GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézve

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.30.
 Szombat
Ma Jeromos napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,25 Ft
   CHF árfolyam
   405,32 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 06. 21:18     


Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézve
"Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene."

Orbán Viktor megint hülyének nézett bennünket. Bár a politikusainktól tulajdonképpen ezt már megszoktuk, nem ő az első, aki ezt teszi velünk, s bizonyára nem is az utolsó.

 

Elég régen volt már, mégis jól emlékszem még arra, amikor Horn Gyula kijelentette, ami Magyarországon van az minden csak nem közbiztonság. Mondta ezt miniszterelnökként, Kuncze Gábor belügyminiszter közvetlen főnökeként. Aztán arra is emlékszem, amikor Demszky Gábor az autósok közé beállva tüntetett a budapesti kátyúk ellen. Tette ezt budapesti főpolgármesterként.

 

Most Orbán a Kossuth rádióban a Buda-Cash botrány kapcsán a riporternek arra a magas röptű megjegyzésére, miszerint „Itt lebeg a szemem előtt, hogy hiányzik az nekem, hogy nem kattant a bilincs ebben az ügyben”, úgy reagált: „Nekem is.” Mire a riporter rendkívül bátor kérdésére, hogy „És akkor?”, hosszabb fejtegetésbe kezdett arról, hogy: „Mint tudja, az igazságszolgáltatást a kormány nem irányíthatja. Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnánk, vagy akár irányíthatnám – elnézést a szerénytelen kifejezésért – akkor már mind börtönben lenne.”

 

Aztán hosszabb előadásba kezdett a bizalomról, meg a hatalmi ágak megosztásáról.

 

„Első dolog, hogy folyamatosan fel kell tenni a kérdést, hogy ha tudjuk, hogy kik követték el, hiszen maguk is bevallják, miért sétálnak közöttünk szabadlábon? Ez a legfontosabb. Ha az emberek nem érzik úgy, hogy a bűnnek azonnal következménye van, akkor hogy bízhatnak meg a saját államukban? Az államhatalom megosztott, az igazságszolgáltatást a kormány nem tudja irányítani. Ezzel kell együtt élnünk. Azt a nyomást fenn kell tartani, hogy megkérdezzük az arra illetékes szervektől, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben, ahogy ön fogalmazott, nem kattan a bilincs.”


Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene.

 

Viszont annyit még a legbirkább Fidesz-hívek is tudnak azért szerintem errefelé, hogy a büntetőeljárás több fázisból áll. A bírósági szakaszra valóban nincs sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek intézményesített ráhatása, beleszólási joga. Legalább is egyelőre.

 

A nyomozásnál azonban még egészen más a helyzet. Főleg annak kezdeti szakaszát tekintve egyértelműen a rendőrség, mint nyomozóhatóság az ügy ura, eldöntheti, hogy mikor,ki ellen, miért indít eljárást, s többek között őrizetbe vételt rendelhet el, házkutatásokat tarthat, stb. Ezért, ha Orbán komolyan gondolná, akkor a saját belügyminisztériumának vezetőitől kéne megkérdeznie, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben nem kattan a bilincs?

 

Ha Orbán vette magának a jogot nem is oly régen, hogy Vida Ildikót azt ország nyilvánossága előtt utasítgassa André Goodfriend feljelentésére, akkor miért nem lehetne kicsit határozottabb e tekintetben is?

 

Ő azonban úgy tesz, mint egy idegen, kívülálló. Egy mezei állampolgár. Aki ugye fel van háborodva és határozott intézkedést követel.

 

Azt is mondta még, hogy ki kell takarítani ezt az istállót. Mintha egyébként ez már öt éve nem az ő istállója lenne.

 

Abban csak reménykedhetünk, hogy nem Mészáros Lőrincet kéri fel majd ennek a takarításnak az elvégzésére is, mondván, hogy ő ugyan víz- és gázszerelő, de tuti, hogy ehhez is ért. Hiszen neki is van istállója. És egyébként is ő csak egymilliárd sorsáról feledkezett meg, nem százmilliárdéról.

 

 

Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézveMTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 

 

 


További hírek

  Válasszon a célnak megfelelő hűtőberendezést!
2023. 09. 30. 10:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit tegyél, ha hullik a kutyád szőre?
2023. 09. 26. 11:51 gyomroi-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport