GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mindig új Hajnal virrad

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 18. 13:53     


Mindig új Hajnal virrad
A sötétség után mindig új hajnal virrad, készüljetek!

Hogy mikor halt meg gyömrő közélete? Ezt nem lehet sem időponthoz, sem konkrét eseményhez kötni. Viszont, hogy kimúlt, nem kérdéses, hisz életjelet nem ad magáról. A 20 ezres városnak nincs egy újságja, egy értelmiségi klubja, de még egy magára valamit is adó valódi és aktív civil szervezetet sem tud felmutatni. A városi önkormányzati újság is tetszhalott, az utolsó példány 2021 májusában látta meg a napvilágot (az azt megelőző szám 2020 márciusi).

 

Nem vitatjuk, lapunk, Gyömrő egyetlen közéleti – ellenzéki hírforrása is csak vegetált az elmúlt időszakban. Cikkeink mindegyike valósan és hitelesen számolt be a közéleti történésekről, mégis hányan kinevettek minket, amikor a polgármester ellen zajló nyomozásokról számoltunk be jóval a mostani események előtt. Portálunkat „rémhírhatárnak” gúnyolták , a polgármester „Jó itt élnis” szabadcsapatai virtuális lincselést folytattak az újság ellen, igazából a számát sem tudjuk, hányszor tiltatták le facebook felületünket.

 

De nem csak újságunk esett áldozatul ennek az álságos, szemforgató közegnek. A Gyömrőt mérgező, energiáit elszívó, a várost lassan megfojtó és kivéreztető társaság a békesség jegyében támadt mindent és mindenkit, aki egy kis kritikát meg mert fogalmazni a Jó itt élnis vezetéssel, vagy akár a polgármesterrel szemben.

 

A városi  civil szervezetek elhaltak. Az egyetlen valós és tényleg polgári bázisú Gyömrő 2000 kör megcsömörlött a lakossági elutasítás miatt. Ők emelték fel pajzsukra Gyenest és lettek közösen naggyá, de ők voltak azok is, akik a polgármester-varázsló trükkjeit közelről látva legelőször elégelték meg a szemfényvesztést. Sokáig tartott az ébredés a nagy mágus szuggesztiójából, és meg is lett a böjtje. A varázsló kijátszotta kártyáit és új segédeket szerzett. A régi csapat ment a lecsóba, a szemfényvesztő előadás új szövetségesekkel folytatódott.

 

A Jó itt élnis csapat azonban már nem civil szervezet, hanem üzleti vállalkozás. Már nem barátok alkotják, hanem castingolt szereplők. Ezzel egyébként maga Gyenes dicsekedett el: képviselőit hosszas kiválogatás útján, meghallgatások körén át választotta ki. Hogy mik is lehettek a fő szempontok: talán a szervilizmus, a meghunyászkodás, a minden stikli feletti félrenézés?

 

 

Gyömrő az elmúlt három évben a kosz és igénytelenség lerakata lett. A fejlődés megállt, az ígéretekből nem lett semmi – és most ne is beszéljünk az olyan bekamuzott képtelenségekről, mit az űrtechnológiával működő, áramot termelő zajcsillapító fal. Elég csak megnézni egy-egy Jó itt élnis útfelújítást. Két év múlva kezdhetik elölről. Persze ahol csurran ott cseppen is.

 

És most a város ennek a castingolt társaságnak hullott az ölébe, mivel a bábmestert kivonták a forgalomból.

 

Eljött az idő, hogy emlékeztessük őket: a város nem szereti a megalkuvókat, nem szereti, ha az orránál fogva vezetik, a város már nem hisz a hipnotizőröknek. A város új napra ébred.

 

A Hajnal virrad, készüljetek!


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban?
2023. 03. 23. 09:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Mi a helyzet a kannabiszpalánták birtoklásával a szomszédunkban?
2023. 03. 22. 16:17 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan folytassuk a fogyás után?
2023. 03. 21. 09:23 gyomroi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport