GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Kerti öntözőrendszer telepítése otthon

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.11.27.
 Vasárnap
Ma Virgil napja van.
Holnap Stefánia napja lesz.
   EUR árfolyam
   412,6& Ft
   CHF árfolyam
   420,06 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 16. 20:48     


Kerti öntözőrendszer telepítése otthon
Mikor és miért is érdemes telepíteni automata öntözőrendszert? Hogyan fogj hozzá? Milyen elemekre lesz szükség hozzá? Nos, kérheted szakember segítségét, de akár önállóan is nekifoghatsz. A következő pár sorban most a kiépítés folyamatához szeretnénk némi támpontot adni.

Miért éppen az automata öntözőrendszer?

 

Ahogy a neve is sugallja, automata jellege nagyban megkönnyíti az életed, különösen a nyári reggeleken, amikor nem kell hajnalban kelni csak azért, hogy megöntözd a növényeket, a veteményest.

 

A kényelmi funkció azonban csupán hab a tortán. Óriási előnye még ennek a módszernek, hogy különböző öntözési zónákat alakíthatunk ki a másféle vízigényű növények számára, mindezt a kertben kialakított növényi kultúrákat szem előtt tartva.

 

Kiválaszthatjuk továbbá a szórófej típusát, és beállíthatjuk az öntözés mennyiségét, intenzitását is. Esős időben pedig egy beépített érzékelő állítja le az öntözést, így nem áll fenn a túlöntözés veszélye.

 

Választhatunk továbbá, hogy talajszint feletti, állandó vagy kiemelkedő szórófejekkel tegyük-e teljessé az öntözést. Az előbbi azért is olyan népszerű, mert a szórófejek nem zavarják a kertészkedési folyamatot.

 

Mikor telepítsük az öntözőrendszert?

 

A termőterület vagy a veteményes kialakítása után hozzá is kezdhetünk a telepítéshez. Néha könnyebb dolgunk van akkor, ha már a kezdetekben lefektetjük a szükséges csőrendszert és annak eszközeit.

 

A globális felmelegedés okozta hőség miatt érdemes számolni a ténnyel, hogy az országban is egyre keményebb, száraz időszakok köszöntenek be, így el kell gondolkodnunk, mi történik, ha kevesebb csapadék éri kertünket.

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ország medencehelyzetű terület, így klimatikus adottságokkal rendelkezik. Ezen talajok esetében a vízháztartás állandósága ösztönzi a jó termést.

 

Az AutomataÖntözőrendszer.com-nál kapható csepegtetőszalagok között számos hasznos darabra lelhetsz, amelyek segítik “vízbe borítani” kerted.

 

Mikor és hogyan?

 

Óriási jelentőséggel bír, hogy mégis mikor telepítjük az öntözőrendszert. Érdemes egy olyan építési fázisban, amikor már biztosan megvan a kerti szegélyek helye. Ha tudod már, hol futnak a gyepet és az ágyásokat elválasztó peremek, akkor lefektetheted azon csöveket, amelyeket előtte már tervrajzra vetettünk. Ezt követően a szükséges vízmennyiséget is kiszámolhatod, valamint hogy lesz-e elegendő nyomás, és hogy biztosított-e az vízutánpótlás.

 

Érdemes szakemberre bízni a kerti öntözőrendszer kiépítését, hiszen minden szakmai szempontot figyelembe vesznek; például a talajadottságokat, lejtőkitettséget, stb.


További hírek

  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Ne légy kíváncsi, mert hamar…
2022. 11. 14. 12:22 gyomroi-hirhatar.hu
  Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását
2022. 11. 14. 11:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!
2022. 11. 11. 17:14 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport