GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Ezekre a helyekre érdemes nyaralni menni koronavírus idején

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 20. 18:06     


Ezekre a helyekre érdemes nyaralni menni koronavírus idején
Hazánkban jelenleg nincs koronavírus-járvány, ellenben a járványveszély továbbra is fennáll.

A közelmúltban napvilágot látott információk szerint a koronavírus-járvány második hulláma a külföldről behurcolt esetekből indulhat ki, hiszen vannak olyan országok – mindenekelőtt Ukrajna, Románia, Bulgária, Szerbia, Csehország és Németország – ahol a koronavírussal fertőzött esetek száma újra ugrásszerűen megnőtt. A fentiekből eredően a szakemberek és az európai országok kormányai többnyire nem ajánlják idén a külföldi utazást és nyaralást annak ellenére, hogy a határok jelenleg még nyitva vannak. De nézzük a járvány szempontjából valóban biztonságosabb-e a belföldi nyaralás, illetve mit tegyünk, ha mégis külföldi nyaralás mellett döntünk.

 

Léteznek közkedvelt és vírusmentes külföldi turistacélpontok is!

 

A minden évben külföldön nyaraló magyarok egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, mivel a határok megnyíltak a közelmúltban, illetve a járványhelyzet is jelentősen javult. Ha szemügyre vesszük a magyar turisták által leginkább preferált úticélokat, több olyan országot is találunk, ahol a járványhelyzet még mindig kedvezőtlen, nemcsak nem sikerült megszabadulniuk a vírustól, de európai mércével mérve a napi halálozási ráta is jelentős. Utóbbiak közé sorolhatjuk mindenekelőtt Olaszországot és Spanyolországot. Vannak ellenben olyan kiemelt turista célpontok, amelyek elméletileg vírusmentesek. Ilyen egyebek mellett Ciprus és Montenegró is. A magyarok szívéhez közel álló Horvátország ugyan zöld besorolást kapott Magyarországtól, de készpénznek vehetjük, hogy az országlista a vírushelyzet változásából adódóan folyamatosan változni fog.

 

Tény, hogy több érv szól a belföldi nyaralás mellett

 

A hazai járványveszély idején jól vizsgázó operatív törzs, a járványügyi hatóságok és a kormány a belföldi nyaralást szorgalmazza, melynek elsődlegesen biztonsági szempontjai mellett vannak nem titkolt gazdasági szempontjai is. Utóbbi valljuk meg őszintén kevésbé érdekli a nyaralni vágyókat, hiszen ezek a – mondjuk így – „karitatív” szempontok kevesek ahhoz, hogy a külföldi nyaralásra vágyók legtöbbje itthon töltse a nyarat. Nem kétséges ellenben, hogy egy külföldről hazatérő magyar sokkal több embert megfertőzhet idehaza, mint egy hozzánk érkező külföldi, mivel egy magyarnak értelemszerűen sokkal több kapcsolata, illetve kontaktja van. Nem mondhatjuk ugyanakkor, hogy a belföldi nyaralás a járvány szempontjából minden esetben biztonságosabb, hiszen – mint fentebb utaltunk rá – több kedvelt külföldi turistacélpont is kifejezetten biztonságosnak mondható. Magyarországon valóban erőteljesen visszaszorult a járvány, de több olyan külföldi ország is van, amelyek hazánknál is sikeresebben védekeztek a járvány ellen. A külföldi nyaralás tehát a belföldi nyaralásnál lehet biztonságosabb és kockázatosabb is, a kockázat mértéke a kiválasztott célországtól függ.

 

Koronavírus idején is érdemes utasbiztosítást kötni!

 

Amennyiben idén nyáron is külföldi nyaralás mellett döntünk, jó, ha tudjuk, hogy az érvényes biztosítási feltételek szempontjából a koronavírus semmilyen különlegességet nem jelent. Érdemes tehát biztosítást kötni, mert bármilyen más betegséghez hasonló feltételek vonatkoznak rá, a biztosítók ugyanúgy fizetik a sürgősségi orvosi, valamint kórházi költségeket, a szükséges betegszállítást, valamint a kiegészítő szolgáltatásokat is. A helyzet azért ennyire mégsem „rózsás”, ugyanis, ha nem figyeljük az utazás megkezdése előtt, hogy a célország szerepel-e a Külügyminisztérium által nem ajánlott úti célok listáján, pórul járhatunk. Ha szerepe, akkor a már megkötött utasbiztosításunk sajnos nem lesz érvényes.

 

 


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport