GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Békemenetet az érvényes diplomákért!

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2020.02.26.
 Szerda
Ma Edina napja van.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
   EUR árfolyam
   337,21 Ft
   CHF árfolyam
   317,91 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 24. 07:02     


Békemenetet az érvényes diplomákért!
Egy ország nézi a „Lebukott tisztviselő diplomája” című fideszes szappanoperát, veszítik el intézmények tekintélyüket, válnak szervek nevetségessé.

Ugye, találunk olyan embert a Fidesz környezetében, akinek rendben van a diplomája vagy egyéb tudományos fokozata?


Pár éve kezdődött a sor, a hal fejénél, Schmitt Pál 2012-ben bukdácsolt le plagizált doktorija miatt a köztársaság elnöki pozícióból. A minap Jávor Benedek kitartó oknyomozó munkája következtében pedig a környezetvédelmi főfelügyelőség főigazgatója, Tolnainé Szatmári Katalin bukott meg a létező majdnem összes tanulmányait igazoló dokumentumon. De polgármesterek is szeretnek néha ál-doktori címeket használni: Gyömrő független, ámde saját nyilatkozata szerint a közelgő választásokon a Fidesz jelöltjét támogató polgármestere, Gyenes Levente doktori címét ugyanott szerezte, mint a fent említett Tolnainé. Amivel ugyanaz a probléma is, miszerint a Pro Deo State University nevű (egy lovagrend által fenntartott) intézményt nem akkreditálták felsőoktatási oktatóhelyként Magyarországon, így nem jogosult doktori cím kiadására sem – ezt szintén Jávor Benedek tárta fel kimerítő alapossággal.

 

Most pedig azt olvasom a Blikkben, hogy  újabb, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által kinevezett vezetőnek nincsenek rendben a papírjai. A hírek szerint Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója az alapdiplomáját egy államilag el nem ismert egyetemen, a Miskolci Bölcsész Egyesületnél szerezte. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságának volt elnöke (Bazsa György) szerint azonban a Miskolci Bölcsész Egyesület soha-soha nem tartozott az államilag elismert felsőoktatási intézmények közé. Bazsa szerint „a munkáltató felelőssége is felmerülhet, ha olyan vezetőt alkalmaz, akinek nincs érvényes diplomája, különösen, ha államigazgatási szervről van szó.” A Fidesz kormány nemzeti park igazgatói kinevezései egyébként is botrányosak, legutóbb a Bükki Nemzeti Park földbotrányok miatt eltávolított igazgatója helyett neveztek ki hirtelen, pályáztatás nélkül egy megfelelő képzettség nélküli, ám ittas vezetésért elítélt kecskeméti ügyvédet.

 

Most képzeljük el, mit művelt volna a Fidesz (jogosan), ha ilyen hírek röppenek fel az ellenzék bármely kinevezettjéről. Kossuth téri tüntetés, ultimátumadás, Selmeczi Gabriella-hadtest kommunikációs lerohanása, CÖF-vonulás, oroszok behívása… - ja, nem, ezt az ország adósságcsapdába hajszolására és a Paksi blokkok építésére tartogatták.  

 

A nyilvánosságban 2010 óta számtalan alkalommal megjelent már, hogy szakszerűtlen kezekbe kerültek intézmények, a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal, a valódi szakemberek többsége menekül a közigazgatásból. A „vezetőknek”, akiket kineveznek, fogalmuk sincs az adott szervezetről, munkakörről, képesítésük alapján csak azt tudni, hogy nem éppen ott vannak, ahol lenniük kellene, a beosztottak az idegösszeroppanás szélén.  Majd pedig jönnek ezek a lebukások.

 

Nyilvánvaló: az ilyen hibák elkövetése nem szimpla figyelmetlenség, ez rendszerhiba (amit a napnál is világosabban bizonyítanak Fazekas miniszter úr Jávor Benedeknek Tolnainé ügyében adott válaszai). Kontraszelekció, politikai kinevezések, haveri bürokrácia. Csak a párthűség, a Fidesz-lojalitás, a jó kormánypárti kapcsolat számít. Egy ország nézi a „Lebukott tisztviselő diplomája” című fideszes szappanoperát, veszítik el intézmények tekintélyüket, válnak szervek nevetségessé. Kérem, tehát ezúton is a CÖF-öt, hogy szervezzen egy sétát, amelynek célja, hogy akinek olyan papírja van, ami alapján nem tölthetne be pozíciót, az álljon elő, gyorsan mondjon le, ne az legyen, hogy minden héten a kamupapírokat kell magyaráznia a Fidesznek a kampányban. Kérem, Kerényi Imrét, hogy festesse meg egy képen, „A fideszes haver, miközben doktorit másol” festményt okulásra barátainak, illetve Pataky Attila, Békemenet-vonulót, hogy ha az UFO-k megint elrabolják, akkor hozzon pár doktorit és diplomát a földönkívüliektől a „fiúknak”, mert a helyzet kezd kínossá válni.

 

Tényleg, annyira kínos ez az egész. Itt már csak a Békemenet segíthet.

 

Szabó Rebeka jegyzete 

Fotó: MTI


További hírek

  Továbbra sem lesz új OTP automata Gyömrőn
2020. 02. 26. 08:01 gyomroi-hirhatar.hu
  Ma van a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emléknapja
2020. 02. 25. 10:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Elhunyt Csukás István
2020. 02. 24. 11:55 gyomroi-hirhatar.hu
  Házhelynek mérik ki a maradék piaci parkolókat
2020. 02. 24. 08:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Már halálos áldozatot is szedett a koronavírus Olaszországban
2020. 02. 22. 10:14 gyomroi-hirhatar.hu
  Üdvözlet Kubából
2020. 02. 22. 10:07 gyomroi-hirhatar.hu
  A Grál lovag és az ő udvartartása
2020. 02. 21. 17:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Politikai vérengzés, vagy önkéntes távozások?
2020. 02. 21. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Letartóztattak egy monori férfit, aki megalázta volt párját
2020. 02. 20. 16:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Gyömrő a térség éllovasává vált
2020. 02. 19. 17:02 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport