GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Így reagáltak a gyömrői szervezetek Gyenes Levente díszpolgárrá választására

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.23.
 Szombat
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 02. 01. 12:09     


Így reagáltak a gyömrői szervezetek Gyenes Levente díszpolgárrá választására
Vélemény nélküli ellenzék, esküszegő önkormányzat, díszpolgárrá választott adócsaló. Friss látkép Gyömrőről a Hírhatár legújabb összeállításában.

Hiába tárgyalták zárt ülésen, a gyömrői önkormányzat nyilvános közleményben erősítette meg azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a képviselő-testület díszpolgári címmel jutalmazta meg a nemrég a város éléről bíróság által eltávolított Gyenes Leventét. Hauser Antal, az önkormányzat kommunikációs referense a képviselői eskü megszegését vetette a szemére az egyik meg nem nevezett képviselőnek, majd ugyanezzel a lendülettel Gyömrő Város Önkormányzatának nevében is elkövette ugyanezt az „esküszegést”.

 

A hivatalos közlés ellenére a Gyömrői Hírhatár szerkesztősége megkereste azoknak a szervezeteknek a vezetőit, akik valamilyen módon részt vesznek Gyömrő közéletében. Konkrétan az alábbiakat: Demokratikus Koalíció, FIDESZ, Gyömrői Társaskör, HEGY, JOBBIK, MSZP.

 

Mindegyikőjüknek két kérdést tettünk fel:


• Az ön szervezete egyetért-e azzal, hogy Gyenes Levente Gyömrő díszpolgára legyen?
• Az ön szervezetének önkormányzati képviselője támogatta-e az ezzel kapcsolatos előterjesztést?

 

A válaszadások megdöbbentő és egyben siralmas képet festenek a jelenlegi gyömrői ellenzékről egy bizonyos részéről. Nézzük sorban!

 

A Demokratikus Koalíció válasza:

 

A DK azt írta, hogy nem tud érdemi válasz adni arra, hogy Gyenes Levente megérdemli-e a díszpolgárságot vagy sem. Azt írták, esetleg a következő taggyűlésükön tudnának erről beszélni, ami csak március 4-után tartanak meg.

 

A FIDESZ válasza:

 

A kormánypárt helyi szervezete azt írta, hogy a FIDESZ nem támogatja a kitüntető díjat és nem is szavazták meg. Azt írták, hogy szerintük külön kell választani egy személy politikai népszerűségét, illetve azt, hogy munkájával, életvitelével példaképként állíthatjuk-e gyerekeink és a lakosság elé. Hozzátették: ez utóbbi kritériumnak az eddigi díjazottak - politikai hovatartozástól függetlenül - mindig megfeleltek.

 

A Gyömrői Társaskör válasza:

 

A szervezet a nemrég közzétett közleményüket küldte el válaszul kérdéseinkre. Ebben azt írják, hogy a díj adományozását provokációnak, a valós problémákról való figyelemelterelésnek és Gyömrő tudatos lejáratásának tekintik, így teljes mértékben elítélik az elgondolást. Jelezték azt is, hogy más helyeken inkább megfosztják a díszpolgári címüktől azokat, akiket elmarasztal a bíróság. Azt írták, hogy a Gyömrő 2000 Kör lépését az eddigi díjazottak megalázásának tekintik, így felszólítják Gyenes leventét, hogy utasítsa vissza a személyi kultuszt.

 

A HEGY válasza:

 

A civil szervezet szerint a legutóbbi időközi választás nem arról szólt, hogy Gyenes Levente alkalmas-e díszpolgárnak, vagy sem. Azt írják: sokan kedvelik, de városunkban és az országban is az elutasítottsága jelentős. Véleményük szerint egy díszpolgárnak feddhetetlennek kell lennie munkájában és a magánéletben egyaránt – nem pedig botrányhősnek. A HEGY válasza arra is kitért, hogy a mostani döntés ismételten országosan a vicc és a ciki kategóriája nyomja Gyömrőt, ami szerintük hátrányosan fogja érinteni a várost.

 

A JOBBIK válasza:

 

A Gyenes Leventét az elmúlt időszakban rendszeresen pártfogásába vevő JOBBIK nem válaszolt a levelünkre. Vélhetően most is a támogatók között volt, bár a határozat még nem került ki az önkormányzat oldalára, amiben a szavazati arány is látható lesz.

 

Az MSZP válasza:

 

A szocialisták mintha összebeszéltek volna a DK-val. Nem tudtak arra válaszolni, hogy szerintük Gyenes Levente megérdemli-e a díszpolgári címet, vagy sem. Rendkívüli taggyűlésen fognak majd erről beszélni. A találkozót azonban ők sem kapkodják el, kb. 3 hét múlva ülnek össze a gyömrői szocialisták.

 

Röviden összegeznénk a helyi ellenzék álláspontját

 

• Akiknek nincs véleményük, vagy nem mernek véleményt mondani: DK, JOBBIK, MSZP.

 

• Akiknek van bármilyen véleményük: FIDESZ, Gyömrői Társaskör, HEGY.

 

Mindenkinek köszönjük a válaszokat. Tavasszal pedig jó taggyűléseket kívánunk!

 

GYH


További hírek

  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Induljon az ősz egy új iskolatáskával!
2023. 09. 13. 09:58 gyomroi-hirhatar.hu
  Milyen egy jó polírozógép?
2023. 09. 13. 09:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport