GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Gy.L. volt az idei kampány legbuzgóbb „feljelentője”

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.02.24.
 Hétfő
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
   EUR árfolyam
   338,32 Ft
   CHF árfolyam
   318,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 08. 03. 14:53     


Gy.L. volt az idei kampány legbuzgóbb „feljelentője”
A Gyömrő 2000 Kör emberei voltak az idei választási kampány leggyorsabb „feljelentői”. Horváth István csak a legfigyelmetlenebb. Dr.PP-nek pedig az eddigi legérdekesebb információt köszönheti a gyömrői lakosság.

Bár a polgármester-jelölti kampány már a muti-szakaszban jár, ezzel párhuzamosan zajlanak az ilyenkor szokásos választási panaszok is. Vagy, ahogy a köznyelv mondja, a „feljelentgetések”. Ez annyit jelent, hogy a polgármester-jelölteket és azok kiadványait, viselkedését egyesek nagyítóval kezdik vizsgálni, s ha felvetődik annak lehetősége, hogy a jelölt bármilyen formában a választási törvényekkel ellentétesen cselekedett, azonnal „feljelentik” őt az illetékes bizottságnál.

 

GyL és a Gyömrő 2000 Kör a leggyorsabb

 

Idei kampányunk első, villámgyors „feljelentője” GyL és BP, akik a Gyömrő 2000 Kör képviseletében tettek panaszt Horváth István Attila polgármester-jelölt bemutatkozó kampányanyaga ellen. Kapaszkodjon meg mindenki, mert az indok nagyon komoly! Így hangzik:

 

„a kiadvány I/1. száma teljes egészében Horváth István Attilával készített interjút tartalmazza.”

 

Igen, ez nem vicc, valóban ez volt a „feljelentés” alapja. Azaz hogy Horváth István Attila bemutatkozó kiadványában kizárólag Horváth István Attilával készült interjú. Erről bárki meggyőződhet ezen a linken.

 

A Területi Választási Bizottság a panaszt érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

 

Horváth István szégyenletesen lassú volt

 

Két hétig kellett várni arra, hogy Horváth István Attila polgármester-jelölt is belépjen a „feljelentők” sorába. Horváth azért fordult panasszal a HVB-hez, mert saját delegáltját nem nevezték ki 3 napon belül a HVB tagjának. Mint azonban kiderült, erre a lépésre 5 napos határidőt biztosít a törvény, így végül ezt a panaszt is elutasították.

 

A titokzatos Dr.PP

 

Míg az első két feljelentőt gyakorlatilag mindenki ismeri, addig a harmadikról, bizonyos Dr.PP-ről egyelőre semmit sem tudni. Pedig a legérdekesebb panaszt eddig ez a választópolgár nyújtotta be.

 

Dr.PP szerint törvénybe ütközik az, hogy Gyenes Levente, mint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt személy, elindult az időközi választáson. Emellett azt is jelezte, hogy jogi álláspontja szerint Gyenes Leventét hiába választanák meg augusztus 28-án, továbbra is fennállna vele szemben a méltatlanság, így mindenképp le kellene mondania.

 

A két felvetés közül (hatáskör hiányában) csak a választási eljárásra vonatkozó részt vizsgálhatta a Területi Választási Bizottság, s mivel Gyenes Levente egyértelműen elindulhat a választási törvény szerint az időközi megmérettetésen, ezért a panaszt elutasította. Dr.PP azonban tovább fellebbezett, így bíróságra, a Fővárosi Ítélőtáblára került az ügy.

 

Az ítélőtábla pedig nagyon egyértelműen állást foglalt. Egyrészt jelezte, hogy Gyenes Levente elindulhat a választáson. Ugyanakkor a bíróság azt is leírta a végzésben, hogy 


a panaszos alappal hivatkozott arra beadványában, hogy Gyenes Levente esetleges megválasztása esetén sem tölthetné be - méltatlansága okán - a polgármesteri tisztséget.

 

Hoppá!

 

GYH


További hírek

  Elhunyt Csukás István
2020. 02. 24. 11:55 gyomroi-hirhatar.hu
  Házhelynek mérik ki a maradék piaci parkolókat
2020. 02. 24. 08:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Már halálos áldozatot is szedett a koronavírus Olaszországban
2020. 02. 22. 10:14 gyomroi-hirhatar.hu
  Üdvözlet Kubából
2020. 02. 22. 10:07 gyomroi-hirhatar.hu
  A Grál lovag és az ő udvartartása
2020. 02. 21. 17:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Politikai vérengzés, vagy önkéntes távozások?
2020. 02. 21. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Letartóztattak egy monori férfit, aki megalázta volt párját
2020. 02. 20. 16:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyömrő a térség éllovasává vált
2020. 02. 19. 17:02 gyomroi-hirhatar.hu
  Útmutató a spotlámpa izzó cseréjéhez
2020. 02. 19. 10:09 gyomroi-hirhatar.hu
  Feltették a lejárt lemezt – újra meztelen képek a polgármesterről
2020. 02. 18. 13:20 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport