GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Olvasói levél: Nesze neked gyömrői ellenzék

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.23.
 Szombat
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 17. 22:43     


Olvasói levél: Nesze neked gyömrői ellenzék
Ferenczi Zsolt olvasónk levelét közöljük az alábbiakban, változtatás nélkül.

"Visszatérő olvasójukként látom, hogy időről-időre jelentetnek meg ún. olvasói leveleket. Engedjék meg, hogy pár sorban én is leírjam aktuális gondolataimat, bízva abban, hogy közlésre érdemesnek találják.

 

Mint ahogy arról az Önök oldala is beszámolt ezen a hétvégén zajlott országosan a Te szedd! szemétszedési akció. Gyömrői lakosként örömmel tölt el, hogy városunk is évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez, és sok százan fogunk zsákot és szedjük mások szemetét. Az már alapvetően sajnálatos, hogy vannak, akik szemétlerakónak nézik a település egyes részeit. A háztartási hulladéktól kezdve az építési törmelékeken át a veszélyes hulladékig szinte mindennel lehetett találkozni ezen a hétvégén is. Az ember sokszor szélmalomharcnak érzi az egészet, de látva a megtisztuló közterületeket, végül mégis jó érzés fogja el az embert.


Viszont idén kifejezetten rossz érzés fogott el, mikor olvastam az önkéntes munkában részt vevő szervezetek névsorát. A hivatalos lista alapján 14 különböző helyi „csapat” vett részt a munkában. Iskolai osztályok, sportolók (focisták, küzdősportosok), Csemetekertes gyerekek, Rákóczi szövetség, Pál Mihály baráti Kör, a Gyömrő 2000 kör és igen nagy létszámban a helyi nyugdíjas klub. Továbbá biztosan voltak hozzám hasonlóan olyanok is, akik időszakosan becsatlakoztak egy-egy csapathoz, vagy épp otthonunk közvetlen környezetében szedtek szemetet.

 

Felvetődött bennem a kérdés: hol voltak az elmúlt három napban azok a (politikai) szervezetek, akik a tavalyi választások előtt oly bőszen harsogták mennyire fontos nekik Gyömrő? Netán derogál az önkéntes, ingyenes munka? Csak a jól fizető pozíciók vonzóak kedves hölgyek és urak? Merre járt a kormánypárt helyi szervezetének csapata? Az egykori polgármester-jelöltük? Hány zsák szemetet sikerült összeszedni? Vagy nem fért bele a keresztényi értékrendbe a hétvégi szemétszedés? Pedig mondjuk vasárnap családilag igazán ráérhettek volna…

 

Nézegettem, keresgéltem, de sehol nem láttam a HEGY nevű formáció lelkes szemétszedő önkénteseit sem. Pedig nekik állítólag „szenvedélyük Gyömrő”. De lehet, hogy a szenvedély csak addig tartott, amíg valaki be nem került közülük a testületbe? Holott szép egyen pólóikban igazán besegíthettek volna mondjuk a nyugdíjasoknak, vagy a gyerekeknek.

 

Nem is olyan régen még tucatszám „masíroztak” a Jobbik tagjai itt Gyömrőn egy megemlékezésen. Most viszont egy szál szép magyar legényt sem lehetett látni a köreikből. Hivatalosan, egységesen legalábbis biztosan nem. Miért is?

 

De kérdem én: hol voltak a többiek? A sokszor oly nagy hangú Társaskör, vagy épp a baloldali „összefogás”?

 

De kérdeznék meg egy bátrat: merre kószált a helyi környezetvédelmi egyesület? Hol szedte a szemetet a KIGYE? Mikor kellett volna az első sorokban állniuk, ha nem most?

 

Lehet bárkinek ilyen vagy olyan véleménye a Gyömrő 2000 Körről – én magam sem mindennel értek egyet – de jellemző, hogy Ők voltak az egyetlenek, a helyi politikai palettáról, akik képviseltették magukat a hétvégén. Két helyszínen szedve a szemetet, érdekes módon még a polgármesternek sem esett le az ujjáról a karikagyűrű miközben mások mocskát zsákokba pakolta. Mint ahogy további több száz helyi lakosnak sem, akik szabadidejüket és munkájukat áldozták a városért. Mindezt bármiféle remélt vagy elvárt ellenszolgáltatás nélkül.


Kedves érintett vezetők és tagok! Tudják Önök egyáltalán, hogy mit jelent mindez: önkéntesen, egyéni érdekektől mentesen tenni a városért? Miért nem tartották fontosnak, hogy közösen részt vegyenek egy önkéntes, a városunkat szebbé tevő akcióban? Miért nem jelentkeztek kisebb-nagyobb csapatokban, és kértek egy helyet maguknak ahol szemetet szedhetnek? Csak a választásokig tartott a lendület, lelkesedés és tenni akarás?

 

De gondolom majd a következő választások előtt újra aktívak lesznek, talán abban az évben még szemetet is szednek majd, egy-két plusz szavazatban reménykedve.

 

Lehet, hogy Önök kommunikációban borzasztó erősek, de ha tettekről van szó, akkor lapítanak, mint az a bizonyos a fűben. Van egy igen rossz hírem: dumával nem lehet semmit sem megnyerni. Itt a tettek számítanak. Önök egy újabb lehetőséget szalasztottak el.

 

Ez nagyon sajnálom. Nem magam vagy maguk miatt, hanem városunk szempontjából. Plusz 50-60 ember talán még nagyobb erdőrészt tudott volna megtakarítani…"

 

Ferenczi Zsolt

Kép forrása: Facebook (Gyenes Levente)

 

 

 

 


További hírek

  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Induljon az ősz egy új iskolatáskával!
2023. 09. 13. 09:58 gyomroi-hirhatar.hu
  Milyen egy jó polírozógép?
2023. 09. 13. 09:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport