 13:06 gyomroi-hirhatar.hu
  A méltán híres Beluga vodkával kapcsolatos érdekességek
2020. 06. 21. 13:04 gyomroi-hirhatar.hu
  Varázslat fotókból
2020. 04. 15. 09:13 gyomroi-hirhatar.hu
  A személyforgalom előtt lezárják az országhatárokat
2020. 03. 16. 12:40 gyomroi-hirhatar.hu
  A járvány ellenére is engedélyezik a piacozást Gyömrőn
2020. 03. 15. 12:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Több tízmilliót is bukhat Gyömrő a telekügyleten
2020. 03. 13. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Nincs egyezség a körbár ügyében
2020. 03. 12. 13:12 gyomroi-hirhatar.hu
  Vecsésen lett meg a nagyértékű gázkazán
2020. 03. 12. 12:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a nagyrendezvények maradnak el Gyömrőn a vírus miatt
2020. 03. 12. 10:18 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport