GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Miért fontos a csontpótlás?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.03.03.
 Szerda
Ma Kornélia napja van.
Holnap Kázmér napja lesz.
   EUR árfolyam
   363,85 Ft
   CHF árfolyam
   329,92 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 08. 31. 10:22     


Miért fontos a csontpótlás?
Fogászati implantátum beültetésére készülsz? Van néhány nagyon fontos tudnivaló, amiket mindenképp szem előtt kell tartanod, mielőtt belevágsz. Elsőként ismerd meg a csontpótlás szükségességét és fontosságát!

Elengedhetetlen

 

Amikor egy fogászati implantátum beültetésére készülünk, akkor az egyik legfontosabb szempont, hogy rendelkezzünk elegendő csontszövettel. Ez azért fontos, mert a beültetett műgyökér össze kell, hogy nőjön a környező csontszövetekkel, ami csak akkor lehetséges, ha van belőle elegendő.

 

Amennyiben nem rendelkezünk elég csontállománnyal, akkor ennek hiányában nem lesz stabil a fogászti fogmű, tehát nincs értelme elkészíteni, így egy felelősségteljes helyen meg sem csinálják.

 

Erre jelent megoldást, ha a csontpótlást még a beültetés előtt alkalmazzák. Általában azoknál az embereknél szükséges ez az eljárás, akik már régebb óta küzdenek foghiánnyal, vagy épp fogágybetegség következtében elsorvadt a csontállományuk. Ennek a lehetőségnek hála, nekik sem kell lemondani a szép és esztétikus mosolyról és a biztonságos rágás öröméről.

 

Mikor és hogyan alkalmazható?

 

Leginkább akkor érdemes alkalmazni a csontpótlást, ha máshogy nem készíthető el a fogbeültetés, vagy épp fogágybetegségben szenved valaki. Persze akár foghúzás, ciszta eltávolítása vagy pedig csontkárosodás esetén is kiváló.

 

Szerencsére ez ma már egyáltalán nem bonyolult, hiszen a kezelési terv során sor kerül egy CT vizsgálatra, ahol láthatóvá válnak az esetleges hiányok, és könnyen kiértékelhetővé válik, hogy milyen megoldásra van szükség. Amennyiben szükséges, akár az adott szituációban is megoldhatóvá válik a csontpótlás, hiszen nem igényel altatást, csak steril körülményeket. Helyi érzéstelenítésben és bódításban egyaránt kivitelezhető eljárás ez, így azoknak sem kell lemondani róla, akik kicsit félősebbek az átlagnál.

 

Mivel pótolnak?

 

A Completdentnél csontpótlásra bio csontpótló granulátumot használnak, ami rendkívül hatékonyan segítik elő a csontszövet növekedését. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az újonnan képződő csontszövetek tökéletesen megegyeznek az eredeti csonttal és annak összetételével. Éppen ezért a granulátum használata tökéletesen természetes és igen eredményes megoldás, ami semmilyen kockázatot nem jelent sem ránk, sem a leendő fogainkra nézve.

 

Ezenkívül még lehetséges anyag pótlásra a csontblokk, amit a hátsó állkapocscsontból nyernek ki, majd fertőtlenítés után visszaültetik a kívánt helyre. Sőt, akár műcsontblokkot is választhatunk, ha inkább ez a variáció a szimpatikus.

 

Ezek a lehetőségek maximálisan személyre szabhatóak, így akármelyik is az, ami közel áll hozzánk, könnyedén alkalmazhatóvá válnak, és nem kell más, csak egy konzultáció.


További hírek

  Lazítson, pihenjen vagy aludjon egy jót a megfelelő függőágyban!
2021. 02. 20. 12:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Az ásványgyapot-szigetelés legfontosabb eszközei
2021. 02. 20. 12:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
2021. 01. 15. 22:51 gyomroi-hirhatar.hu
  Melyik a legjobb okosvibrátor?
2021. 01. 15. 22:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Titkolózással sért törvényt az önkormányzat
2020. 12. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mélyponton a hazai albérletpiac
2020. 12. 16. 09:59 gyomroi-hirhatar.hu
  Elképesztően menő polgári repülők modellkivitelben
2020. 12. 15. 11:56 gyomroi-hirhatar.hu
  A fürdőszoba költöztetése egyszerű – vagy mégsem?
2020. 12. 08. 22:04 gyomroi-hirhatar.hu
  Az UV-C technológia, amivel a repülőgépeket fertőtlenítik!
2020. 12. 08. 22:02 gyomroi-hirhatar.hu
  Kerítéstípusok – pro és kontra
2020. 12. 08. 21:59 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport