GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Felmondtunk a Gyömrői Hírhatár eddigi „szerkesztőségének”

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.05.29.
 Szerda
Ma Magdolna napja van.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,95 Ft
   CHF árfolyam
   389,20 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 12. 16. 09:39     


Felmondtunk a Gyömrői Hírhatár eddigi „szerkesztőségének”
Szélsőséges, vállalhatatlan, tendenciózus és messze szakmai szint alatti tevékenysége, valamint a Lapcsoport jó hírnevének megsértése miatt a Hírhatár Lapcsoport vezetősége indoklás nélkül megszakítja és felmondja az együttműködést és azonnali hatállyal meneszti a Gyömrői Hírhatár oldalán eddig tevékenykedő s a lehetőséggel visszaélő személyeket.

Továbbá ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Facebook-oldalon létrehozott, a Gyömrői Hírhatár színvilágát, logóját megtévesztésre használó, a lapcsoportunk nevében sugalmazott, arra emlékeztető layout-ot fel- és kihasználva, azzal visszaélve továbbra is szélsőséges hangvételű írások megjelenése miatt.

 

Az olvasók rövid tájékoztatására közöljük, hogy a Hírhatár Lapcsoport egy évtizede azzal a céllal jött létre, hogy minél szélesebb körben a helyi problémák tájékoztatásával hozza közelebb az olvasókat, országszerte megismertetve a közös gondokat, örömöket, egymást segítve kritizálva, az adott kerület, település, város életét segítve.

 

Ennek természetesen része a TISZTESSÉGES közéleti, akár politikai harc is – az általánosan elfogadott keretek között.

 

Egy-egy Hírhatár aloldalt a helyben jelentkező újságíró a központi szerkesztőséggel, illetve a Hírhatár Lapcsoport vezetőjével minden részletre kiterjedő szerződést megkötve önállóan, az aláírt szerződést betartva működtethet. A megjelenő anyagokért személyében vállalt felelősséget, ezt a központi szerkesztőségnek - lévén bízva a franchise-szerződésben kölcsönösen vállalt felelősség betartásában – nem volt tiszte napi szinten ellenőrizni.

 

Ezt a szerződést a Gyömrői Hírhatárt elvállaló személyek gyakorlatilag minden lényeges pontjában felrúgták.

 

Miután a névtelen és vállalhatatlan, egyirányú és egyre aljasabb, politikai támadásoktól fűtött anyagok elszaporodtak, felhívtuk a gyömrői oldalon tevékenykedőket, hogy ezt a gyakorlatot függesszék fel, a szélsőjobboldali propagandát azonnal szüntessék be, legalább a szerződésben foglalt minimális elveket tartsák be.

 

Míg ez a párbeszéd zajlott, az oldal működét blokkoltuk. Napra pontosan ezen idő alatt – amint erről egy rendőrségi feljelentésből értesültünk – „valakik” a Gyömrői Hírhatárra a megtévesztésig hasonló, Gyömrői Hírháttér névvel létrehoztak egy oldalt, amivel egyértelmű szándékuk volt, hogy az addig kialakított brandünkkel visszaélve, arra „hajazva” továbbra is folytathassák a vállalhatatlan és továbbra is NÉVTELENÜL folytatottpolitikai játszmájukat. Tekintve, hogy a Gyömrői Hírhatár oldalán addig megjelent témák, anyagok jelentek meg.

 

Ez, mivel a Gyömrői Hírhatár - is - egy hivatalosan bejegyzett médiatermék, több mint szabálysértés – bűncselekmény, a jó hírnévhez való jog megsértése és egyebek.

 

Ennek következtében azonnali hatállyal megszakítottunk minden kapcsolatot és a felületeinkhez való hozzáférést a gyömrői oldalt kezelő személyekkel.

 

Az eddig megjelent anyagaikkal semmilyen közösséget, folytonosságot, azonosulást nem vállalunk, azok természetesen nem tükrözik a Hírhatár Lapcsoport és az addig működött Gyömrői Hírhatár véleményét és ízlését.

 

Az anyagaikat azonban, bár visszaéltek a jóindulatunkkal, az oldalon hagyjuk – két okból.

 

Egyrészt méltatlan kisszerűség lenne, ha gyáván letakarítanánk az eddigi, több mint megkérdőjelezhető szándékú és tartalmú anyagaikat. Ami történt, megtörtént, akik helyben élnek, úgyis tudják, hogy ki, mit, miért csinált. S ennek milyen következményei lettek, lesznek.

 

Másrészt maradjanak az anyagok okulásul és azok szégyenére, akik mindez elkövették és visszaéltek mind a portál, mind a helyi közélet bizalmával, a megelőlegezett lehetőséggel – sportszerűtlenül.

 

Szégyelljék ők magukat.

 

A fentiek miatt egy érintett magánszemély által ismeretlen tettessel szemben feljelentés történt. Csatlakozunk hozzá. De mi – értelemszerűen - ismerjük az elkövető(ke)t.

 

Hírhatár Lapcsoport

főszerkesztősége

 


További hírek

  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai szellemfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Milyen árakkal találkozhatunk műanyag ablak esetén?
2024. 05. 24. 10:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Hozd magad a Szigeten!
2024. 05. 20. 10:38 hirhatar.hu
  Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: jön a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
2024. 05. 17. 15:12 hirhatar.hu
  Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
2024. 05. 16. 18:26 hirhatar.hu
  A leggyakoribb B2B marketing betegségek, melyeket fontos ismerni
2024. 05. 13. 17:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport