GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Néma harangok!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.04.08.
 Szerda
Ma Dénes napja van.
Holnap Erhard napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,76 Ft
   CHF árfolyam
   340,01 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 08. 22:10     


Néma harangok!
Némák a harangok a Duna jobboldalán, odaát Budán. A pesti oldalon emlékeztek azokra, akiket a nyilasok a halálba küldtek.

Némák a harangok a Duna jobboldalán, odaát Budán.  Némák, egyetlen halk lélekharang sem szólal meg. Pedig illene. Illene, hiszen itt a pesti oldalon emlékeznek emberek. Emlékeznek arra a 18.000 fő áldozatra, akiket a fasiszta Magyarország a halálba küldött, és kiknek a neve – írásban megmaradt. 600.000 magyar állampolgárt gyilkoltak le a keresztény hittel áldva meg az aljas tettet, és egy eszmével, amelyet az egyház is támogatott.


Most, azok a keresztény templomharangok nem szólnak. Szemérmesen hallgatnak, mintha semmi közük nem lett volna mindehhez a gyalázathoz. Álszent politikát folytatnak, hiszen napjainkban is éltetik, dicsőítik azokat a fasiszta szellemiségű egyházfikat, akiknek része volt az üldözésben, a gyűlöletkeltésben.

 

Olvassák a neveket, reggel nyolc óra óta. Nem fogy a névsor, sokan voltak. Azokat, akiket itt lőttek a Dunába, és akik közül sokan még élve kerültek a vízbe, és lelték halálukat.

 

A vascipők azok, amelyek emlékeztetnek a gaztettekre, és az áldozatokra. A vascipők, amelyeket rendszeresen megrongálnak, meggyaláznak éppen úgy, mint a roma holokauszt emlékművet. Alattomos, gonosz emberek, a szélsőjobb hívei!

Jönnek  idősek, fiatalok, külföldiek egyaránt. Jöttek Izraelből, és Európa más országaiból – emlékezni. Ismét láttam Japán turistát is, aki, amikor megtudta, hogy mi történik, a Duna felé fordult, és mélyen meghajolt. Meghajolt az áldozatok emléke előtt.


Felettünk, a Parlamentben csend van. Nem szólalnak meg igazán a képviselők, vagy ha igen, az amolyan langyos, se nem harsogó, se nem igazán tiltakozó. A kormánypártok kétszínűsége már ismert. Ők, húznak a Jobbikhoz, a szélsőségesekhez, kedveznek nekik mindenben, ahol csak lehet. Hiszen egy követ fújnak, egy nótát énekelnek, egy tőről fakadnak. Így van ez, hiszen Balogh Zoltán nagyon finoman,nagyon kétértelműen fogalmazott akkor, amikor a következőket mondta: „…A roma népszaporulat jelentősen csökkent, és mindez köszönhető a közmunka programnak.” 

 

 Akik akartak, értettek belőle, ahogy érthettünk abból is, hogy meg kell oldani bizonyos népcsoport a cigányság biológiai sterilizálását – Vona Gábor megnyilatkozása szerint.


Ma már azon sem csodálkozunk igazán, hogy vannak egyházak, amelyek nyíltan lepaktáltak a szélsőjobbal, és isten házát, vagy annak egy részét tagtoborzásra átengedik. Igaz, cserébe kaptak parlamenti székeket, egyéb javakat!


A Horthy rendszer restaurálása folyik az országban. Újfasizmus, ahol ezek az aljas eszmék terjedhetnek akadálytalanul, ahol lehet ismét népcsoportokat megalázni, és ahol lehet emlékművet állítani a gyilkosoknak, a gazembereknek. A harangok némák!


Mi, akik oda kimentünk és emlékeztünk az áldozatokra, és tiltakoztunk az aljas eszmék ellen nem felejtünk. Nem felejtjük, hogy ma, Magyarország csak a szélsőjobb számára biztonságos, a zsidóknak, cigányoknak nem!


Szólunk azért, hogy a kitörés napja, ne a hősiességet dicsőítse, hanem a gyáva gyilkosok kétségbeesett manőverét az életben maradásra. Gyilkosok voltak, akik miatt Budapest ostromváros lett, és akik felrobbantották gyönyörű hídjainkat, műemlékeinket, és akik emberek ezreit gyilkolták le! Nem engedjük, hogy ezeket a gazembereket hősöknek titulálják, és nem engedjük azt sem, hogy a tisztességes adófizetők pénzéből fedve, rejtve az emléktúráikat a hatalom támogassa.


A mai napon, illet volna a Duna partján megjelenni Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak, Áder Jánosnak, és nem utolsó sorban Tarlós Istvánnak is.  Én, amíg a helyszínen voltam, egyikükkel sem találkoztam. Ha valamelyikük mégis megjelent, és tisztelettel adózott az áldozatok emléke előtt akkor – bocsánatot kérek!

 Magyarország józanul gondolkodópolgárai!

Közeledik a választás, a népszavazás napja. Döntenünk kell arról, hogy kik vezessék tovább ezt az országot, és milyen módon! Tudjuk, a rezsiharc megtévesztő, hamis szlogen! Mögötte ott van a harácsoló politikai elit, akiknek semmi nem elég! Választani kell egy igazán demokratikus kormány, és a diktatúra képviselői között! Magyarország akar-e, egy polgárháborút, a szélsőjobb által diktált népirtást, embertömegek megsemmisítését akár biológiai sterilizálással, vagy munkát és biztos jövedelmet  adó rendszer között! Menekülnek a fiatalok ebből az országból, és ez nem véletlen!

 

Értük sosem szólnak a harangok

 

Villás Lajos


További hírek

  A személyforgalom előtt lezárják az országhatárokat
2020. 03. 16. 12:40 gyomroi-hirhatar.hu
  A járvány ellenére is engedélyezik a piacozást Gyömrőn
2020. 03. 15. 12:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Több tízmilliót is bukhat Gyömrő a telekügyleten
2020. 03. 13. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Nincs egyezség a körbár ügyében
2020. 03. 12. 13:12 gyomroi-hirhatar.hu
  Vecsésen lett meg a nagyértékű gázkazán
2020. 03. 12. 12:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a nagyrendezvények maradnak el Gyömrőn a vírus miatt
2020. 03. 12. 10:18 gyomroi-hirhatar.hu
  Vészhelyzet: korlátozzák a belépést a magyar határon
2020. 03. 11. 15:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Már bevált módszerrel passzolják el Gyömrő vagyonát
2020. 03. 09. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Úgy ad el Gyömrő, hogy közben majdnem 700 ezret fizet
2020. 03. 06. 13:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyenes: „Nem akarok bűntárs lenni”
2020. 03. 05. 07:20 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport