GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Dübörög a kampány – Választás 2014

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.19.
 Péntek
Ma Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 23. 21:06     


Dübörög a kampány – Választás 2014
Hogy melyik szervezet, szövetség, összefogás, milyen irányba indult el, megpróbáljuk összefoglalni.

Kevesebb, mint húsz nap múlva október 12-én járulhatunk a szavazóurnákhoz, így nem csoda, hogy javában folyik a kampány városunkban. Hogy melyik szervezet, szövetség, összefogás, milyen irányba indult el, megpróbáljuk összefoglalni.

 

Gyömrő 2000 Kör – Jó itt élni!

 

Az egyik legesélyesebb szervezetként, a költségeket nem kímélve és bevetve a város összes média felületét, pozitívnak ható kampánnyal indultak. Több kiadványon és cikkben olvashattunk az elért sikerekről, a hatalmas támogatottságról és magabiztosságról, valamint több városi program is jutott a kampányidőszakra. Ami a tiszta kampány fényét beárnyékolja az az, hogy többször kaptuk azon a jelenlegi városvezetést, hogy valótlan információkkal bombázza leendő választóit. Nemrégiben maga Gyenes Levente nyilatkozta a Signal TV-ben, hogy az EGYÜTT a Fidesz mellé állt, majd egy Gyömrő Város Tulajdonában lévő hírportálon több valótlan kijelentés mellett, a PM-et vádolták azzal, hogy a jobboldali szövetséget támogatja. Mint kiderült, ezek az információk nem voltak igazak. 

 

 

FIDESZ-KDNP-Gyömrői Társaskör – Természetesen, tisztességesen!

 

A másik esélyes szervezet, a Ducsai Sándor által vezetett FIDESZ-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetség. Bár a szövetség tagjait Gyömrő ellenségeinek bélyegezték, majd arcukat „WANTED” felirattal kiplakátolták Gyömrő utcáin, sőt Gáspár Krisztiánnak még a házát is megkísérelték felgyújtani, alapvetően szintén egy pozitív kampánynak tűnő stratégiával jöttek elő a szövetségesek. Eddig a KIGYE által közzétett környezetvédelmi programjukat láthattuk, de sejtetéseik szerint hamarosan teljes tervüket megtalálhatják Gyömrő lakosai a postaládákban. A kampányuk meglehetősen visszafogott és kulturált, nem felbőszíteni, inkább nyugtatni, bátorítani igyekeznek a szavazókat. Két legfrissebb netes megjelenésük egy videó a KIGYE háza tájáról és Ducsai Sándor levele az önkormányzati dolgozók számára.

 

 

DK-EGYÜTT-MSZP-PM – Baloldali összefogás

 

A baloldali összefogás, ahogy megírtuk a városvezetés félrevezető információinak ellenére létrejött Gyömrőn. Szintén pozitív kampányról van szó, bár nem annyira aktív. Program, szórólap még nem jelent meg, azonban a sportpályánál már egy óriásplakát kihelyezésre került a jelöltekről. A valószínűleg pénz szűkében lévő baloldali összefogás, így minden bizonnyal már csak a szavazókban bízhat, és talán eljut egy-két szórólap is választókhoz, kérdés, hogy 2014-ben is felemészti-e a gyömrői baloldaliakat a Gyömrő 2000 Kör. A Horthy botrány után, azért talán van esélyük megerősödni, de ahhoz a több aktivitás is elengedhetetlen lenne.

 

 

Jobbik - Nyernünk kell Április 6-án

 

A szlogen nem vicc, nem találtunk mást, és ez szerepel a honlapjukon, mint vezércikk. Kampányuk a szórólapoktól eltekintve nem értékelhető, sem pozitív sem negatív irányban. Azt tudjuk nagyjából kik indulnak, de átütő terveket, programot és célokat nem fogalmaztak meg ez idáig.

 

 

 

 

 

HEGY- Szenvedélyünk Gyömrő

 

Hajnal Egyesület Gyömrőért. Az országos Fidesz szlogenjét (Szenvedélyünk Magyarország) kölcsönvevő szervezet rendkívül aktív szóróanyag tekintetében. Hatalmas tervekkel kecsegtetik Gyömrő lakosságát, mint például „gazdasági élet fejlesztés: ipari park bővítése, város bevételének növelése. Nemzetközi vállalkozások behozatala.” Persze az országos politikát elutasító egyesület polgármester jelöltjének azt hiszünk el amit akarunk, hiszen az országos választásokon induló JESZ elnök helyettese a hirtelen civillé érett Horváth István. A JESZ egyébként hasonló horderejű ígéretek és kampánytevékenységek mellett 0,20%-ot ért el az országos megmérettetésben.

 


Gyömrői Polgári Kör – Keresztény értékek

 

A lapunk szerint a Gyömrő 2000 Körből kimaradt, így az anyaszervezet ellen fordult társaság Szabó László Dezsőtől eltekintve többségében Gyömrő disco vonalán mozgó fiatalokból áll. Sokat róluk sem hallhattunk, ami a kampányt illeti és még polgármester jelöltjük sincsen, érzésünk szerint azért, mert a Gyömrő 2000 Körrel ugyan hadilábon álló, de Gyenes Leventéhez hű csapat a jelenlegi polgármestert fogja támogatni. Gyenes Levente szerint a KDNP-ből kiszakadt társaságról van szó, ami akár még igaz is lehetne a gyömrői szórakozóhelyek „kulturált működésének” köszönhetően. Érzésünk szerint fognak még szerepet játszani a kampányban Gyenes Levente mellett, de a Gyömrő 2000 Kör és a Gyömrő 2000 Kör képviselőjelöltjei ellen.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Megvannak a szavazólapok! - Választás 2014

Minden rendben van a gyömrői baloldali összefogással – Választás 2014
A KIGYE az Árvácskákért is küzdeni fog a következő ciklusban - Választás 2014
Szakad a Gyömrő 2000 Kör? – Választás 2014
A Jobbik és a baloldal is összeszedte az ajánlásokat – Választás 2014
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014
Gyömrő 2000 Kör kampánynyitó – Választás 2014
A helyi Fidesz megállapodott, a KIGYE kivár – Választás 2014
Ha megy választani, ezeket tudnia kell! – Választás 2014
Regisztrált a Gyömrő 2000 Kör is! – Választás 2014
Csak a HEGY keresi saját polgármester-jelöltjét? – Választás 2014
Új játékosok Gyömrőért, itt a HEGY - Választás 2014

 

Gyömrői Hírhatár
AE
 

 

 

 


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Találd meg az ideális kerti asztalt!
2024. 07. 09. 13:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport