GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Polgármestert választ Gyömrő: most még csak Gyenes és Horváth a biztos

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.06.06.
 Szombat
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.
   EUR árfolyam
   344,67 Ft
   CHF árfolyam
   317,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 08. 07:49     


Polgármestert választ Gyömrő: most még csak Gyenes és Horváth a biztos
Habár csak augusztus 28 –án lesz az időközi polgármester-választás Gyömrőn, arra kerestük a választ, mit hozhat a voksolás. Két nevet ismerünk egyelőre a polgármesterjelöltek közül, a pártok leginkább még titkolóznak.

Gyömrőn azért tartanak időközi polgármester-választást augusztus végén, mert Gyenes Levente lemondott tisztségéről, miután a Szegedi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

Ami biztosan elmondható, hogy Gyenese Levente (Gyömrő 2000 kör) lemondásakor nyilvánvalóvá tette, hogy újra kíván indulni a posztért. A Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY)  is készen áll a megmérettetésre – írta lapunknak a szervezet. Megerősítették, hogy polgármester-jelöltjük Horváth István önkormányzati képviselő, a HEGY elnöke lesz, akinek a neve már régóta lebegett a városban, mint Gyenes Levente kihívója.

 

Közleményükben azt írták: a tagoknak már két évvel ezelőtt az volt a véleménye, hogy Gyenes Levente közismert magánéleti botrányai miatt méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre. Ezért döntöttek 2014-ben úgy, hogy Horváth István személyében ellenjelöltet indítanak – írták.  Emlékeztetnek: akkor még sokan úgy gondolták, hogy mindazok, amelyek megjelentek Gyenes Leventéről csak rágalmak. 

 

Az egyesület véleménye szerint Gyömrő mindenkori vezetője csak feddhetetlen személy lehet. Úgy vélik, Gyenes Leventének távoznia kell a közéletből, miután közjogi értelemben büntetett előéletű lett, erkölcsileg pedig többszörösen megbukott.

 

A jogi helyzet tisztázását várja a Fidesz és a Társaskör

 

Ducsai Sándor önkormányzati képviselő, a helyi Fidesz elnöke szerint a jelenlegi helyzet kívülről nézve egyszerűnek tűnhet, de jogilag sajnos bonyolult. Döntésük előtt olyan jogi részleteket kell tisztázniuk, amire nem volt eddig precedens, így szakemberek bevonását érzik szükségesnek hozzá. Ez a folyamat most zajlik, ennek eredménye befolyásolhatja majd döntésüket, ezért a gyömrői választópolgárok türelmét kérik.

 

Véleményük szerint a Gyömrő 2000 Körnek jó ideje volt tisztázni ezeket a kérdéseket, hiszen hetekkel a polgármester lemondása előtt végiggondolhatták a forgatókönyvet.  A politikus úgy látja: nyilván a rendkívül gyorsan kitűzött választás közeli időpontja sem véletlen.

 

Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a helyi Fidesz elnöke azért, hogy a legutóbbi városi lapban már azt a burkolt fenyegetést is megkapták a lehetséges ellenzéki jelöltek, hogy hiába is nyernek, munkájukat úgyis megbénítja majd a jelenlegi testület. (Esztergomi helyzetet emlegetett az önkormányzat sajtósa.)

 

„Nagyon elkeserítőek ezek az előjelek, bár sajnos nem meglepőek, de a rossz üzenetek ellenére próbálunk gyors döntést hozni” – írta válaszában a Fidesz gyömrői szervezetének elnöke.

 

A Gyömrői Társaskör a Hírhatár megkeresésére reagálva azt közölte, hogy a polgármester elítélésével, és az ezután történő lemondásával kialakult helyzet, jogi és erkölcsi áttekintése után döntik el a választáson való indulást és a támogatandó személy kilétét.

 

Döntés előtt  a Jobbik az MSZP és a DK

 

Sas Zoltán önkormányzati képviselő, a helyi Jobbik elnöke a portálunknak azt válaszolta, hogy a pártjuk álláspontját az indulással kapcsolatban az aláírásgyűjtés megkezdésének határidejéig ki fogja alakítani, és azt legkésőbb a leadási határidő leteltéig (július 25-ig) nyilvánosan ismertetni fogja. „A döntés előkészítő folyamatban van, így ennél többet nem áll módúkban jelenleg nyilatkozni” – közölte a helyi Jobbik elnöke.

 

Nyeste Andrea a Demokratikus Koalíció helyi elnöke a kérdésünkre még nem tudott válaszolni, mert tagságuk későbbi időpontban fog dönteni arról, hogy indít-e polgármesterjelöltet vagy sem.

 

Dr. Tóth János az MSZP helyi elnöke röviden ennyit válaszolt: biztos, hogy indítunk, de a személyre még nincs döntés. "Ebben a kérdésben csak az MSZP választások végeztével lesz végleges állásfoglalás" –írta.

 

A Gyömrői Polgári Kör nem válaszolt megkeresésünkre.

 

GYH


További hírek

  Varázslat fotókból
2020. 04. 15. 09:13 gyomroi-hirhatar.hu
  A személyforgalom előtt lezárják az országhatárokat
2020. 03. 16. 12:40 gyomroi-hirhatar.hu
  A járvány ellenére is engedélyezik a piacozást Gyömrőn
2020. 03. 15. 12:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Több tízmilliót is bukhat Gyömrő a telekügyleten
2020. 03. 13. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Nincs egyezség a körbár ügyében
2020. 03. 12. 13:12 gyomroi-hirhatar.hu
  Vecsésen lett meg a nagyértékű gázkazán
2020. 03. 12. 12:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a nagyrendezvények maradnak el Gyömrőn a vírus miatt
2020. 03. 12. 10:18 gyomroi-hirhatar.hu
  Vészhelyzet: korlátozzák a belépést a magyar határon
2020. 03. 11. 15:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Már bevált módszerrel passzolják el Gyömrő vagyonát
2020. 03. 09. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Úgy ad el Gyömrő, hogy közben majdnem 700 ezret fizet
2020. 03. 06. 13:53 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport