GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Nincs alternatíva?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.18.
 Csütörtök
Ma Frigyes napja van.
Holnap Emília napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 26. 13:46     


Nincs alternatíva?
Utoljára itt 1990-ben volt akkora tétje a választásnak mint most és ismét mint akkor a választás tétje, a demokrácia lehetősége, vagy a totális diktatúra.

Sokáig tépelődtem azon, hogy a cím után kérdőjelet, pontot vagy semmit se tegyek. Sokáig tépelődtem ezen, mert mindegyik indokolható lenne valahol.

 

Nagyon sok értelmes barátom mondja azt, hogy nem fognak elmenni a választáson részt venni. De minimum hezitálnak. Most azt kéne itt politikai korrekt módon tennem, hogy a véleményük miatt lehülyézem őket és elkezdem veszettül bizonygatni, hogy a demokratikus pártok összefogása, az egy igazán jó alternatíva, ennél jobbat szinte ki se lehetne találni.

 

Csak az a baj ezzel, hogy ha ezt én most így leírnám, akkor azon még magam is hangosan röhögnék. Az ismerőseimet, barátaimat nem verném át, nem szokásom hazudozni.

 

Magam is látom, hogy hiába indul 18 párt is a választáson országos listával, nincs egyetlen olyan formáció se, amire elismerően tudnék csettinteni és azt mondani, hogy: na ez már valami, erre vártam, ezt nagyon szívesen támogatom. Ha elővennék egy füzetet és mindegyik induló esetében az egyik oldalra elkezdeném írni, hogy mi a negatív velük kapcsolatban a másik oldalra a pozitívumaikat sorolnám, mindegyik esetében a negatív oldal lenne a terjedelmesebb. Ha ez nem azt jelenti, hogy nincs most igazi alternatíva, akkor nem tudom mi más jelentené ezt.

 

És mégis el fogok menni szavazni, mégis le fogom adni a szavazatomat. Mert a pártok és pártszövetségek egyikét sem tekintem hiteles és jó alternatívának a magam számára, de van egy másik vetülete is ennek a táncmulatságnak. Mert az is egy sajátos alternatíva, hogy akarom e, hogy maradjon az Orbán rezsim, vagy szeretnék szabadulni tőle. Az egyik választható alternatíva, hogy azt mondom takarodjanak. És ezt nagyon mondom. Ennek érdekében úgy tehetek, hogy arra adom le a voksomat, akiben vagy akikben a legnagyobb lehetőségét látom annak, hogy talán váltani tudják a regnáló hatalmat. Ez pedig - gondoljak bármit is politikailag róla- a demokratikus pártok Kormányváltó Összefogása, a lista 17. helyén álló erők. Tehát egyetlen lehetőségem van ennek az alternatívának az elérésére, ha leszavazok az MSZP-DK-LIBERÁLISOK-EGYÜTT-PM furcsa és nem természetes összefogásra.  A másik alternatíva, vagyis Orbánék hatalomban tartása több módon is elérhető. Az egyik ilyen módszer, ha az ember egyenesen a Fideszre adja le a szavazatát. A másik, hogy olyan erőre szavaz, amelyik esélytelen teljesen a Fidesz leváltására. A harmadik módszer amivel ez elérhető még, ha az ember nem megy el szavazni, esetleg érvénytelen szavazatot ad le.

 

Teljesen osztom azok véleményét, akik komoly averzióiknak adnak hangot a Kormányváltó Összefogással szemben is. Ha Magyarország egy működő jogállam és demokrácia lenne, azt hiszem magam se szavaznék erre. De Magyarország ma nem egy működő jogállam és a demokrácia is olyan már mint egy tépett plakát, ami csak nyomokban maradt meg emlékeztetőül. Akik 2010 előtt voltak hatalmon hol bénák voltak a kormányzáshoz, hol ostobák, hol gyávák. Rengeteg hibát követtek el, rengeteg lehetőséget szalasztottak el. A Fidesz kétharmados fülkeforradalma nem a semmiből szakadt a nyakunkba, ez valaminek a következménye volt. Ahogy a szélsőjobb megerősödése is. Viszont az is elvitathatatlan, hogy az előző kormányok többsége bénázott, ezzel szemben a Fidesz, nagyon tudatosan bontja le a jogállamot és demokráciát, nagyon tudatosan megy szembe Európával, nagyon tudatosan építi fel azt a diktatúrát, ami megfoszt minket szabadságainktól, ami csak a haveroknak, rokonoknak hoz lehetőségeket. A Fidesz a rezsim építésnek még csak az elején jár. Már most szörnyű, amit műveltek, de ez még gyenge kezdett volt ahhoz képest, amit akkor művelnek majd, ha most minden bűnük ellenére is sikerül megtartaniuk a hatalmukat. Utoljára itt 1990-ben volt akkora tétje a választásnak mint most és ismét mint akkor a választás tétje, a demokrácia lehetősége, vagy a totális diktatúra.

 

Hát ezért kell félre tenni most minden jogos kétkedést, averziót. Ezért kell akár befogott orral is elmenni és szavazni a Kormányváltó Összefogásra, megadva az országnak a lehetőséget arra, hogy megszabaduljunk a Fidesz rezsimétől. Ezért kell az érzelmeinket félre rakva a racionalitás mellett kiállva a hideg értelemmel leadni a voksunkat. Akkor is, ha ezt nem szívesen tesszük, akkor is, ha ehhez nagyon sokunknak nincs túl nagy kedve. Ma még a Kormányváltó Összefogásra leadott szavazatunkkal, visszafordítható az a folyamat, amit a Fidesz szabadított el itt teljesen. Ma még a Kormányváltó Összefogásra leadott szavazatunkkal adhatunk magunknak és a hazánknak egy esélyt arra, hogy visszatérjünk a helyes irányba. Ha ezt nem tesszük meg bármilyen indokra hivatkozva is, győzni fog a Fidesz és a demokrácia legkisebb esélye is elveszik általa, újra kelethez láncolnak minket és elszakítanak teljesen a nyugattól. Akkor vagy megtanul mindenki kussolni és lapulni, vagy menekülhetünk saját hazánkból. Én inkább elmegyek április 6-án és leadom a voksomat a Kormányváltó Összefogásra. Nem azért, mert ezt a csapatot tartom jónak, hanem mert csak így szabadulhatok az egyik legrosszabb lehetőségtől.

 

Rózsa Mihály


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Találd meg az ideális kerti asztalt!
2024. 07. 09. 13:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport