GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Gyenes Levente kitette az irányjelzőt

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.10.01.
 Vasárnap
Ma Malvin napja van.
Holnap Petra napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,25 Ft
   CHF árfolyam
   405,32 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 10. 09. 08:28     


Gyenes Levente kitette az irányjelzőt
Az egykor szebb napokat élt gyömrői ex-polgármester mára a magyar politikai paletta szélére sodródott. Gyenes Leventének 15 évre volt szüksége ahhoz, hogy az egykori SZDSZ-től eljusson a Jobbikig. A politikus mindig pártfüggetlennek nevezte magát, de úgy tűnik, hogy ez a függetlenség inkább a pártok döntése, nem pedig az övé.

Képen: Gyenes Levente és Sas Zoltán

 

Bár egyre közelebb van hozzánk a 2018-as országgyűlési választás kampányidőszaka, egyelőre csak a Jobbik háza táján érezni, hogy nagyobb fokozatba kapcsoltak. A Gyömrőn élő Sas Zoltán már most országgyűlési képviselőjelöltnek nevezi magát, bár az ehhez szükséges támogató aláírásokat még nem gyűjtötte össze. Ennek ellenére talán nem állunk messze a valóságtól, ha leírjuk, hogy Sas Zoltán a Jobbik, Szűcs Lajos pedig a FIDESZ-KDNP támogatásával vág majd neki az áprilisi megmérettetésnek, mellettük pedig várhatóan lesz egy baloldali jelölt is.

 

Már most látni, hogy a fideszes nagyembernek nem csak Sast kell majd maga alá gyűrnie Gyömrőn, hanem a város korábbi polgármesterét is. A méltatlanság miatt lemondatott Gyenes Levente kitette az irányjelzőt, s már hetek óta a Jobbik háza táján nyüzsög.

 

A magát évek óta függetlennek nevező exvárosvezető lépése talán furcsának tűnik, pedig nem ez az első eset, hogy feláldozná politikai szüzességét egy párt érdekében.

 

 

Minden ajtón bekopogtatott: SZDSZ, MSZP, FIDESZ

 

Még a kétezres évek közepén a helyi SZDSZ elnök lobbizott pártjában azért, hogy Gyenes Levente országgyűlési képviselőjelölt lehessen. Ám ezt az ötletet a szabad demokraták központjában nem támogatták. Úgy tudjuk, hogy a fiaskó ellenére az egykori liberális párt helyi szervezetének elnöke, Murvai Lászlóné kiállt a polgármester mellett, ezért Gyenes Leventével karöltve szembekerült a szervezet tagságával. Murvainé később lemondott tisztségéről.

 

2006-ban újrázott a baloldali kormány, az országgyűlési választásokat Gál Zoltán, az MSZP jelöltje nyerte a körzetben. Ebben az időszakban megnyílt a nagyobbik kormánypárt kapuja a városvezető előtt, legalábbis erre lehet következtetni a későbbi hírekből. A Heti Válasz egy 2012-es cikkében egyenesen az MSZP-éra csókos honvédelmi beszállítójának nevezte Gyenes Leventét. A Kaposvári Törvényszék által tárgyalt úgynevezett tábornokperben alig volt olyan vádlott, aki a nyomozás során ne mondta volna jegyzőkönyvbe: a Gyenes fémjelezte Escort Védelmi Szolgálat anno milliós kenőpénzekkel vette meg a hazánkba érkező NATO-delegációk utaztatási jogát. A lap szerint a volt polgármester az MSZP kormány idején éveken át anyagi szimbiózisban élt a Honvédelmi Minisztérium felsővezetőivel.

 

Csak pár évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megváltozzon az országos politikai hangulat, s ezzel Gyenes Levente is másfelé fordítsa tekintetét. A FIDESZ 2010-es nagyarányú győzelme után a városvezető már a jobboldali szervezetben látott lehetőséget. A polgármester a 2010-es választás előtt kérte felvételét a FIDESZ gyömrői csoportjába, azonban a tagság kikosarazta. A történtek egy ideig csak pletykaként terjedtek a városban, azonban később maga a FIDESZ is megerősítette a híreket. Nem sokkal ezután a jobboldali szervezetben az SZDSZ-hez kísértetiesen hasonló folyamatok kezdődtek, mintha csak ugyanabból a kottából játszották volna. A Gyenes Leventét pártoló fideszes elnök Spaits Miklós szembekerült saját tagságával, akik végül hosszú évek után új embert bíztak meg a szervezet irányításával. Az egykori FIDESZ-elnök 2014-ben már nyíltan Gyenes Leventét támogatta és saját korábbi közössége ellen kampányolt.

 

Jobbik, az utolsó mentsvár

 

A fideszes fiaskó után mára egyetlen valamirevaló támogatottsággal bíró párt maradt Gyenes Levente számára. A Jobbik.

 

A Gyömrői Hírhatár pont egy évvel ezelőtt írt arról, hogy miután a gyömrői Jobbik egyedüli szervezetként állt ki Gyenes Levente mellett a méltatlansági eljárás ügyében, Sas Zoltánt, a párt képviselőjét tanácsnokká választották az adócsalásért elítélt városvezető javaslatára. Szép kis summáért. Úgy tűnik, hogy a politikusbűnözés megszüntetésével kampányoló  Jobbiknak mégiscsak megérte az adócsaló polgármester mellett kardoskodni, hiszen ma már napi szinten látjuk, hogy cserébe hogyan kampányol Gyenes Levente a radikális párt helyi jelöltje mellett.

 

Gyenes Levente és a JOBBIK látványos közeledése néhány korábbi ügyet is új megvilágításba helyez. Kérdés például, hogy vajon mi indokolta 2012-ben, hogy Gyenes Levente támogassa a jobbikos Sas Zoltán azon felvetését, hogy a város központi tere vegye fel a Horthy Miklós tér nevet. Az önkormányzat akkori döntésére az országos sajtó sem tudott épeszű magyarázattal szolgálni.

 

Egyszer mádi birtokán látja vendégül a regécieket Sas Zoltánnal közösen:

 

 

Máskor közösen buliznak a Lecsófesztiválon:

 

 

Aztán együtt vigadnak a szüreti fesztiválon:

 

 

Vagy éppen tárgyalnak, többek között a helyi politikáról a parlamentben:

 

 

GYH

Képek forrása: facebook.com

 


További hírek

  Válasszon a célnak megfelelő hűtőberendezést!
2023. 09. 30. 10:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit tegyél, ha hullik a kutyád szőre?
2023. 09. 26. 11:51 gyomroi-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport