GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Botrány a botrányban

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,66 Ft
   CHF árfolyam
   416,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 17. 08:29     


Botrány a botrányban
Minden napra jut egy botrány, minden napra kap a nép valamit, amin kiborulhat. Sajnos a többségnek talán már ezek a hírek csak az egyik fülükön bemennek, a másikon pedig ki.

Minden napra jut egy botrány, minden napra kap a nép valamit, amin kiborulhat. Sajnos a többségnek talán már ezek a hírek csak az egyik fülükön bemennek, a másikon pedig ki.

 

Nem szeretnénk, hogy bárki is elfelejtse, hogy adóforintokból kíván a Fidesz közönséget vásárolni, valamint azt sem, hogy a közös képviselőkből besúgókat csinál egy új törvénnyel. De az is az elmúlt évek legnagyobb botránya, ami kiszivárgott Pakssal kapcsolatban (az oroszoktól) és az is, amit megtudhattunk Matolcsyról.

 

Felmerül a kérdés, hogy hova tovább? Meddig süllyedhetünk még? Nos, úgy tűnik, hogy van még hova süllyedni.

 

A nagy rezsifórum hakni turnén sok-sok hasznos ötletet szívhatnak és szívnak is magukba a drága fideszes fiúcskák és aztán pedig megszívatnak. Kiket? Most speciel a cégeket. Azon cégeket, akiknek a nevükön ingatlan szerepel. Ugyanis nekik nem jár a rezsicsökkentés. Az új törvény értelmében a közös képviselőknek, a közös képviselő cégeknek jelenteniük kell, amennyiben valamely lakás nem magánszemély, hanem cég tulajdonában van. Természetesen, amennyiben a törvényben foglaltaknak nem tesznek eleget, úgy az egész lakóközösség elveszíti a rezsicsökkentést. Tehát, nincs mit trükközni; vagy a közös képviselők tanúsítanak törvénytisztelő magatartást, vagy számolhatnak azzal, hogy valamely tagja a lakóközösségnek fogja megtenni a bejelentést helyettük. Régen is tökéletes besúgó volt a magyar ember és nehogy már elbukjunk pár száz forintocskát. Azt azért feltételezhetjük, hogy ezt a plusz munkát kevesen fogják ingyen megcsinálni.

 

Mikor fogják azt a törvénybe foglalni, amelyet egy kedves nyugdíjas hölgy vetett fel. Mégpedig, hogy a nem fideszes szavazóknak miért jár a rezsicsökkentés és tőlük ezt a fenomenális kedvezményt meg kell vonni. Az idős hölgy indoklása szerint a nem Fidesz szavazók ellenzik a rezsicsökkentést.

 

Innen üzennénk ennek a kedves, nem kirekesztő és meglehetősen korrekt életfelfogású idős hölgynek, hogy a rezsicsökkentést senki nem ellenzi. Még az ellenzéki pártok sem. A gondok ott kezdődnek, amit Ön, kedves nyugdíjas hölgy nem tetszik érzékelni. Önt elsősorban a 2%-os ÁFA emelése sújtja. 

 

Ami Önt nem – feltétlenül – érinti:

-        tranzakciós adó;

-        készpénz felvételi díj;

-        telekommunikációs (telefon) adó;

-        a kis-, és középvállalkozások megnövekedett terhei;

-        a baleseti adó;

-        a jövedéki adó emelése;

-        a bioetanol 75%-os, az autógáz 100%-os jövedéki adó emelése;

-        a regisztrált munkanélküli „segély” egy harmadára csökkentése (ami a valóságban még három hónap sincs);

-        az egészségügyi ellátás megvonása;

-        a nyugdíj megtakarításaink lenyúlása;

-        a vállalkozások tönkretétele, munkahelyek megszűnése, megszüntetése;

-        a családi vállalkozások eltörlése, kegyeltek közötti elosztása;

-        a családi földek elvétele, kegyeltek közötti elosztása.

 

Csak, hogy párat említsünk.

 

A gond itt kezdődik kedves hölgy. Senki nem ellenzi a rezsicsökkentést, csak épp lehetne ezt másképpen is csinálni. Nem úgy, hogy a cégekkel fizettetik meg azt, amit nekünk a kedves kormány megspórol. De ne aggódjon, Ön is megfizeti a rezsicsökkentést, amikor elmegy a pékhez vásárolni egy kiló kenyeret. És lehetne valóságos rezsicsökkentést is végrehajtani. Például az alternatív energiákról szóló uniós pályázatok elvileg 2014. január 1-jétől elérhetőek kellene legyenek, az állam hibájából azonban nem azok. Továbbá, a napelemek áfa-ja például 12%-ról 27%-ra emelkedett az elmúlt pár évben. Így már Paks 2-t is kezdjük érteni.

 

Az pedig egyenesen nonszensz, hogy nyolcszáz forintos órabérért keres a Fidesz március 15-ére tapsolókat, hallgatóságot. Természetesen nem bizonyítható, de feltételezhető, hogy mindezt adóforintokból teszik. Egyes információk szerint ugyanezen rendezvényre 2010-ben még kétezer forintos órabért fizettek az embereknek. Nos, még négy év Fidesz és már kötelező jelleggel ácsoroghatunk, bámulhatunk, tapsikolhatunk, miközben Kim Jong Viktor a pódiumról lenéz ránk.

 

Nagyon remélni, hogy ezt nagyon kevesen szeretnék kivárni és újra átélni, hogy milyen nagyon jók is azok a bizonyos kötelező, állami ünnepek.

 

Üdítően, de egyben hideg zuhanyként is ért az információ rengeteg, amit az oroszok saját oldalukra feltettek a paksi hitelszerződéssel kapcsolatban. Sajnos, csak és kizárólag az oroszoktól vannak információink erről a hitelszerződésről, a magyar állam mélyen hallgat, iratokat évtizedre titkosít.

 

A kiszivárgott információk szerint Lázár Jánosnak eléggé sajátos a felfogása az évszázad üzletével kapcsolatban. Mondjuk, lehet ez az évszázad üzlete annak, aki beszállító lesz egy ilyen mértékű beruházásban vagy, ha épp Putyinnak hívják. Kíváncsian várjuk, hogy milyen pályázati kiírások lesznek ebben az ügyben és, hogy ki nyeri meg azokat.

 

A kamatokkal kapcsolatban is ért minket némi meglepetést, ugyanis erről is sokkal kedvezőbb feltételeket hallhattunk a vezető politikusoktól, mint ami a valóság.

 

Ennél talán sokkal megrázóbb és félelmetesebb, hogy az oroszok által közzétett iratok szerint, már idén kamattörlesztésre vagyunk kötelezve. Ez már csak azért is érdekes, mert az építkezések nemhogy idén, de még az elkövetkezendő pár évben sem kezdődnek meg. Ezen kívül pedig nem tudunk olyan hitelező-adós viszonyt elképzelni, ahol előre kell fizetni úgy, hogy egy fillért sem kaptunk cserébe. Autót és lakást sem úgy vásárolunk hitelre, hogy elkezdünk kamatot fizetni, aztán kapunk a banktól öt évvel később egy lakást vagy autót. Ez így kifejezetten abszurd és félelmetes vagy valamiből megint kimaradtunk és van már összeg, ami után kamatot kell fizessünk.

 

És egyéb feltételek is eléggé hajmeresztőek.

 

Azonban nem ért véget a hét és a Fidesz egy újabb kegyeltje is botrányba keveredett. Ez a személy nem más, mint a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György. A frissen kikerült könyv alapján Matolcsy több bűncselekmény elkövetésével is vádolható lenne. A könyv alapján egyébként a Főügyészségnek meg kellene indítani az eljárást az ügy kivizsgálása érdekében feljelentés nélkül is (ezt több szakember állította az elmúlt pár napban).

 

Egyik bűncselekmény elkövetése a könyv alapján a bennfentes kereskedelem lenne, amit például Amerikában körülbelül ötven év börtönnel sújtanak.

 

A második bűncselekmény az államtitok kiszivárogtatása, ami nem csak bűncselekmény, hanem hazaárulás is egyben. Azért furcsa, hogy ilyen jellegű hazaárulás elkövetésének gyanúja miatt a 2006-os fiúk még nem gyújtottak, borítottak fel semmit és, hogy a frissen felújított Kossuth téren sem sátorozik senki.

 

Csak, hogy kettőt említsünk.

 

Matolcsy elmondása szerint a könyv csak fikció, ám a valóság kicsit más irányba mutat annál, minthogy ez a könyv csak fikció lenne. És ha már itt tartunk, akkor Frei Tamás – Bankár című könyve micsoda? A valóság? Matolcsy szerint az.

 

Kim Jong Viktortól pedig senki nem várhatja el, hogy a kampány közepén menessze Matolcsyt jelenlegi pozíciójáról. Pedig kellene, sőt, kötelessége lenne.

 

Vízy Cs.


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Egy jó krimi minden anyagi gondot megold!
2024. 06. 10. 15:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a meddőségi kezelésekről?
2024. 06. 08. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport