GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Harrach nem jó tanácsadó

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.04.10.
 Szombat
Ma Zsolt napja van.
Holnap Zsolt, Leó napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,67 Ft
   CHF árfolyam
   325,91 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 18. 19:53     


Harrach nem jó tanácsadó
A francia események kapcsán nem csak Orbánnak, hanem a KDNP-nek is meg kellett szólalnia.

A francia események kapcsán Orbán után, Harrach Péter is kényszert érzett arra, hogy ötleteljen. Úgy tűnik, hogy sem Orbán, sem a Fidesz, sem a KDNP, sem a Jobbik nem érti azt, ami most Európa szerte történik.


Először Orbán találta a köztévében azt mondani, hogy a gazdasági menekülteket nem szabad bevándorolni hagyni a jövőben, aztán amikor valahogy előkerült az elvándorolt öt-hatszázezer magyar honfitársunk, akik szintén gazdasági menekültek, akkor helyesbített. Ő ugyanis az Európai Unión belüli vándorlást nem tekinti vándorlásnak, ugyanis szerinte ez egy közös akarat és az Európai Unió tagországainak pedig egy és ugyanaz a gazdasága.

 

Furcsa, hogy Orbán szerint nekünk egy a gazdaságunk például Németországgal vagy Ausztriával. Ami még furcsább a hirtelen Unió párti magatartás Orbán részéről. Most hirtelen nincs szabadságharc, nincs szuverenitás, nincs semmi olyasmi, amire az elmúlt öt évben a Fidesz politikája épült. Most az Unió jó és, aki esetleg ebben a pillanatokban is valahogy a mocskos nyugaton keresi meg a kenyerét az nem bevándorló. Kommunikációs szempontból talán ez jól is van így, de ez valószínűleg igen sovány vigasz azoknak, akiknek itt kellett hagyniuk családtagjaikat, barátaikat. Na, de ennyit Orbánról.

 

Úgy tűnik azonban, hogy a Fidesz, a KDNP és a Jobbik nem érti, hogy mi történik Európában és nem érti azt sem, hogy mit kellene reagálni és mit kellene tennie egy ország vezetésének az elmúlt hetek történései után. Rogán és Harrach Péter ugyanis azt a bejelentést tették, hogy még jobban és ismételten csorbítani kívánják a szólás-, a vélemény- és a sajtószabadságot.

 

Harrach szerint ugyanis senki nem nyilváníthatja ki a véleményét akkor, ha azzal egy vallást meggyaláz. Nos, vélhetően Harrachnak vagy sosem volt humorérzéke vagy a hosszú évek alatt elvesztette azt, de a világ pont nem abba az irányba halad, hogy gyengítse a vélemény-, a szólás- és a sajtó szabadságát, hanem épp ellentétesen. És nem is abba az irányba, hogy betiltsák például a karikatúrákat és az azt megjelentető lapokat, hanem épp ellentétesen. És pont nem a Harrach-féle emberek és világnézetük megerősítése céljából mentek emberek százezrei az utcákra Európa szerte, hanem pont a Harrach-féle emberek és világnézeteik ellen.

 

És amúgy is, ki fogja eldönteni, hogy mi a vallásgyalázás és mi nem az? Hol lesz a határ? És ki fogja kijelölni azokat a bizonyos határokat? Harrach Péter? Rogán? Esetleg személyesen Orbán? Ugye egyik személy sem alkalmas arra, hogy bármilyen erkölcsi határt is kijelöljön egy egész társadalom, ország számára. 

 

A vasárnapi zárva tartás után ez a következő olyan lépés, amivel nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP nem a jelenbe és nem a jövőbe, hanem a múltba tart, vissza a kőkorszakba. Az tény ugyan, hogy több nyugati országban is életben van a vasárnapi zárva tartás, de azt is tudjuk, hogy ezek az országok mind vagy készülnek eltörölni az említett törvényt vagy komolyan gondolkodnak rajta.

 

Vízy Cs

 

 

 

 


További hírek

  Így válasszon csendes hűtőszekrényt
2021. 03. 19. 19:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Lazítson, pihenjen vagy aludjon egy jót a megfelelő függőágyban!
2021. 02. 20. 12:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Az ásványgyapot-szigetelés legfontosabb eszközei
2021. 02. 20. 12:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
2021. 01. 15. 22:51 gyomroi-hirhatar.hu
  Melyik a legjobb okosvibrátor?
2021. 01. 15. 22:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Titkolózással sért törvényt az önkormányzat
2020. 12. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mélyponton a hazai albérletpiac
2020. 12. 16. 09:59 gyomroi-hirhatar.hu
  Elképesztően menő polgári repülők modellkivitelben
2020. 12. 15. 11:56 gyomroi-hirhatar.hu
  A fürdőszoba költöztetése egyszerű – vagy mégsem?
2020. 12. 08. 22:04 gyomroi-hirhatar.hu
  Az UV-C technológia, amivel a repülőgépeket fertőtlenítik!
2020. 12. 08. 22:02 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport