GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Durvul a helyzet a piac körül

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.02.28.
 Szerda
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   389,02 Ft
   CHF árfolyam
   407,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 28. 15:02     


Durvul a helyzet a piac körül
Nem elég, hogy nincs engedély, még gyanús pénzköltések nyomára is bukkantunk. Elvileg 15 millióért alakítottak ki parkolóhelyeket a piacnál. Tudja valaki, hogy hol vannak ezek?

A lapunk birtokában lévő dokumentumok alapján két ütemben, több mint bruttó 15 millió forint értékű megrendelést adott az önkormányzat még 2020-ban a piac körüli  parkoló rendezésére és mart aszfalttal történő burkolására.

 

A  jelenleg sitten ülő Gyenes Levente kézjegyével ellátott szerződés szerint az első ütem a Bánáti utca mögötti parkolórész 1200 nm-es területének tereprendezésére, 30 cm vastagon vegyes darálékkal való feltöltésére, ennek tömörítésére majd mart aszfaltból való végleges parkoló kialakítására vonatkozott. Az első ütem megvalósításáért az önkormányzat bruttó 5 millió 80 ezer forintot fizetett ki a kivietelezőnek 2020. szeptember 10-én.

 

A második ütem immáron a piac körüli teljes, 2400 nm-es parkoló kialakítására vonatkozott, melyet szintén mart aszfalttal kellett volna teríteni, így kialakítva a végleges parkírozót. Ennek készrejelentése Varga Ernő városi jegyző lapunknak írt levele szerint 2021. 12.31-én megtörtént. A kivitelezés díja, az elfogadott árajánlat alapján 10 millió 160 ezer forint volt.

 

 

NA DE HOL AZ ASZFALTOZOTT, RENDEZETT, HIBÁTLAN KIVITELŰ PARKOLÓ?

 

A parkírozó kivitelezését papíron elvégezték és azt - a második ütem befejezésével - készrejelentették, mégis bajban lenne az, aki a piac körül normális parkolót keresne, ugyanis az egyszerűen nincs. A piaci parkirózó végletekig elhanyagolt, kátyus, gödrös, a Bánáti utca felöl lassan tengelytörést kockáztatva megközelíthető. A papíron első ütenként említett hosszú, 1200 nm-es területen valamifajta kivitelezés munkái látszódnak ugyan, de a terület nincs sokkal jobb állapotban mint a parkírozó egyéb részei. A papíron mindössze két éve elkészült a szerződés szerint "hibátlan előírt minőségű és hiánytalan"  kivitelezés nyomokban sem lelhető fel.

 

ÚJRA FELTŰNIK A MARTASZFALT FANTOMJA

 

A fantomparkoló két ütemének kivitelezője egyebekben az a Daráló-Aprító Kft, amely nem ismeretlen olvasóink előtt. Ez a cég volt az, mely a Jó itt élni képviselők szavazatával az akkor még ereje teljében lévő Gyenes felügyelete mellett furcsa körülmények közt jutott összeségében 17 ezer nm-es önkormányzati ipari hasznosítású telkekhez. A gyanús ügylet kapcsán korábban a rendőrség is nyomozott, de bizonyíték hiányában furcsa mód ejtették a vádat. Az akkori történésekről lapunk korábbi cikkeiből tájékozódhat.


LESZ-E VASÁRNAP PIAC?

 

A parkírozó rejtélye nem az egyetlen közéletet borzoló téma, ami a napokban a városban GYENES ÁRVÁK-nak nevezett Jó itt élnis csapat körül felmerült. Mint lapunk megírta, a gyömrői piacnak nincs engedélye, mely az árusítást veszélyeztetheti. A piac engedélyének hiányáról ráadásul Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is értesült, aki részt vett azon a testületi ülésen, amelyen a hiányosság kiderült. A piac engedélyének hiánya egyebekben azért is érthetetlen, ugyanis annak kiadására a város jegyzője lenne jogosult.

 

VIZSGÁLÓDIK A NAV, ELJÁRÁST INDÍT A KORMÁNYHIVATAL

 

Azt nem tudni, hogy Szűcs Lajos látogatásának köze van-e hozzá, de lapunk belső forrásokból úgy értesült, hogy a piaci engedély hiányát a Pest Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztálya már vizsgálja.

 

Mivel a piacon az engedély hiánya okán élelmiszerbiztonsági kockázat is felmerült, az ügy ezen aspektusa kapcsán a Monori Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály végez ellenőrzést.

 

Bár a piac működési engedélyével gond van, ennek ellenére a jóhiszemű árusoktól a helypénzt beszedték. Ennek törvényességét, valamint azt, hogy az áfát ezután megfizették-e újságunk információi szerint már a NAV vizsgálja.

 

Gyenes városában sosem lehet biztosan tudni, hogy rendesen megfizették-e az adót.

 


További hírek

  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport