GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mi történt a gyömrői óvodában?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.01.
 Csütörtök
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 04. 07:51     


Mi történt a gyömrői óvodában?
Szerkesztőségünk igen kényes olvasói levelet kapott, miszerint durván bánt egy gyermekkel óvónője Gyömrőn. Olvasónk gyermeke a levél szerint, a bántalmazott gyermekkel jár egy óvodába.

Fotó: Illusztráció


„…úgy bánik a gyerekeinkkel, hogy azt sok szülő nem viselheti el. Sajnos tettlegességről is beszélnek, ami miatt gyerekeket átvittek más csoportba. Némelyik gyermeknek kifejezetten stressz óvodába járni, amit sok szülői is érzékel nap mint nap, és nehézséget okoz nekik. Senki sem akarja úgy hordani gyermekét egy oviba, hogy félelemben éljen, hogy reggelente nyugtatni és győzködni kell a gyereket, hogy nem lesz rossz neki az oviba.” –írja felháborodott apuka, majd így folytatja:

 

„Az eset odáig fajult, hogy ma már elmennek, vagy el akarnak menni gyerekek abból a bizonyos csoportból. Sőt egy kollégája az agresszív óvónőnek már felmondott, hiszen ebből fakadóan nem csak a szülők körében, hanem a kollégáknál is alakultak bonyodalmak.”


Az apuka levelében jelezte, a gyömrői önkormányzat is be lett vonva az ügybe, de érzése szerint sem az önkormányzat sem az óvodaigazgató nem tett érdemi lépeseket. Úgy gondolja, el akarják tusolni az ügyet.

 

Az önkormányzat kirendelt képviselője egy vállrándítással elintézte az ügyet, s azt mondta, hogy a felmondás oka csak két óvónő vitája és nem más. Abban viszont egy kicsit sem voltak hajlandóak nyomozni, hogy a gyerekek miért félnek és mik történtek velük konkrétan az óvoda falai között. Az ember azt gondolná, hogy egy óvodavezető érdeke az, hogy feketén fehéren bebizonyosodjon, hogy nincs probléma az óvónővel, akitől félnek a gyerekek.”


Lapunk felkereste Gyömrő város önkormányzatát is, ahonnan a Képviselő Testületi Titkárság reagált a levélben írtakra. A következőt írták:

 

„A konkrét ügyről önkormányzatunkat az óvoda vezetője folyamatosan tájékoztatta. Mivel ez a probléma egy nagyon érzékeny és bizalmi területet érint, ezért önkormányzatunk a lehető legnagyobb körültekintéssel járt és jár el annak érdekében, hogy sem a gyermekek, sem a szülők, sem pedig a munkájukat lelkiismeretesen végző pedagógusok ne sérüljenek, ne alakuljon ki kezelhetetlen állapot.


Eddigi vizsgálataink során kiderült: nem történt semmiféle „verés”, vagy bármilyen fizikai erőszak. Az érintett gyermek esetében az óvónő egy alkalommal a gyerek szájára tette a kezét, miután egy csoportos foglalkozás során a társai helyett mondta a válaszokat, többszöri kérésre sem hagyta őket szóhoz jutni.„


A Titkárság kifejtette sajnálatát az ügyben is, hogy különféle zárt facebook csoportokban terjedhetnek valótlan állítások, szerintük ez nem egy esetben szándékosnak tűnő hergelés csupán. Az óvodában egyébként összevont szülői értekezletet is tartottak, melyen részt vett az önkormányzat oktatási referense is. Ennek keretében átbeszélték a felmerülő kérdéseket, ahol az érintett óvónő csoportjából összesen két szülő jelzett problémákat, de ezeket is sikerült tisztázni. Az összes többi szülő egyöntetűen kiállt az óvónő mellett.


A felmondott másik óvónő története is más megvilágítást kap a hivatalos válasz alapján: az „említett felmondott óvónő távozási szándékát már szeptemberben jelezte a vezetője felé, mivel nem volt megelégedve a beosztásával. Ez azért is fontos, mert az Ő távozása volt az egyik fő probléma a szülői értekezleten az érintett csoportba járó gyermekek szüleinél.”


Hogy hol az igazság, azt nehéz határozottan megállapítani, főleg ilyen kényes témában. Reméljük ez az ügy, valóban a lehető legnagyobb körültekintéssel lett kezelve és nem történik hasonló a jövőben, városunkban. 


GYHTovábbi hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport