GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Programdömping volt a hétvégén Gyömrőn

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.01.29.
 Szerda
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   337,36 Ft
   CHF árfolyam
   316,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 06. 12:08     


Programdömping volt a hétvégén Gyömrőn
A rózsaszín mázzal leöntött, bulvártechnikával szervezett romantika ezúttal is „legyőzte” a kultúrát és a történelmet.

Programdömping volt a hétvégén városunkban, hiszen a romantika és a kultúra számos szórakozási lehetőséget kínált a Gyömrőn élőknek, illetve a városunkba érkezőknek. Ezúttal viszont egész bizonyosan megállja a helyét a régi mondás: a kevesebb néha több. Egy átlagos olvasó ugyanis azt gondolná, hogy a programkavalkád pozitív dolog, hiszen így mindenki kedvére válogathat a szórakozási lehetőségek közül. Aki viszont jobban odafigyel a helyi történésekre az láthatta, hogy két ilyen rendezvényt ugyanarra az időpontra tenni óriási hiba volt.

 

RÜGY: Gyenge kezdés után jó folytatása

 

A romantika fesztivált beharangozó internetes posztok és fotók arról tanúskodtak, hogy a RÜGY igencsak gyengén fog teljesíteni idén. Azonban a folytatásban már jóval többen vettek részt a rózsaszín rendezvény állomásain. Legnagyobb durranásnak ezúttal is a csoportos házasságkötés ígérkezett, idén 11 pár mondta ki egyszerre a boldogító igent. Emellett többek között virágshowt, vagy a Vespa motorok felvonulását is élvezhette a nagyérdemű és immár a Tószépe verseny is a programsorozat része volt.

 

Rákóczi Napok: Erős kezdés után érezhető visszaesés

 

Már-már unikumnak számított a Rákóczi Napok nyitórendezvénye, amit a gyömrői Rákóczi Szövetség szervezett. A régi művelődési ház dugig megtelt, gyakorlatilag leülni is alig lehetett, amiből arra következtethetett egy érdeklődő, hogy ezúttal jóval sikeresebb lesz a történelmi programsorozat, mint volt az korábban. Ezzel ellentétben a másnapi koszorúzáson már szinte csak alig lézengett ember. S bár Szűcs Lajos, a város országgyűlési képviselője ünnepi beszédében méltatta a gyömrői Rákóczi Szövetség munkáját és a határon túli kapcsolatok erősítését, az üzenet már csak nagyon kevés emberhez jutott el. A helyzet se a Mánya réten, a Rákóczi emlékműnél, se vasárnap délután a katolikus és református templomokban szervezett hangversenyeken nem javult.

 

Amikor a bulvárromantika legyőzte a kultúrát

 

A rózsaszín mázzal leöntött, bulvártechnikával szervezett romantika ezúttal is „legyőzte” a kultúrát és a történelmet. A RÜGY számos vendéget vonzott, míg a Rákóczi Napok programjaira már csak az emberek töredéke volt kíváncsi. Az okokról lehet gondolkodni, s nyilván mindenki más és más következtetésekre jut, de az idén is látható volt, hogy a csoportos házasságkötés attrakciójára épített RÜGY-et kiemelt rendezvényként kezeli az önkormányzat. Ahogy Gyenes Levente, a város polgármestere fogalmazott Facebook oldalán, a RÜGY a „legnagyobb fesztiválunk”. Ennek megfelelően temérdek hirdetést láthattunk a helyi tévében, a helyi újságban, plakátokon, a közösségi médiában és egyéb helyeken. Ezzel szemben a Rákóczi napokat gyakorlatilag az az egy-két szervezet próbálta hirdetni, amelyik részt vett annak szervezésében. Az önkormányzat érezhetően mostohagyerekként kezelte az egykori fejedelemre emlékező programokat, holott pénteken látható volt, hogy erre is lenne igény.

 

Bízunk benne, hogy a jövőben a RÜGY és a Rákóczi napok is megtalálja saját célközönségét, hiszen városunknak mindkét rendezvényre szüksége van.

 

Gyömrői Hírhatár

Fotó: Bujdosó Attila

 


További hírek

  Három hete van arra, hogy tegyen az egészségéért!
2020. 01. 28. 10:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Sorra dönti a vasút a rekordokat
2020. 01. 28. 10:05 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyömrői ház égett éjszaka
2020. 01. 27. 12:31 gyomroi-hirhatar.hu
  Furcsa támadások érik a gyömrői MK-színpadot
2020. 01. 26. 17:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Másodperceken múlt egy család élete Gyömrőn
2020. 01. 25. 12:28 gyomroi-hirhatar.hu
  A gyömrőiek számára is előnyös lehet a reptéri vasút
2020. 01. 25. 08:03 gyomroi-hirhatar.hu
  Valóban életet menthet az új mobilalkalmazás
2020. 01. 24. 10:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Egy bíró sorra engedi ki a gyilkosokat a börtönből
2020. 01. 24. 07:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Nyitva hagyták a bolondokháza kapuját? - elképesztő tervek az önkormányzattól
2020. 01. 23. 15:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Karbantartás lesz a vasúton a hétvégén
2020. 01. 23. 07:45 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport