GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Kínos helyzetbe került Gyömrőn Szűcs Lajos

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.23.
 Szombat
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 19. 14:45     


Kínos helyzetbe került Gyömrőn Szűcs Lajos
Felvétel tanúsítja, hogy a választókörzet fideszes képviselője fültanúja volt a "Jó Itt élnis" vezetés legújabb botrányának.

Mint arról lapunk beszámolt, a 2022. október 17-i önkormányzati testületi ülésen képviselői kérdésre a városvezetés elismerte, hogy a több mint 100 millió forintból kiépített, a sportcsarnok tetején található napelempark hat éve nincs az elektromos hálózatra kötve. Ugyanakkor arról sem az előzetesben ülő Gyenes Leventét helyettesítő " Jó Itt Élnis" Tóth János alpolgármester, sem pedig a törvényes működést garantálni hivatott városi jegyző nem tett említést, hogy a hiányosság milyen jogi következményekkel járhat.

 

VISZZAVONHATJÁK A TAO-S TÁMOGATÁST, NYOMOZÁS INDULHAT HŰTLEN KEZELÉS MIATT

 

Mivel a napelempark kialakítása javarészt TAO-s pályázati pénzekből valósult meg, figyelemmel arra, hogy a beruházás ténylegesen nem szolgállja a pályázatban kiírt célokat (hisz hat éve nem termel áramot), így felmerülhet, hogy a kifizetett pályázati források utólag visszavonásra kerülnek, megterhelve ezzel az egyébként is gazdasági problémákkal küzdő város költségvetését. 

 

A "Jó itt Élnis" városvezetés alkalmatlanságából eredő pénzügyi kockázatokon túl a büntetőjellegű következmények azonban súlyosabbak lehetnek. Mivel a beruházás készre jelentése és átvétele megvalósult, de az mégis működésképtelen maradt, felvetheti a hűtlen kezelés bűntettének gyanúját. A beruházásra még 2016-ban került sor, Gyenes Levente irányítása alatt, mely okán az ügylet újabb szög lehet a botrányokkal terhelt pályafutású polgármester politikai koporsójában.

 

Mivel Volcz Zoltánné volt pénzügyi vezető és jelenleg nyugdíj mellett visszafoglalkoztatott városi alkalmazott elismerte, hogy a hiányosságról  "mindenki tudott", ez ugyanakkor ismeretlen személyek vonatkozásásban a bűnpártolás és a hivatali visszaélés gyanúját is felvetheti. Ennek okán minden körülmény arra utal, hogy a "Jó Itt élnis" városvezetésre nem csak Gyenes terhelt múltja, hanem jelene is ráég. Egy esetlegesen várható bűnügyi nyomozás esetén - melyre volt jó pár példa már a város életében - a "Jó Itt Élnis" képviselők vesszőfutását is végignézhetjük majd.  


SZŰCS LAJOS TESTKÖZELBŐL SZEMLÉLTE A VÁROSVEZETÉS SZENVEDÉSÉT


Helyszíni beszámolók szerint a képviselőtestületi ülésen Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő is jelen volt, melyet a hűtlen kezelést felvető ügy tesz különösen pikkánssá. Ugyanis az országgyűlési képviselőket bizonyos esetekben jogi, míg ezen kívül erkölcsi kötelesség is terheli a tekintetben, hogy a korrupciógyanús ügyek kapcsán feljelentéssel éljenek.

 

Szűcs Lajost nehéz helyzetéből a JIÉS Tóth János, vagy a városi jegyző mentheti ki, amennyiben a hűtlen kezelés okán maguk tesznek feljentést.

 

Nyilván ha feljelentést sem a képviselő, sem a városvezetés nem teszi meg, más szervezetek erre hajlandónak mutatkoznak. Erre utal a gyömrői Mi Hazánk helyi alapszervezetének ügyben tett számos reakciója.

 

   

SZŰCS ELVONULT A JIÉS KÉPVISELŐKKEL

 

Helyszíni beszámolók szerint Szűcs Lajos a testületi ülést követően zárt körű egyeztetést folytatott a "jó Itt Élnis" szűk csoportosulás képviselőivel. A megterhelt képviselőkkel lezajlott tárgyalás céljáról azonban információ nem szivárgott ki, így csak bízni lehet benne, hogy a parlamenti képviselő figyelmeztette helyi kollégáit feljelentéstételi kötelezettségükre.  

 

 


További hírek

  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Induljon az ősz egy új iskolatáskával!
2023. 09. 13. 09:58 gyomroi-hirhatar.hu
  Milyen egy jó polírozógép?
2023. 09. 13. 09:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport