GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Dobtak egy gumicsontot: kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,66 Ft
   CHF árfolyam
   416,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 01. 17. 17:09     


Dobtak egy gumicsontot: kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon
Kövér László egy lapinterjúban azt mondta, hogy katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését, a visszaállításához véleménye szerint összeurópai döntésre lenne szükség. A házelnök szerint nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.

Fotó: Túry Gergely / további képek HVG


A Fidesz vissza akarja állítani a kötelező sorkatonai szolgálat intézményét. Reppent fel a hír azért, mert Kövér Laci wice házmester azt találta mondani, hogy szerinte vissza kéne ezt állítani. Nincs semmi kétségem azzal kapcsolatban, hogy a Kövér van annyira korlátolt hülye, hogy ezt komolyan is gondolja. De ma szeretném azt hinni, hogy a Fideszben a valóságban fel se merül, hogy ezt tényleg visszaállítsák.


Viszont a Fidesznek alapvetően érdeke, hogy a közbeszédbe be legyen dobva ez a baromság. Mert a Fidesz nagyon tudatosan és nagyon felépített módon szeret gumicsontokkal dobálózni, és ezekkel irányítani a témákat, amikre hergelődhetünk, mert amíg ezekre hergelődünk, nem foglalkozunk azokkal a témákkal, amikre valóban hergelődni kéne, és ha nagyon beleéljük magunk a hergelődésbe, akkor akár abba ők bele is bukhatnának.


Beszélni valamiről, mintha valóban felmerülő lehetőség lenne és utána nem csinálni abban a témában semmit, a lehető legbiztonságosabb dolog a hatalom részéről. Ezt csinálták a halálbüntetés visszaállításának ügyénél is. Mindenki azon csámcsogott és sok valóban fontos téma így elsikkadhatott. A kormány ezekkel könnyedén játszadozik, amiben jelentős segítséget kap a szerencsétlenkedő ellenzékétől is, akik mennek utána a témákban is, mint Bodri a gazdi után.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán


Nem lesz itt tehát újra kötelező sorkatonai szolgálat. Több okból sem. Először is a Fidesz azzal tisztában van, hogy azért itt ma már a közhangulat, hogy finoman fogalmazzak nem áll határozottan mellettük. Ha pedig egy kicsit még mérgesebbek lesznek az emberek, miért lenne jó az a kormánynak, ha a civilek kezében a laktanyákban elérhető közelségben vannak fegyverek, amik egy nagyobb felháborodás következtében nagyon könnyedén ellenük is fordulhatnak. 


Nem beszélve arról, hogy a Fidesz az elmúlt időszakában már igen sok szavazóját sikeresen elveszítette. Azért nem érzik ezt meg látványosan, mert az ellenzék is tovább gyengült, hiszen az emberek azokban sem látnak alternatívát. A fiatalok többsége azért nem elmeháborodott. Nagyon kevés az, aki katonásdit akarna játszani, fél hülye őrmesterek parancsszavára ugrálni. Ha a Fidesz erre akarná őket kényszeríteni, akkor bizony nagy részük, aki vagy a Fideszre szavaz most vagy legalábbis nem szavazna ellene, fontosnak érezné a választáson, hogy a szavazatával küldje el őket válaszul az anyjukba. Ez sokba is kerülhetne a kormánynak. 


Na és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a vállalkozásokat is komoly kár érhetné, ha fiatal tehetséges szakembereiket jó időre elveszítenék azért, mert a kormány úgy döntött, hogy a semmire se jó katonásdit játszatja velük. Tehát a gazdaság szereplőivel is szembe találhatná magát a kormány egy ilyen elmebeteg döntésének következményeként. 


Na és persze azzal a ténnyel is tisztában vannak, hogy a kötelező sorkatonai szolgálat nem termel valódi katonákat, csak operett harcosnak látszó civileket. És mindezek mellett a kötelező sorkatonai szolgálat felélesztése és működtetése lényegesen több pénzébe is kerülne az államnak, mint a profi zsoldos hadsereg működtetése. A fiúknak meg takarékoskodni kell, hogy oda tegyék a lóvét, ahonnan könnyebben el lehet lopni. 


És tán még azt is tudják, hogy a magyar hadsereg, az légyszar a világ budijának szegletében. Ha minket bárki meg akarna támadni akár most, akár ha lenne kötelező sorkatonai szolgálat formájában hadba fogott sok emberünk, úgy mennének át rajtunk még az albán sereg is, mint kés a vajban. Már ha egy NATO tagállamot bárki is csak úgy meg akarna támadni, bevállalva azt, hogy ezzel hadba állna a NATO-val.

 

Sok hasonló érvet tudok még felhozni arra, miért látszik elvetélt baromságnak, hogy a kormány valóban vissza akarná állítani a kötelező sorkatonai szolgálat intézményét. Igaz az Orbán kormányról beszélünk, ahol jellemzően ami gömbölyű azt viszik, ami kocka azt gurítják. De ennek ellenére is azt mondom, gumicsonttal állunk szembe, ami csak arra jó, hogy mi normális emberek bosszankodjunk kicsit rajta, a terepszínű ruhába bújó népnemzeti idióta elvtársak, pedig lelkesedhessenek kicsit, hogy be szép is lenne!

 

Rózsa MihályTovábbi hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Egy jó krimi minden anyagi gondot megold!
2024. 06. 10. 15:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a meddőségi kezelésekről?
2024. 06. 08. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport