GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Győzike brutális igazsága!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.05.29.
 Szerda
Ma Magdolna napja van.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,95 Ft
   CHF árfolyam
   389,20 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 07. 08:16     


Győzike brutális igazsága!
Görbe tükör gazdagéknak, avagy Győzike gúnyt űz, az újgazdagokból?

Görbe tükör gazdagéknak, avagy Győzike gúnyt űz, az újgazdagokból?


 

Sokat gondolkodtam azon, hogy Gáspár Győző – alias Győzike – elmúlt évekbeli tevékenységét megvizsgáljam és annak eredményét közre adjam. Figyeltem árgus szemekkel, egyre inkább az a gondolat vált bennem bizonyossá, hogy ez az ember kigúnyolja a társadalmat. Gúnyt űz, az újgazdagokból.

 

 

 

Tudatlansága csak álca. Ennek leple alatt mély társadalmi problémákat feszeget, amit csak nagyon kevés ember ért meg. Teszi mindezt egy roma, akit egyébként kigúnyolnak, kinevetnek, megvetnek – miközben a görbe tükröt ő maga tartja a röhögők elé. Ilyenek vagytok – mondja, és igaza van.

 

Egy ember, aki a semmiből jött elő – bár volt valami anyagi háttere – de igazából pontosan ugyanolyan, mint az elmúlt 24 év újgazdag generációja. A kultúra, mint olyan, csak nagy vonalakban ismert, a pénz irányítja minden lépését. Bolondozik, mert számára ez hozza a milliókat. Mit számít neki az, hogy a fél ország gúnyolja, neveti, megveti, ha közben a pénzt zsákszámra írják rá a bankkártyájára. Vagyona gyarapodik, és ehhez nem kell igazi értéket sem termelni, elég ha eljátssza a kis ütődött cigány embert, akin jókat lehet röhögni. Az egész élete – a családi is – a nyilvánosság előtt zajlik, de mit is törődik vele? Kit érdekelnek a kandi kamerák, ha minden percet alaposan megfizetnek? Gyermekeinek a röhögőforintokból biztosította a továbbtanulás lehetőségét, - irigyek százezrei figyelik a lányok minden megmozdulását. Diplomatának tanulok – mondja a nagyobbik Gáspár lány, és az irigyek, a senkik, akik csak röhögni és gúnyolódni tudnak – kígyót, békát kiáltanak rá. Ő pedig, éli a maga kis életét, mit sem törődik az újgazdag gázsokkal, a sárga irigységtől szétrobbanó romákkal. Neki a jövője, már biztosítva van. Élheti a milliomos lányok életét, legfeljebb, ha elveszik a telefonja, a TEK nem fogja kiemelt ügyként kezelni.

 


Bea asszony egy igen okos, intelligens, kreatív nő. Csodálatosan tudja kezelni hebrencs férjurának idióta ötleteit, ami egyébként mind, - mind, pénzt hoz a házhoz. Közben, ellátja az anyai teendőit is, és nagyon rosszmájúnak kell lenni ahhoz, aki valamit is tudna rá mondani – ami részéről hátrányos lehetne. A pénzt, Ő is szereti, de ki az, aki nem?

 

Görbe tükör gazdagéknak!

 

Győzike, ha saját maga találja ki a poénokat és az eseményeket, akkor azt kell mondani, hogy zseniális forgatókönyv író. Éles szemmel veszi észre a magyar újgazdag réteg baromságait, a tudatlanságot, a kulturálatlanságot, és a pénzéhséget.


Társadalmunk új gazdagjaira jellemző, hogy a pénzért mindenre hajlandóak. Nincs erkölcsi érzék, nincs tisztesség, nincs becsület, de önérzet és önismeret sem, ha arról van szó, hogy a zsebeket meg lehet tömni. Egymás után bukkannak fel a többszörös milliomosok, milliárdosok a semmiből, késsel, villával enni nem tudnak – mint egyes politikusok sem tudtak, amikor a pályára kerültek – de osztják az észt ezerrel. Gátlástalanul taposnak bele mások lelkivilágába, tesznek tönkre embercsoportokat és nevetnek azon, hogy emberek kerülnek a sárba, a semmibe, miközben ők, fürdenek a tejben, a vajban, a szalonnás hagymás zsírban. Elszakadni a disznóól mellől soha nem tudnak, és nem is akarnak. Valamiért megszaladt a talicska, és most ott vannak a felső tízezerben, az operabálban, az előkelő, ki ha énnem társaságokban, de beszélni értelmesen, táncolni úri módon, vagy megszólalni egy pincérrel szemben nem tudnak! Lopnak még egymástól is – ez azonban Győzikére nem jellemző, - tehát már egy fokkal, jobb, mint ezek a hölgyek és urak!

 

A hatalom, a politika azonban észrevette, hogy itt bizony egy cigány ember mutatja nekünk azt a görbe tükröt, ami a valóságot mutatja, és rólunk szól. Ha már sikerre vitték ezt az embert, ha már kihasználták, akkor annak ára van. Nem kell ehhez sokat tenni,csak a hivataloknak kell irányt mutatni, és a számszaki ügyekben nem járatos egyszerű közbohócot be lehetett vinni a rázóba és rá lehetett bizonyítani, hogy ez bizony olyan cigány, akinek jól megy, és mégis lop, csal a közösből!

Büntetőügyek,  amelyeknek soha nem lesz vége, és mindig azt fogják mondani, hogy Győzike lopott, hogy Győzike csalt. Elvett abból a közösből, ami mindenkié. Csak egy dologról feledkezik meg mindenki.

 


Győzike pénzét, szakemberek kezelték, olyan cégek, akik minősített könyvvizsgálókból állnak, és maga a Televízió is tele van számszaki szakemberrel. Nekik kellett volna igazán tudni, hogy a jövedelmeiből mikor, mennyit vonnak le, és utalnak be az állami kasszába. Győzike, csak egy munkavállaló volt ebben a nagy játszmában, ahol alaposan átverték, kihasználták, tán még meg is lopták azok, aki, az igazságszolgáltatást kezére juttatták…  Bűnös, vagy ártatlan? Nem tudom! Egy azonban számomra teljesen világos és érthető. Olyan csapdába került, ahonnan egyedül nehezen lehet kimászni. Elvesznek a szponzorok, elvesznek a politikai támogatók, és maradnak az irigyek, a sátánok, a rosszat akarók. Nevethetünk Gőzikén még egy ideig de, el kellene gondolkodni azon, hogy a nem roma származású gazdasági és politikai bohócok közül ki, miért nem került még bíróság elé? Miért nem indítanak eljárást politikusok ellen, mert évek óta nem fizetnek? Megvárják, míg az ügy elévül? Csupán azért, mert a hatalom egyik prominens nagyasszonya, vagy ura?!

 

 

Győzike a műsorával igenis kigúnyolta a Magyar Társadalom azon rétegét, amely hirtelen, minden előzmény nélkül gazdagodott meg. Igaz, ez a gúny, a családjának is sok kárt okozott, és rokonait is bevonta ebbe a játékba, akikről tényleg el lehet mondani, hogy alul képzettek, buták, megmozdulásaikkal szégyent hoznak a cigányságra, - de ez már legyen az ő bajuk. Mindenki, aki Győzikéről nyilatkozik, beszél lekicsinylően, bántóan, azt elfelejtik, hogy ez az ember rólunk beszélt, őket gúnyolta ki minden mozdulatával, szavával. Az a magamutogatás és a vagyonlétének közzététele is egy súlyos emberi ítélet és vélemény volt, amit csak nagyon kevesen értettek meg….

Javaslom, akik ezek után a Győzike műsorait nézik, próbáljanak meg párhuzamot vonni a látottak, hallottak és a nem roma milliomos családok politikusok megmozdulásai, megszólalásai közé. Lesz nagy meglepetés, de ezen már csodálkozni nem szabad.
Ilyen korban élünk.

Nevetek magam is, de nem Győzikén, hanem azokon, akiket kigúnyolt. Nevetek azokon, akik nevetnek ezen az emberen, aki nem tett mást, csak kihasználta a lehetőséget, megbolondított, szórakoztatott egy országot, közben maga is és családja is bejárta a nagyvilágot. Gyermekeit tudja iskoláztatni, és lehet rá irigykedni, - de talán előbb meg kellene azt mutatni, hogy a saját utódainak ki, mit tud biztosítani azért, hogy tanultabbak legyenek, mint a szülők voltak!

 

Villás Lajos

 

 

 

 


További hírek

  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai szellemfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Milyen árakkal találkozhatunk műanyag ablak esetén?
2024. 05. 24. 10:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Hozd magad a Szigeten!
2024. 05. 20. 10:38 hirhatar.hu
  Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: jön a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
2024. 05. 17. 15:12 hirhatar.hu
  Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
2024. 05. 16. 18:26 hirhatar.hu
  A leggyakoribb B2B marketing betegségek, melyeket fontos ismerni
2024. 05. 13. 17:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport