GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mezei horthysta a Klubrádióban

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2018.12.17.
 Hétfő
Ma Lázár napja van.
Holnap Auguszta napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,72 Ft
   CHF árfolyam
   287,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 12. 21:09     


Mezei horthysta a Klubrádióban
Mezey Attila Gyömrő alpolgármestere amikor elvállalta a telefonos interjúra való felkérést még nem sejtette, hogy ez nem amolyan Barikád! Magazinos, pozitív „be-, alákérdezős” interjú lesz.

Mezey Attila, Gyömrő „független” alpolgármestere a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában volt telefonos beszélgetővendége Dési Jánosnak.Többek között azt is megtudhattuk Mezeytől, hogy azért mert egy ingatlan építési engedélye Horthy tér 1. szám alá szól még nem következik, hogy az elkészült épület – jelen esetben kormányépület - is a Horthy tér 1. szám alatt lenne.

 

 

 

Ilyen és ehhez hasonló ostobaságok sokasága hangzott el Mezey Attilától, Gyömrő „független” alpolgármesterétől. Talán, amikor elvállalta a telefonos interjúra való felkérést még nem sejtette, hogy ez nem amolyan Barikád! Magazinos, pozitív „be-, alákérdezős” interjú lesz.

 

Mezey válaszaiból süt az értelmetlenség. Vagy nem érti a kérdést, a hasonlatot (vagy legalábbis úgy tesz) vagy próbál terelni. Feltűnően sokszor hangzik el az interjúban, hogy Gyömrő városát egy független, civil szervezet irányítja idestova tizenkét éve. Eddigi hangoztatásaival ellentétben most kikristályosodott a kép, hogy Gyömrő nem ám csak Horthy parkot kapott, ami néhány fát, fűszálat és levelibékát érint majd (nem szó szerinti idézet Mezeytől), hanem egy egész teret.

 

Ismételten hallhattuk, hogy a Horthy családnak micsoda kötődései vannak Gyömrő városához (pár kastély) és azt is, hogy a tér az első elnevezését kapta vissza. A Szabadság tér elnevezést a csúnya kommunisták adták a város szívében lévő területnek, amit a városvezetés minden politikai szándék nélkül kívánt visszanevezni – tegyük hozzá, mindezt „fű alatt”, a lakosság megkérdezése és tájékoztatása nélkül -. Dési felvetése is igencsak mellékvágányra került Mezey részéről, miszerint ma Magyarországon Horthy Miklós, illetve a nevével fémjelzett korszak igenis politikai állásfoglalás. Mezey elmondása szerint nem kívántak állást foglalni és ismételten elmondja, hogy Gyömrő politikától mentes.    Mintha Gyömrő egy burokban csak úgy lenne az országban, Pest megyében és az országos politika, valamint annak történései nem érintenék a várost.

 

Elhangzott továbbá, hogy az önkormányzat a Szabadság út 1. szám alatt található (amit szintén a kommunisták neveztek el), talán Mezey így is kívánta mutatni a városvezetés függetlenségét.

 

Erre Dési bevetette provokatív felvetését, hogy akit leönt forró vízzel, majd hideggel az langyos vízben fürdött. Mezey ezt a hasonlatot nem tudta értelmezni, ami elég kínos; de mi jóhiszeműen feltételezhetjük, hogy csak nem akarta értelmezni.

 

Megtudhattuk azt is, hogy a város életében semmilyen változást nem okozott a tér visszanevezése. Nincsen tábla, nincsenek felvonulások és egyebek sem. Ez véletlenül még igaz is.

 

Mezey szerint az ügy újbóli előkerülésének oka a kampányidőszak, sőt, az anno frissnek nevezhető hírt is csak a gonosz média fújta úgy fel.

 

Mezey tovább nyugtatta – vélhetően csak magát – azzal, hogy a Horthy tér kérdéséről népszavazás döntött – utólag -, de annak részvételi arányát és a szavazatok számát egy ekkora lakossági létszámmal bíró város esetében nem kellene figyelmen kívül hagyni.

 

Mezey említést tett valamiféle kompromisszumról is a Horthy térrel kapcsolatban, de erre talán kár is lenne bármit is reagálni.

 

Mindenképpen érdemes meghallgatni a körülbelül 10 peres beszélgetést (itt), hátha másoknak is okoz pár örömteli percet ez a vicces, nevetséges és szánalmas magyarázkodás és terelés.

 

Az önkormányzati választásokon mindenki gondolja végig, hogy hova is teszi azt a bizonyos ikszet!

 

A témával összefüggő cikk: Mégis Horthy tér a Horthy park?

 

Vízy Cs.

Fotó: gyomro2000kor.hu


További hírek

  Gyömrőre érkezett a Mikulás
2018. 12. 03. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Szuper zebrát kapott a József Attila utca
2018. 10. 28. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Megkezdődött az aszfaltozás a József Attila utcában
2018. 10. 17. 18:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Eddig nagyon bejött a gyömrőieknek az új csekkautomata
2018. 10. 17. 09:03 gyomroi-hirhatar.hu
  Így facebookoznak a környék önkormányzatai
2018. 10. 16. 19:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Idén is jót tökölhettünk a Központi Parkban
2018. 10. 15. 13:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Íme a 2019-es év hosszú hétvégéinek listája
2018. 10. 12. 12:00 gyomroi-hirhatar.hu
  Hulladékszállítási információ
2018. 10. 09. 14:40 gyomroi-hirhatar.hu
  Üzembe helyezték az elektromos töltőállomást Gyömrőn
2018. 10. 05. 14:12 gyomroi-hirhatar.hu
  Ünnepi műsör és koszorúzás október 6-án az Eskü téren
2018. 10. 04. 14:08 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport