GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Olvasói levél: Gyömrő egy olyan hely…

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,66 Ft
   CHF árfolyam
   416,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 13. 21:56     


Olvasói levél: Gyömrő egy olyan hely…
Névtelenséget kérő olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt írja: „Valóban, azt mondhatnám jó itt élni! Most következik a hatalmas de!”. Az olvasói levelet az alábbiakban közöljük.

Gyömrő egy olyan hely…

 

Gyömrő, kedves kisváros, Budapest közelében. A kisváros szívében gyönyörű tavunk található, központjában csodálatos szökőkút a körforgalomban, a város útjait aszfalt borítja. Kiváló a bejárási lehetőség Budapestre és a környező városokba is. Valóban, azt mondhatnám jó itt élni! Most következik a hatalmas de!

 

Gyömrő egy olyan hely, ahol a bicikliseknek elsőbbségük van az utakon az autósokkal szemben. Ahol a gyalogosok össze vissza szaladgálhatnak az úttesten, ezzel veszélyeztetve minden éppen arra járó testi épségét. Ahol, a szabálytalanul parkoló autóknak az oldalát kulccsal végig húzzák. Gyömrő az a hely, ahol nincsenek tekintettel egymásra az emberek. Sajnálattal tapasztaltam az egyik orvosi rendelőben, hogy a várakozó fiatalok és nyugdíjasok között ült egy hölgy, akinek olyan rosszulléte és fájdalmai voltak, hogy az ember az ellenségének nem kívánná, és egyetlen ember sem engedte maga elé. Azt kell hogy mondjam, akár a váróban meghalhatott volna, ha rajtuk, Gyömrőieken múlik. A saját kis náthájuk, derékfájásuk akár egy ember életét jelenthették volna. Persze mindenki nézett rá szánakozva, szegény hölgy milyen rosszul van.  Gyömrő az egyetlen hely, ahol bemész az üzletekbe, és megengedik maguknak az alkalmazottak, hogy a tegnapi pletykát vesézzék ki, míg te várod hogy befejezzék, hogy kiszolgáljanak. Az egyetlen hely, ahol azt gondolják a dolgozók hogy szívességet tesznek azzal ha kiszolgálnak. Ugyanakkor az egyetlen hely Gyömrő, ahol a kedves lakosok veszik a bátorságot arra, hogy amikor egy alkalmazott van a boltban, hangos és felháborító megjegyzéseket tegyenek a szerencsétlenre, aki szeretne minél hamarabb kedvére tenni mindenkinek. Ez egy olyan hely, ahova leköltözik valaki Budapestről a nyugalomra vágyva, és nem fogadják be, mert „bunkó pesti”. Miközben Pesten, példája sincs ilyen helynek. Gyömrő az a város, ahol a közúton közlekednek olyan sofőrök, akiknek még biciklizniük sem szabadna inkább. Ahol megtehetik azt a lakosok hogy 30 km/h sebességgel mennek a főúton, irányjelzés nélkül, a szembejövő sáv parkolójába megáll, ezzel feltartva mindenkit, körültekintés nélkül kivágja az ajtaját, és kiabál annak aki majdnem leviszi azt. Megtehetik, hogy a kis jobbkezes utcákban 80 km/h sebességgel szélvészként elszáguldjon egy autó, ezzel akár halálos balesetet is okozhatva.

 

Gyömrőn kívül nem sok hely van, ahol büntetlenül lehet egy olyan facebook csoportot működtetni, ahol embereket járatnak le, ahol emberek munkáját, munkahelyét próbálják teljesen lejáratni. Ahol egy esetlegesen szabálytalan autó rendszámát kiírják, lefényképezik. Ahol egy idős embert fényképével együtt van pofájuk pedofilnak titulálni. Nézzük csak azt az esetet, amikor  valamilyen szakembert kerestek Gyömrőn, és fröcsögtek az illetőről, vagy azt az esetet, amikor pizzériákat járatnak le teljesen, amikor kiírják hogy a CBA-ban melyik hölgy hogyan viselkedett velük. Vagy nézzük meg azt az esetet, amikor az idős bácsiról kitették a biciklis képet és olyan szavakkal illették, amit nem bír el nyomdafesték, ugyanekkor felhoztak egy másik úriembert, akit Gyömrőn sokak ismernek, végtelenül kedves ember, és őt is pedofilozták stb…  Ezen az oldalon embereket olyan szavakkal illethetnek, olyanokat írhatnak ami egészen egyszerűen felháborító. Folyamatosan buzdítják és hergelik egymást. Ahol a napokban sajnálattal tapasztaltam hogy most újabban lesüllyedtek a cigányozás szintjére is. Ez nem is került törlésre.

 

Kedves Gyömrői lakosok!

 

Nem gondoljátok azt, hogy a környékünkön nem véletlen az, ha megkérdezik Tőletek, Gyömrői vagy? az igen választ mély csend követi?! Legyünk őszinték, kérdezzük meg, ha van olyan ismerősünk aki Maglódon, Ecseren, Péterin lakik, mit beszélnek rólunk, a Gyömrőiekről?

 

Nem gondoljátok azt, hogy azzal, hogy embereket, vállalkozásokat járattok le, valakinek a munkáját, munkahelyét, veszélyeztetitek? Hogy van ehhez bátorságotok? Hogy van ehhez képetek? Mit képzeltek magatokról kedves olyan Gyömrői társaim, akik az összes többi lakost megbélyegzitek a felvállalhatatlan, önző magatartásotokkal?

 

Belegondoltatok már abba, hogy a boltban az eladó azért nem vigyorog, vagy azért hibázik, mert családi problémája van esetleg? Lehet, hogy azon gondolkodik hogy mit adjon enni holnap a gyermekének? Megoldjátok! Kirúgatjátok, mert azonnal felírjátok a kedvenc közösségi portálotokra. Ugyanezt megteszitek a pizzériással, az ügyfélszolgálatossal, a postással, bárkivel aki szemet szúrhat a Nektek, vagy hibázik. Családokat tehettek tönkre azzal, hogy pedofilnak tituláltok embereket. Elgondolkodtatok valaha azon, hogy mit érez az illetők unokája? Felesége? Gyereke? Eszetekbe jutott már az, hogy egy szabálytalanul parkoló autó miért állhatott úgy? Nem lehet, hogy sietett mert rosszul lett valakije? Vagy esetleg más problémája akadhatott? Ha nem volt problémája, akkor jogotok van kitenni fényképpel, rendszámmal? Jogotok van buzdítani, hogy az autót húzzák meg kulccsal? Mi van ha nem a sajátja volt? Mi van ha még évekig nyögi az autó hitelét, ti pedig rongáljátok egy szabálytalanság miatt. Tudjátok, vannak erre bizonyos szervek akik büntethetnek.

 

Nap mint nap sajnálkozva nézem, a közösségi oldalt, ahova fröcsögni jár a többség. Nem gondolom, hogy ez az oldal azért lett létrehozva, hogy lejárassatok, megalázzatok embereket. Főleg, hogy ezzel az ismételten önző magatartással, bajba sodorhatjátok az oldal szerkesztőjét is. Erre sem gondoltok. Minden jót kívánok Nektek, ha szeretnétek derítsétek ki, hogy ki írta a levelet és tegyetek fel facebookra.

 

Egy gyömrői lakos

 

 

 

 


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Egy jó krimi minden anyagi gondot megold!
2024. 06. 10. 15:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a meddőségi kezelésekről?
2024. 06. 08. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport