GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mindenki „monnyon le”!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.06.09.
 Péntek
Ma Félix napja van.
Holnap Margit napja lesz.
   EUR árfolyam
   369,28 Ft
   CHF árfolyam
   380,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 04. 07:47     


Mindenki „monnyon le”!
Így készült fel Bakondi és Pintér is a rendkívüli időjárásra, mert állítólag felkészültek.

Tavaly márciusban már kiderült, hogy mennyire impotens bandát rántott maga köré Orbán Viktor, miniszterelnök. Néhány centiméter hó és az azzal járó hóátfúvások teljesen megbénították az országot. Autópályákon, autóutakon és városokat összekötő utakon vesztegeltek emberek százai várva arra, hogy talán kapnak valakitől, valahonnan, valamilyen segítséget. A segítség meg is érkezett egy SMS formájában, ha le nem merült addigra a mobiltelefonunk.

 

Nem olyan régen ismét megtréfálta a felelős embereket néhány centiméter hó. Most azonban résen voltak és lezárták egyes autópályák kritikus szakaszait. Debrecenben kettő centiméter hó bénította le a várost, mint ahogy a televízióból is hallható volt, de környékünkön is tapasztalható volt (Ecser, Maglód, Gyömrő), hogy megint nincsenek felkészülve az előre jelzett időjárásra, valamint annak kellő, szakszerű kezelésére sem.

 

Aztán a csodálatos, romantikus fehérbe burkolt jégpáncélos kisvárosokra és azoknak mellékútjaira ónos eső hullott. Csodálatos érzés volt korcsolyázni a kis utcákon, amiket idén sem sikerült megtakarítani a hótól és nem sikerült csúszás mentesíteni sem Gyömrőn, sem Maglódon, sem pedig Ecseren. Itt megjegyzendő, hogy Maglód kisebb utcái azért jobb állapotnak örvendnek a téli időszakokban, miután az önkormányzat teljesítette a bevásárlóközponttal kötött szerződését, miszerint előbb a bevásárlóközpont környékét takarítják meg és csak utána következhetnek Maglód város fő-, valamint mellékútjai. Ecseren keresztül eléggé nagy kihívást jelentett eljutni Vecsésre; volt, aki vissza is fordult az út állapota miatt. Gyömrő esetében inkább a látvány dominál ezen a téren is, a mellékutak állapota érezhetően nem érdekli sem a polgármestert, Gyenes Leventét, sem pedig a választókörzeti képviselőket.

 

Vasárnap az ország több települését is lezárták, se ki, se be nem lehetett közlekedni, az ország határában pedig több, mint ezer kamion várakozott.

 

Így készült fel Bakondi és Pintér is a rendkívüli időjárásra, mert állítólag felkészültek. Mi történt volna, ha nem lett volna ekkora a felkészültségük? Több száz ember került kórházba a csúszós utak miatt a tudósítások szerint.

 

Eközben a miniszterelnök a csitrilliós irodában tanácskozott, hogy mi a fenét is lehetne tenni a helyzet kezeléséért vagy inkább annak jó színben való kommunikálásáért.

 

Nem tanácskozni, hanem cselekedni kellene végre, vagyis már csak kellett volna.

 

Országunkat elhagyta a rendkívüli időjárás és a Katasztrófavédelem megint kiadott egy közleményt, amiben megdicsérik az embereket a felelősségteljes magatartásukért. Mint március 15-én most is megsimogatták a fejünket a „nagyok”, mint apa a hülye gyerekéét és megköszönték a meteorológiai szolgálatnak, hogy mennyire pontosan tudták előrejelezni az időjárást, ezzel szemben mégis ilyen helyzetek alakulhattak ki, mint a fent említettek.

 

Csodálatos.

 

Elég volt abból, hogy tájékozódjunk az utak állapotáról, hogy teletankoljuk járműveinket, hogy egy heti élelmet vigyünk magunkkal azért, mert 30-40 kilométert muszáj megtennünk és mindezt azért, mert az illetékes személyek nem tudják elvégezni a feladatukat.

 

Nem azért kaptak felhatalmazást ezen emberek, hogy több száz ezret, esetleg millió(ka)t kereshessenek és melegedjenek otthonaikban, irodáikban, hanem azért, hogy tegyék a dolgukat.

 

Aki nem tudja kezelni, hárítani az elé gördülő akadályokat az nem alkalmas arra, hogy országot vagy akár csak egy kis városkát vezessen.

 

Nem azért kapták a szavazatokat, hogy gazdagodjanak saját maguk (vagy cégeik) a köz pénzén, hanem azért, hogy az embereket és az emberek érdekeit szolgálják! Nem mi vagyunk értük, hanem ők értünk! És ezt jó lenne már végre nekik is és mindenkinek észrevennie! Ők a nép szolgálói!

 

Lehetne mondani, hogy négy évente majd a választópolgár eldönti, hogy ki mennyire végezte jól a dolgát kicsiben és nagyban egyaránt, de máshol, a nagy világban sok helyen, ahol nem ennyire gátlástalanok, erkölcstelenek és gerinctelenek a politikusok már aznap felállnak és lemondanak, akár egy belügyminiszterről, akár miniszterelnökről, akár polgármesterről, akár csak egy képviselőről legyen szó.

 

Ja, hogy ez Magyarország?

Akkor mindenki maradjon ülve a meleg irodájában, a bőr székében és folytassa azt a semmittevést, amit eddig és Mi pedig majd ki-/megfizetjük!

 

Vízy Cs.

MTI Fotó: Máthé Zoltán


További hírek

  Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén
2023. 06. 02. 14:14 gyomroi-hirhatar.hu
  Emlékpad a lezuhant hegymászóknak
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  Az adriai szexbotrány után rehabilitálták Borkai Zsoltot
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  „Mintakalauz” pótdíjazta meg a vonaton utazó álláskereső hölgyet
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  A CBD vaporizálás előnyei
2023. 05. 29. 11:10 gyomroi-hirhatar.hu
  Webáruházad van? Akkor figyelj a TikTok-ra is!
2023. 05. 29. 11:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Miért van szükség spirálrugó-erősítésre?
2023. 05. 23. 18:05 gyomroi-hirhatar.hu
  Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát
2023. 05. 22. 19:25 hirhatar.hu
  Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  Keményebben kellene fellépni a forgalmat akadályozó autókkal szemben
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport