GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Mától lép életbe az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2019.08.22.
 Csütörtök
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.
   EUR árfolyam
   327,64 Ft
   CHF árfolyam
   300,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 05. 25. 06:26     


Mától lép életbe az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete
Mától alkalmazandó az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR), ezzel egységessé válik az adatvédelmi szabályozás az EU-ban.

Az új uniós szabályozás kiterjed minden olyan hatóságra, gazdasági társaságra és szervezetre, amely az EU-ban tartózkodók személyes adatait kezeli vagy feldolgozza. 
    

Jelentősen bővíti a személyes adatok körét, ezekhez sorolja a többi között a nevet, a születési és egészségügyi adatokat, a bankszámlaszámot, a jövedelmet, a helymeghatározó adatot (GPS), az e-mail-címet, a vállalati és magántelefonszámot, a levelezési címet, de akár egy IP-címet is. Az új rendelet megerősíti a személyes adatok törlésének jogát: ha valaki már nem szeretné, hogy adatait a továbbiakban feldolgozzák, és az adott szervezetnek nincs alapos indoka azok tárolására, akkor a szervezetnek törölnie kell a kérdéses adatokat rendszeréből. A szervezetek kötelesek a lehető legvilágosabb, legérthetőbb tájékoztatást adni a személyes adatok felhasználásának módjáról.
    

Azoknak az intézményeknek, amelyek nagy tömegben, automatizáltan kezelnek személyes adatokat - például a bankok, biztosítók, egészségügyi, valamint informatikai szolgáltatók -, és azoknak, amelyek különlegesen érzékeny személyes adatokat - politikai nézet, szakszervezeti tagság, szexuális irányultság - kezelnek, adatvédelmi felelőst kell kinevezniük. Ő felel a megfelelő adatvédelmi rendszer működtetéséért és az adatok védelméért.
    

A rendelet előírásainak megszegése esetén a kiszabható bírság akár a 20 millió eurót (6,4 milliárd forintot) vagy a cégcsoport teljes, globális forgalmának 4 százalékát is elérheti.
    

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, hogy a kormány tervei szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság csak figyelmeztethetné a kis- és közepes vállalkozásokat, ha megsértik a GDPR-t, más szankciót nem alkalmazhatna.


MTI


További hírek

  Ezekkel az úti játékokkal leköthető a gyerkőcök figyelme
2019. 08. 20. 13:11 gyomroi-hirhatar.hu
  Szent Istvánra emlékezünk – ünnepi programok Gyömrőn
2019. 08. 19. 14:56 gyomroi-hirhatar.hu
  Augusztus 23-án indul a kampány
2019. 08. 19. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Ilyen fesztivál évente csak egyszer van Gyömrőn
2019. 08. 16. 19:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Figyelem! Útlezárás és aszfaltozás Gyömrőn
2019. 08. 04. 19:55 gyomroi-hirhatar.hu
  Kiderült az őszi önkormányzati választás időpontja
2019. 07. 26. 12:47 gyomroi-hirhatar.hu
  Siker a bölcsődefejlesztési pályázaton – 183 millió nyert Gyömrő
2019. 07. 23. 21:11 gyomroi-hirhatar.hu
  Felismeri?
2019. 07. 17. 18:35 gyomroi-hirhatar.hu
  Bringás rendőrök: szolgálatban!
2019. 07. 10. 22:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Egy héten át igazgatási szünet lesz
2019. 07. 03. 18:31 gyomroi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport