GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2019.12.15.
 Vasárnap
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.
   EUR árfolyam
   328,82 Ft
   CHF árfolyam
   299,35 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 11. 21. 08:44     


Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?
Amikor a Patyi professzor úr vezette grémium a tordasi kisvállalkozó kérdésének zöld utat adott, csak az „igen” válasz következményét vette számításba. Nem foglalkozott azonban azzal, hogy mi van akkor, ha a nép a kérdést nemlegesen válaszolja meg?

„A Nemzeti Választási Bizottság rögzíti, hogy a 137/2015. számú határozatával elbírált az „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” kérdés arra irányul, hogy egy érvényes és eredményes népszavazást követően a törvény ne írja elő kötelező jelleggel a vasárnapi zárva tartást, hanem tegye lehetővé, hogy az üzletek vasárnap zárva tartsanak és ez a zárva tartás alapvetően az üzletektől függjön.”

 

A minap ezzel az indokkal tartották hitelesíthetőnek Simonné Gercsényi Gabriella népszavazási kezdeményezését. Amit, mint tudjuk, sajátos körülmények között, pár másodperccel hamarabb sikerült benyújtania a vidéki hölgynek a Nemzeti Választási Irodához, mint riválisának, az MSZP-nek.

 

Amikor a tordasi matrónát megkérdezték minderről, azt válaszolta, „úgy is lehet mondani”, szerencséje volt. 

 

A Patyi professzor úr vezette grémium (a tordasi kisvállalkozó kérdésének zöld utat adó) okoskodása alapvetően ott hibádzik, hogy csak az „igen” válasz következményét vették számításba.

 

Nem foglalkoztak azonban azzal, hogy mi van akkor, ha a nép a kérdést nemlegesen válaszolja meg? Vagyis, ha a többség nem ért egyet azzal, hogy a boltok vasárnap zárva tarthassanak. Mert akkor ugye, eredményes és érvényes népszavazás esetén, hozni kellene ám egy törvényt, miszerint minden kiskereskedelmi üzlet kötelezően nyitva kell, hogy tartson vasárnap is!

 

A Nemzeti Válaszitási Bizotfság viszont korábban már több népszavazási kezdeményezés ügyében hozott döntésében is kifejtette, miszerint „a népszavazási kérdést abból a szempontból is szükséges vizsgálnia, hogy az annak alapján lefolytatott népszavazás eredménye nyilvánvaló módon nem kötelezi-e a jogalkotót alapjog lényeges tartalmát sértő törvény megalkotására.” ( Lásd pl. Szepessy Zsolt egyik beadványa ügyében hozott 9/2015. sz. NVB határozatot!)

 

A vasárnapi kötelező nyitva tartást előíró rendelkezés azonban nyilvánvalóan sértené az Alaptörvényünk rendelkezéseit, valamint a Munka Törvénykönyve előírásait is. Tuti, hogy sehol a világon nincs is még ehhez hasonló sem, csak valami elvadult diktatúra írhatna elő ilyesmi kényszermunkát. (De talán itt még nem tartunk!)

 

E rendelkezés meghozatalával az emberhez méltó életkörülmények gyakorlása olyan mértékben kerülne akadályozásra, mely az emberi méltóság sérelmét is felveti.

 

Egy ilyen kötelező nyitva tartási szabály egyébként végrehajthatatlan is lenne, hiszen sok egy-két személyes üzletben fizikailag is lehetetlené válna a megvalósítása.

 

A vasárnapi kötelező nyitva tartás elrendelése éppen olyan ostobaság lenne tehát, mint a kötelező zárva tartás előírása.

És mi van, ha valaki ezt szegné meg? Ezt is szankcionálnák? Éber ellenőrök lesnék minden vasárnap reggel a falusi szatócsboltok bejárati ajtaját? Rendőrt küldenének a lakására, hogy tessék menni, azonnal kinyitni?

 

Figyelem emberek, tényleg ezek a Patyiék fognak őrködni a 2018-as választások tisztaságán?!


A teljes blogbejegyzés itt olvasható.


Forrás: proszektura.blog.huTovábbi hírek

  Egy sokoldalú és nőies táskára vágysz? Mi megtaláltuk!
2019. 11. 21. 15:01 gyomroi-hirhatar.hu
  Minden rendben, Orbán megtalálta Aczél elvtárs politikai végrendeletét
2019. 11. 16. 10:49 hirhatar.hu
  „Nettó árulás” – kirakják az MSZP-ből a budafoki kollaboránsokat
2019. 11. 16. 10:49 hirhatar.hu
  Lemondásra szólították fel a szexbotrányba keveredett budaörsi polgármestert
2019. 11. 09. 13:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hatékony bőrápolás rendszeres sportolás mellett is
2019. 10. 17. 16:46 gyomroi-hirhatar.hu
  Royal Canin kutyaeledel
2019. 10. 17. 16:41 gyomroi-hirhatar.hu
  Hordozható hangszórók
2019. 10. 17. 16:21 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyenes Levente Zoltán (Jó Itt Élni! Közösség) Gyömrő polgármestere
2019. 10. 14. 07:37 gyomroi-hirhatar.hu
  Orbán Viktor már szavazott - Ön szavazott már?
2019. 10. 13. 09:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Tilos lefényképezni a szavazólapot, de szelfi készíthető a fülkében
2019. 10. 13. 09:40 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport