GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Polgármestert választ Gyömrő: most még csak Gyenes és Horváth a biztos

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.02.28.
 Szerda
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   389,02 Ft
   CHF árfolyam
   407,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 08. 07:49     


Polgármestert választ Gyömrő: most még csak Gyenes és Horváth a biztos
Habár csak augusztus 28 –án lesz az időközi polgármester-választás Gyömrőn, arra kerestük a választ, mit hozhat a voksolás. Két nevet ismerünk egyelőre a polgármesterjelöltek közül, a pártok leginkább még titkolóznak.

Gyömrőn azért tartanak időközi polgármester-választást augusztus végén, mert Gyenes Levente lemondott tisztségéről, miután a Szegedi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

Ami biztosan elmondható, hogy Gyenese Levente (Gyömrő 2000 kör) lemondásakor nyilvánvalóvá tette, hogy újra kíván indulni a posztért. A Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY)  is készen áll a megmérettetésre – írta lapunknak a szervezet. Megerősítették, hogy polgármester-jelöltjük Horváth István önkormányzati képviselő, a HEGY elnöke lesz, akinek a neve már régóta lebegett a városban, mint Gyenes Levente kihívója.

 

Közleményükben azt írták: a tagoknak már két évvel ezelőtt az volt a véleménye, hogy Gyenes Levente közismert magánéleti botrányai miatt méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre. Ezért döntöttek 2014-ben úgy, hogy Horváth István személyében ellenjelöltet indítanak – írták.  Emlékeztetnek: akkor még sokan úgy gondolták, hogy mindazok, amelyek megjelentek Gyenes Leventéről csak rágalmak. 

 

Az egyesület véleménye szerint Gyömrő mindenkori vezetője csak feddhetetlen személy lehet. Úgy vélik, Gyenes Leventének távoznia kell a közéletből, miután közjogi értelemben büntetett előéletű lett, erkölcsileg pedig többszörösen megbukott.

 

A jogi helyzet tisztázását várja a Fidesz és a Társaskör

 

Ducsai Sándor önkormányzati képviselő, a helyi Fidesz elnöke szerint a jelenlegi helyzet kívülről nézve egyszerűnek tűnhet, de jogilag sajnos bonyolult. Döntésük előtt olyan jogi részleteket kell tisztázniuk, amire nem volt eddig precedens, így szakemberek bevonását érzik szükségesnek hozzá. Ez a folyamat most zajlik, ennek eredménye befolyásolhatja majd döntésüket, ezért a gyömrői választópolgárok türelmét kérik.

 

Véleményük szerint a Gyömrő 2000 Körnek jó ideje volt tisztázni ezeket a kérdéseket, hiszen hetekkel a polgármester lemondása előtt végiggondolhatták a forgatókönyvet.  A politikus úgy látja: nyilván a rendkívül gyorsan kitűzött választás közeli időpontja sem véletlen.

 

Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a helyi Fidesz elnöke azért, hogy a legutóbbi városi lapban már azt a burkolt fenyegetést is megkapták a lehetséges ellenzéki jelöltek, hogy hiába is nyernek, munkájukat úgyis megbénítja majd a jelenlegi testület. (Esztergomi helyzetet emlegetett az önkormányzat sajtósa.)

 

„Nagyon elkeserítőek ezek az előjelek, bár sajnos nem meglepőek, de a rossz üzenetek ellenére próbálunk gyors döntést hozni” – írta válaszában a Fidesz gyömrői szervezetének elnöke.

 

A Gyömrői Társaskör a Hírhatár megkeresésére reagálva azt közölte, hogy a polgármester elítélésével, és az ezután történő lemondásával kialakult helyzet, jogi és erkölcsi áttekintése után döntik el a választáson való indulást és a támogatandó személy kilétét.

 

Döntés előtt  a Jobbik az MSZP és a DK

 

Sas Zoltán önkormányzati képviselő, a helyi Jobbik elnöke a portálunknak azt válaszolta, hogy a pártjuk álláspontját az indulással kapcsolatban az aláírásgyűjtés megkezdésének határidejéig ki fogja alakítani, és azt legkésőbb a leadási határidő leteltéig (július 25-ig) nyilvánosan ismertetni fogja. „A döntés előkészítő folyamatban van, így ennél többet nem áll módúkban jelenleg nyilatkozni” – közölte a helyi Jobbik elnöke.

 

Nyeste Andrea a Demokratikus Koalíció helyi elnöke a kérdésünkre még nem tudott válaszolni, mert tagságuk későbbi időpontban fog dönteni arról, hogy indít-e polgármesterjelöltet vagy sem.

 

Dr. Tóth János az MSZP helyi elnöke röviden ennyit válaszolt: biztos, hogy indítunk, de a személyre még nincs döntés. "Ebben a kérdésben csak az MSZP választások végeztével lesz végleges állásfoglalás" –írta.

 

A Gyömrői Polgári Kör nem válaszolt megkeresésünkre.

 

GYH


További hírek

  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport