GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mikor lehet kötelezőbiztosítást váltani?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.01.29.
 Vasárnap
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 08. 10. 12:43     


Mikor lehet kötelezőbiztosítást váltani?
A kötelező felelősségbiztosítás szerves része minden autótulajdonos életének, de az életükben lévő rengeteg stressz és határidő miatt van, hogy megfeledkeznek róla, hogy mikor is van a biztosításuk évfordulója, vagy hogy megnézzék, vannak-e jobb lehetőségek a számukra.

A következő bejegyzésben megmutatjuk, milyen dolgokra érdemes odafigyelni a kötelező felelősségbiztosítással kapcsolatban, valamint hogy milyen módon tudod megváltoztatni, ha éppen arra van szükséged. 

 

Autóvásárlás után

 

Ha vásároltál már autót, tudod, hogy az átírási folyamat, mire ténylegesen a nevedre kerül a jármű, igen hosszadalmassá tud válni, és az egyik sarkalatos pontja a biztosítás megkötése. A korábbi gyakorlattal ellentétben, mikor is minden kötelező biztosítás évfordulója január 1-re esett, manapság már a biztosítás évfordulója a szerződés napjára esik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy fejben tartsd ezt, hiszen a felmondás vagy biztosítóváltás csak ennek a dátumnak az ismeretében lehetséges.

 

Sokat utazol autóval? Tervezel külföldi nyaralásra is menni vele? Ne feledkezz meg az utasbiztosításról sem, amit akár még az utazás napján is megköthetsz online, pillanatok alatt.

 

A kötelező biztosítás váltása

 

Ugyan a bonus-malus rendszernek köszönhetően, ha balesetmentesen közlekedünk, folyamatosan jobb kategóriába tudunk kerülni, mégis bizonyos időközönként érdemes a biztosításunkat felülvizsgálni, hogy megnézzük, nincs-e jobb ajánlat, amivel élni tudnánk. De egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kezdünk el ez ügyben kutakodni. Ezért kell tudnunk azt, hogy mikor van a biztosításunk évfordulója. 

 

Mivel ha túl korán kezded el keresni az ajánlatokat, megeshet, hogy még nem kapsz árakat, ha pedig túl későn vagy, akkor hiába kapsz biztosítási ajánlatot, ha nem tudod lemondani a meglévő csomagodat. 

 

A meglévő biztosítás lemondása legkésőbb az évforduló előtt 30 nappal lehetséges. Ezt fontos, hogy figyelembe vedd, hiszen nagyon sok kellemetlenséget tud szülni a későbbiekben a figyelmen kívül hagyása. Az új biztosítás kezdő dátuma pedig okvetlenül az előző biztosítás megszűnésének napja kell, hogy legyen. Ellenkező esetben egy olyan szituációban találhatod magad, ami miatt két szék közül a pad alá esel. 

 

Az új biztosítás befizetése

 

Amikor megkötöd az új biztosítási csomagot, akkor érdemes inkább azonnal kifizetni az első díjat, hogy semmiképpen ne feledkezz meg róla, vagy ne csússz el a befizetéssel! A szerződés érvénybe lépése után maximum 60 nap áll rendelkezésedre, hogy a díj könyvelésre kerüljön. Amennyiben ez nem következik be, a biztosító társaság a türelmi idő lejártával felmondhatja a szerződésedet, ami számodra jelentős többletköltségeket fog eredményezni. Ekkor ugyanis úgy értelmezhető, hogy az előző 60 napra sem volt biztosítás az autódon, ami a fedezetlenségi díj megfizetését teszi kötelezővé. Ennek az összege pedig 2022-ben 600-1290 Ft/nap.


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Milyen cipőt vegyél leggingshez?
2023. 01. 18. 13:03 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport