GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Néma harangok!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.05.25.
 Szerda
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   383,23 Ft
   CHF árfolyam
   371,71 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 08. 22:10     


Néma harangok!
Némák a harangok a Duna jobboldalán, odaát Budán. A pesti oldalon emlékeztek azokra, akiket a nyilasok a halálba küldtek.

Némák a harangok a Duna jobboldalán, odaát Budán.  Némák, egyetlen halk lélekharang sem szólal meg. Pedig illene. Illene, hiszen itt a pesti oldalon emlékeznek emberek. Emlékeznek arra a 18.000 fő áldozatra, akiket a fasiszta Magyarország a halálba küldött, és kiknek a neve – írásban megmaradt. 600.000 magyar állampolgárt gyilkoltak le a keresztény hittel áldva meg az aljas tettet, és egy eszmével, amelyet az egyház is támogatott.


Most, azok a keresztény templomharangok nem szólnak. Szemérmesen hallgatnak, mintha semmi közük nem lett volna mindehhez a gyalázathoz. Álszent politikát folytatnak, hiszen napjainkban is éltetik, dicsőítik azokat a fasiszta szellemiségű egyházfikat, akiknek része volt az üldözésben, a gyűlöletkeltésben.

 

Olvassák a neveket, reggel nyolc óra óta. Nem fogy a névsor, sokan voltak. Azokat, akiket itt lőttek a Dunába, és akik közül sokan még élve kerültek a vízbe, és lelték halálukat.

 

A vascipők azok, amelyek emlékeztetnek a gaztettekre, és az áldozatokra. A vascipők, amelyeket rendszeresen megrongálnak, meggyaláznak éppen úgy, mint a roma holokauszt emlékművet. Alattomos, gonosz emberek, a szélsőjobb hívei!

Jönnek  idősek, fiatalok, külföldiek egyaránt. Jöttek Izraelből, és Európa más országaiból – emlékezni. Ismét láttam Japán turistát is, aki, amikor megtudta, hogy mi történik, a Duna felé fordult, és mélyen meghajolt. Meghajolt az áldozatok emléke előtt.


Felettünk, a Parlamentben csend van. Nem szólalnak meg igazán a képviselők, vagy ha igen, az amolyan langyos, se nem harsogó, se nem igazán tiltakozó. A kormánypártok kétszínűsége már ismert. Ők, húznak a Jobbikhoz, a szélsőségesekhez, kedveznek nekik mindenben, ahol csak lehet. Hiszen egy követ fújnak, egy nótát énekelnek, egy tőről fakadnak. Így van ez, hiszen Balogh Zoltán nagyon finoman,nagyon kétértelműen fogalmazott akkor, amikor a következőket mondta: „…A roma népszaporulat jelentősen csökkent, és mindez köszönhető a közmunka programnak.” 

 

 Akik akartak, értettek belőle, ahogy érthettünk abból is, hogy meg kell oldani bizonyos népcsoport a cigányság biológiai sterilizálását – Vona Gábor megnyilatkozása szerint.


Ma már azon sem csodálkozunk igazán, hogy vannak egyházak, amelyek nyíltan lepaktáltak a szélsőjobbal, és isten házát, vagy annak egy részét tagtoborzásra átengedik. Igaz, cserébe kaptak parlamenti székeket, egyéb javakat!


A Horthy rendszer restaurálása folyik az országban. Újfasizmus, ahol ezek az aljas eszmék terjedhetnek akadálytalanul, ahol lehet ismét népcsoportokat megalázni, és ahol lehet emlékművet állítani a gyilkosoknak, a gazembereknek. A harangok némák!


Mi, akik oda kimentünk és emlékeztünk az áldozatokra, és tiltakoztunk az aljas eszmék ellen nem felejtünk. Nem felejtjük, hogy ma, Magyarország csak a szélsőjobb számára biztonságos, a zsidóknak, cigányoknak nem!


Szólunk azért, hogy a kitörés napja, ne a hősiességet dicsőítse, hanem a gyáva gyilkosok kétségbeesett manőverét az életben maradásra. Gyilkosok voltak, akik miatt Budapest ostromváros lett, és akik felrobbantották gyönyörű hídjainkat, műemlékeinket, és akik emberek ezreit gyilkolták le! Nem engedjük, hogy ezeket a gazembereket hősöknek titulálják, és nem engedjük azt sem, hogy a tisztességes adófizetők pénzéből fedve, rejtve az emléktúráikat a hatalom támogassa.


A mai napon, illet volna a Duna partján megjelenni Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak, Áder Jánosnak, és nem utolsó sorban Tarlós Istvánnak is.  Én, amíg a helyszínen voltam, egyikükkel sem találkoztam. Ha valamelyikük mégis megjelent, és tisztelettel adózott az áldozatok emléke előtt akkor – bocsánatot kérek!

 Magyarország józanul gondolkodópolgárai!

Közeledik a választás, a népszavazás napja. Döntenünk kell arról, hogy kik vezessék tovább ezt az országot, és milyen módon! Tudjuk, a rezsiharc megtévesztő, hamis szlogen! Mögötte ott van a harácsoló politikai elit, akiknek semmi nem elég! Választani kell egy igazán demokratikus kormány, és a diktatúra képviselői között! Magyarország akar-e, egy polgárháborút, a szélsőjobb által diktált népirtást, embertömegek megsemmisítését akár biológiai sterilizálással, vagy munkát és biztos jövedelmet  adó rendszer között! Menekülnek a fiatalok ebből az országból, és ez nem véletlen!

 

Értük sosem szólnak a harangok

 

Villás Lajos


További hírek

  Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?
2022. 05. 24. 09:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Így takarítsd le a szúnyoghálókat!
2022. 05. 24. 09:03 gyomroi-hirhatar.hu
  Okosotthonok - okosmegoldásokkal a mindennapok kényelméért
2022. 05. 23. 10:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a laptop-kiegészítők kifejezetten praktikusak
2022. 05. 11. 14:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Kéziszerszámok – tökéletes partnerek a munkához!
2022. 04. 25. 12:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan uralhatjuk a haragunkat?
2022. 04. 12. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései
2022. 03. 22. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Ha egy igazán jó bort keres a szivarhoz
2022. 03. 16. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Ön hogyan képzeli el egy kiváló partnercég minőségpolitikáját?
2022. 02. 22. 16:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022. 02. 22. 11:17 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport