GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézve

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.18.
 Csütörtök
Ma Frigyes napja van.
Holnap Emília napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 06. 21:18     


Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézve
"Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene."

Orbán Viktor megint hülyének nézett bennünket. Bár a politikusainktól tulajdonképpen ezt már megszoktuk, nem ő az első, aki ezt teszi velünk, s bizonyára nem is az utolsó.

 

Elég régen volt már, mégis jól emlékszem még arra, amikor Horn Gyula kijelentette, ami Magyarországon van az minden csak nem közbiztonság. Mondta ezt miniszterelnökként, Kuncze Gábor belügyminiszter közvetlen főnökeként. Aztán arra is emlékszem, amikor Demszky Gábor az autósok közé beállva tüntetett a budapesti kátyúk ellen. Tette ezt budapesti főpolgármesterként.

 

Most Orbán a Kossuth rádióban a Buda-Cash botrány kapcsán a riporternek arra a magas röptű megjegyzésére, miszerint „Itt lebeg a szemem előtt, hogy hiányzik az nekem, hogy nem kattant a bilincs ebben az ügyben”, úgy reagált: „Nekem is.” Mire a riporter rendkívül bátor kérdésére, hogy „És akkor?”, hosszabb fejtegetésbe kezdett arról, hogy: „Mint tudja, az igazságszolgáltatást a kormány nem irányíthatja. Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnánk, vagy akár irányíthatnám – elnézést a szerénytelen kifejezésért – akkor már mind börtönben lenne.”

 

Aztán hosszabb előadásba kezdett a bizalomról, meg a hatalmi ágak megosztásáról.

 

„Első dolog, hogy folyamatosan fel kell tenni a kérdést, hogy ha tudjuk, hogy kik követték el, hiszen maguk is bevallják, miért sétálnak közöttünk szabadlábon? Ez a legfontosabb. Ha az emberek nem érzik úgy, hogy a bűnnek azonnal következménye van, akkor hogy bízhatnak meg a saját államukban? Az államhatalom megosztott, az igazságszolgáltatást a kormány nem tudja irányítani. Ezzel kell együtt élnünk. Azt a nyomást fenn kell tartani, hogy megkérdezzük az arra illetékes szervektől, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben, ahogy ön fogalmazott, nem kattan a bilincs.”


Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene.

 

Viszont annyit még a legbirkább Fidesz-hívek is tudnak azért szerintem errefelé, hogy a büntetőeljárás több fázisból áll. A bírósági szakaszra valóban nincs sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek intézményesített ráhatása, beleszólási joga. Legalább is egyelőre.

 

A nyomozásnál azonban még egészen más a helyzet. Főleg annak kezdeti szakaszát tekintve egyértelműen a rendőrség, mint nyomozóhatóság az ügy ura, eldöntheti, hogy mikor,ki ellen, miért indít eljárást, s többek között őrizetbe vételt rendelhet el, házkutatásokat tarthat, stb. Ezért, ha Orbán komolyan gondolná, akkor a saját belügyminisztériumának vezetőitől kéne megkérdeznie, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben nem kattan a bilincs?

 

Ha Orbán vette magának a jogot nem is oly régen, hogy Vida Ildikót azt ország nyilvánossága előtt utasítgassa André Goodfriend feljelentésére, akkor miért nem lehetne kicsit határozottabb e tekintetben is?

 

Ő azonban úgy tesz, mint egy idegen, kívülálló. Egy mezei állampolgár. Aki ugye fel van háborodva és határozott intézkedést követel.

 

Azt is mondta még, hogy ki kell takarítani ezt az istállót. Mintha egyébként ez már öt éve nem az ő istállója lenne.

 

Abban csak reménykedhetünk, hogy nem Mészáros Lőrincet kéri fel majd ennek a takarításnak az elvégzésére is, mondván, hogy ő ugyan víz- és gázszerelő, de tuti, hogy ehhez is ért. Hiszen neki is van istállója. És egyébként is ő csak egymilliárd sorsáról feledkezett meg, nem százmilliárdéról.

 

 

Proszektúra: Megint hülyének vagyunk nézveMTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 

 

 


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Találd meg az ideális kerti asztalt!
2024. 07. 09. 13:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport