GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Gyömrői ügyek - Olvasónk levele

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.23.
 Szombat
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 08. 13:56     


Gyömrői ügyek - Olvasónk levele
Olvasónk levele a sportpályával kapcsolatban

Az utóbbi napok egyik legfontosabb témája a gyömrői sporttelep. Olvasói levelet kaptunk a gyömrői sportpálya eladásával kapcsolatban, aminek tartalma felkeltette az érdeklődésünket.   Harsányi Klára olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt írja : „minden helyi lakosnak, sport barátnak tudnia kell!”

 

Az olvasói levelet az alábbiakban közöljük:

 

"Minden helyi lakosnak, sport barátnak tudnia kell!

 

A nyilvánosságra kerülő anyag részben a 2008-as Közmeghallgatás anyagára épül, amiben nyíltan szembe szálltam Városunk vezetőivel a sportpálya magánkézbe juttatási szándékuk miatt. Akkor már folyamatban lévő banki tárgyalásokról értesültünk- nem tőlük! S amiben potom áron magánkézbe juttatva azt a területet is, a sportolóknak „Majd kapnak valamit, hogy be legyen fogva a szájuk!”, s diák bérleti és nyugdíjas kedvezményeket ígértek a Város lakóinak.


Ezt akkor a Civil szervezet a lakossági élőfallal, én pedig a hatóságokhoz fordulással akadályoztam meg, írásban jelezve a tudatos csődbe juttatási szándékot, nehezítve az UFC működését! / Tiszteletem a sportolóké, akik így is szinten maradtak, s csak jobb feltételeket érdemelnek ez által!/


Ez után indult el 2009-ben a „különösen jelentős, hűtlen közvagyonkezelés” bűntettének eljárása, ami az óta nem évült el, hanem jogfolytonosság révén a kiegészített anyagokkal mai napig érvényben maradt, s kértük annak most már együttes felülvizsgálatát! Ezeket 6 év írásos anyagával tudom igazolni!


Plusz, a nem rég hozzánk látogató Seszták Miklós Fejlesztési Miniszter úr is az eddigi vezetés elszámoltatásáról beszélt, ami magában foglalja az átvállalt 1.6 milliárd, s a 2 milliárd összegű pályázati pénzek felhasználását is!

 

A távlati terv ezekre az alapokra, tényekre épülnek, amikről most már mindenkinek tudnia kell!

 

Első lépésben, a már folyamatban lévő jogi eljárások után, az okozott károkat visszafordítva a sértettek javára, - pl. a KIGYE székházának egyeztetés nélküli lebontásakor eltűntek jogorvoslása - azokat a terveket szeretnénk megvalósítani, amiket látványtervvel, szerződésekben beígértek a lakosságnak, amikért ők beleegyezésüket adták a változtatásokhoz! Pl. a piac területére látványtervvel beígért Vásárcsarnok, ami egész évben folyamatosan működő termelői ellátást biztosítana kis üzletekkel, megtartva a piac jellegét! Ezzel annak a területnek az ellátása mellett fellendítenénk ismét a kiskerti gazdálkodást, kiskereskedést, s a megnövekedett bevétel továbbra is a sportolók támogatására fordul, ezzel segítve a működésüket!


Az anyagi helyzetet megalapozva második lépésben a Város jövőjét a sport és a turisztika területén meghatározva tervezzük annak a Szabadidő és Sportcentrumnak a létrehozását, amin dolgozunk sok éve, méltó helyet és rangot adva a Város sportolóinak, tevékenységeinek. Amibe rangadókat, versenyeket szervezve, nem csak a környék, de más helyiségekkel, külföldiekkel is szövetkezve tudjuk az egész évben működő létesítményt önfenntartóként üzemeltetni! Nevet, rangot adva ismét a Gyömrő SE csapatainak, akik keményen megküzdöttek az életben maradásukért! Ennek megvalósítása sok évre vezet vissza, aminek a részleteit az érintettek tudják!


Ez hozza magával a következő lépéseket, mert az ide hívott vendégeket el is kell látni! Biztosítani a szállás és egyéb igényeket! Ezt a már felszabaduló területen tudjuk megtenni, soha nem tiltakozva az ott lévő termálvíz hasznosítása ellen! Nem fillérekért eladva, hanem olyan támogatások megszerzésével, amik a Várost, a közösséget gyarapítják! Ebbe a koncepcióba kerül bele a Malom területének a rendezése is a Város, az itt élők javásra, akik szívesen látják az ideérkezőket, akár sportolni, akár nyaralni jönnek a vidéki turizmus keretében!


Természetesen ezeket helyi építőipari és egyéb vállalkozókkal együttműködve, akik az értelmiségiekkel közösen régen is munkát biztosítottak a kétkezi szakembereknek, - újra biztosítva a megélhetésüket helyben! S már csatlakozik is ehhez a Pevdi területe, ami mindig is ilyen jelleget töltött be az itt élők számára! Újra kell tárgyalnunk a már eladott- átadott területek hasznosításait, amikre a jogfolytonosság, a Bíróság az „eredeti állapot visszaállításával” lehetőséget ad, így az eltelt időben nem veszítettünk semmit!


Elsődlegesen a már itt élők helyzetét szeretnénk megoldani! Ebbe beletartoznak azok az igények, amik a több ezerrel megemelkedett lakossági létszám mindennapi ellátásaira terveződtek. Mint pl.a Posta, amit kinőtt a Város; a közétkeztetés visszahozása helybe- nem egy vállalkozóval; az orvosi ügyelet; gyermek intézmény, -ami most már nem egy Óvoda, amiért hazahívtak-, hanem egy Bölcsőde - Óvoda komplexum, ami a specialitása mellett fel tudja vállalni az éves szinten több, mint 200 gyermek születését is az Erzsébet telepen, ahová ez szerződésben lett beígérve a Kóczán dűlő eladási árából! A már parcellázott terület jogi tisztázása – mivel a Kóczán dűlő eladása Ügyészségi anyag- után azon a területen nem „üzleti célú”, hanem lakossági igényeknek megfelelő max. kétlakásos társasházak építésével tervezzük a benépesítést. Ezt a helyi vállalkozók is meg tudják valósítani, ahogy eredetileg is tervben volt! S megvalósulhat - a már beígért- új temető másik oldalának lakossági célú terjeszkedése is! A Vízművek fájó területe az itt élőknek, akiknek ez szintén munkát, megélhetést biztosított, ellátta a környéket- nem pedig mi fizetünk másoknak! Nekünk is vannak jó szakembereink, segítő kezeink, akik elismertek voltak a területeiken, nevet, rangot adva a Városunknak!


Mind ez csak szervezetten, rendben, fegyelemben valósulhat meg, mert a hibákkal a következő tevékenységektől vesszük el a lehetőséget!


Mint látható, a Város fejlődése a továbbiakban sem áll le, csak nem a gondokat növelve, hanem a már meglévők megoldásával az itt élők javára, fellendítésére, amikben szükségünk lesz mindenkire! Mert ezeket mi készítjük magunknak! Nem tűnünk el, ha megszedtük magunkat, hanem úgy készítjük azokat, hogy az a gyermekeinknek, az unokáinknak is jó legyen!


Ezekért „harcoltunk”, lettünk „ellenségek” az eltelt években! S ezekben számítunk szervezetektől függetlenül Önökre azért, mert mi itt nőttünk fel, itt akarunk együtt „Jól élni!” békében, tisztességben!"

 

Harsányi Klára

 

A témához kapcsolódó cikk: Gyömrő 2000 Kör: Eladó a focipálya!

 

 

 

 


További hírek

  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Induljon az ősz egy új iskolatáskával!
2023. 09. 13. 09:58 gyomroi-hirhatar.hu
  Milyen egy jó polírozógép?
2023. 09. 13. 09:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport