GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Közpénzzel tömik a Jobbikot Gyömrőn. Hálából?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.01.29.
 Vasárnap
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 05. 11:28     


Közpénzzel tömik a Jobbikot Gyömrőn. Hálából?
A gyömrői Jobbik kiállt Gyenes Levente mellett a méltatlansági eljárás ügyében az időközi választás idején. A párt képviselőjét most tanácsnokká választották az adócsalásért elítélt városvezető javaslatára. Havonta közel fél millió forint lehet a tiszteletdíja.

Képen: Sas Zoltán

 

Havi félmilliót vághat zsebre a jobbikos Sas Zoltán Gyömrő Város Önkormányzatának közbiztonsági tanácsnokaként Gyenes Levente javaslatára. Teszi mindezt abban a városban, ahol Mezey Attila alpolgármester (Gyömrő 2000 Kör) nemrég még vehemensen bizonygatta, hogy 2015-ben alig volt bűnözés.

 

Pedig eddig állítólag minden jó volt…


Az alpolgármester a városi lapban úgy nyilatkozott: „jól alakulnak az idei év bűnügyi statisztikái. Fél év alatt csupán két betörés volt városunkban, nem is emlékszem, hogy valaha is büszkélkedhettünk volna ilyen jó mutatókkal!” Jegyzőkönyvek tanúsága szerint Mezey Attila azt is elmondta, hogy „Gyömrő egy közel 20 000 fős település és fél év alatt összesen kettő darab lakásbetörés történt. Gyorsan csinált egy statisztikát, ami azt jelenti, hogy a tavalyi év hasonló statisztikájához képest 90%-os csökkenést jelent.” A jegyzőkönyvek szerint mind az alpolgármester, mind Gyenes Levente rossz néven vette, hogy korábban egy kiadványban arról írtak, hogy Gyömrőn romlik a közbiztonság, Mezey Attila ezt a lakosság félrevezetésének nevezte.

 

 Sas Zoltán tanácsnok 


Sok gyömrői közpénz áll a házhoz a Jobbiknál


Eddig csak egy tanácsnokot tartott el közpénzből a város, Hodruszky Lajos 470.000 Ft tiszteletdíjat kap ezért a munkáért havonta. Az állítólagos nagyon jó közbiztonsági mutatók ellenére a városvezetés valamiért mégis fontosnak érezte, hogy évente további 5,6 millió forintot fizessen ki egy újabb képviselőnek közbiztonsági feladatok ellátásáért. S hogy mit is kell ezért a pénzért tennie a Jobbik képviselőjének?


• kapcsolatot kell tartania a rendőrséggel és a polgárőrséggel,
• figyelnie kell a helyi közbiztonsági helyzetet és az azokkal kapcsolatos programokat,
• és szükség szerint kezdeményeznie kell az illetékes szervek intézkedését.

 

Az egyelőre nem tisztázott, hogy Sas Zoltán (Jobbik) a havi félmillió forint mellett a további 100-200 ezer forintot is megkapja-e. Elvileg igen, hiszen továbbra is elnöke az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági bizottságnak, illetve tagja a Településügyi, Vagyonkezelő és Környezetvédelmi bizottságnak. Ezekről a posztokról ugyanis információink szerint nem mondott le. Mindenesetre megkérdezhettük volna erről Hauser Antalt, az önkormányzat sajtóreferensét, nehogy tévedjünk, de a referens az utóbi időben nem hajlandó válaszolni kérdéseinkre.

 

Gyenes Levente előterjesztésére tehát a következő országgyűlési választásig közel 9 millió forintot kereshet civil fizetése mellett Sas Zoltán, aki várhatóan 2018-ban is a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje lesz. A most megszavazott összegből számos szép terv valósítható meg. Például finanszírozható lenne belőle egy politikusbűnözést, vagy politikai álláshalmozást vizsgáló szervezet munkája, hiszen ezek fontos céljai voltak a radikális pártnak. Jelentősen segítheti ugyanakkor a Jobbik 2018-as kampányát is ez a szép summa, ha esetleg Sas Zoltán arra kívánja tartalékolni az összeget. A döntés természetesen a képviselő kezében van.

 

Gyömrőnek leginkább az lenne a fontos, hogy a közbiztonság állítólagos 90%-os javulása 100%-ra nőjjön, illetve hogy a 2 betörés nullára csökkenjen. Ennyi pénzből reméljük ez is megoldható.

 

Kapcsolódó cikkünkJOBBIK: Gyenes megválasztását tiszteletben kell tartani!

 

GYH


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Milyen cipőt vegyél leggingshez?
2023. 01. 18. 13:03 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport