GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.01.
 Csütörtök
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 22. 11:17     


Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
Úgy tűnik, a pénznek mégiscsak van szaga. Legalábbis Gyömrőn. A helyi önkormányzat indoklása szerint azért váltak meg extraolcsón egy köztulajdonban lévő földterülettől, mert az a szennyvíztelep közelében volt.

Az elmúlt napokban - közel egy éves némaság után - ismét hírportálunk lejáratásába kezdett a gyömrői önkormányzat.

 

A Gyömrői Hírhatár nemrég két cikkben (ebben és ebben) is írt arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Gyömrőn. Az eljárást 13000/956/2021. bü. számon tartották nyilván.

 

Az első hír után az önkormányzat semmit sem reagált. Ez viszont nem volt meglepő, hiszen a Signal TV weboldalán 4 hónapja egyetlen új hír sem jelenik meg, a szebb napokat élt önkormányzati újság pedig közel egy éve nem olvasható online. Most azonban Hauser Antal megtörte a csendet, a Signal TV szerkesztőjének aláírásával egy gyors tájékoztatás jelent meg a gyomro.hu oldalon.

 

 

Megerősítették: valóban volt nyomozás az irodabérlés ügyében

 

A közlemény megerősítette a Gyömrői Hírhatár információit, miszerint valóban nyomozás folyt az S.K. Generál kft. irodabérlése ügyében, amely során V. Zoltánnét, a pénzügyi irodavezetőt is kihallgatták.

 

A közlemény szerint az S.K. Generál 2018. május 31-én vette bérbe az egyik irodát az inkubátorházban, jelképes 1 euró / hó áron, az akkori szabályoknak megfelelve. Amikor az inkubátorházat könyvtárépítési tervek miatt kiürítették, a cég azonos feltételekkel költözhetett át a KIOSZ épületbe. Itt az épület felújításáig maradhattak, majd azonos feltételekkel visszamentek az inkubátorházba, ahol egészen 2021. 02. 28-ig négyezer forintos havi áron bérelték az irodát. Jelenleg piaci áron, 93 000 forintért bérlik ugyanazt a helyiséget. Hauser szerint a nyomozást a rendőrség ebben az ügyben megszüntette.

 

Szűkszavúan nyilatkoztak a telekeladásról

 

A közlemény már jóval kevesebb szót veszteget a Daráló – Aprító Kft. ingatlanszerzésére. Azt írták, hogy a városvezetés szerint nem aránytalan 2.5 millió forintért eladni egy önkormányzati ingatlant. Mégpedig azért nem, mert az a szennyvíztisztító telep mellett található.

 

Hozzátesszük: a jegyzőkönyvekben rögzített információk szerint a 2019-ben továbbadott önkormányzati telek mérete közel 6 ezer négyzetméter, ami alig egy köpésre található a város drága, ipari parkjától és a 4-es gyorsforgalmi úttól. A teljes ügylet egyébként összesen 17 ezer négyzetméternyi területet érint, amelyért – papíron – a vásárló alig 7 millió forintot fizetett.

 

Úgy véljük, ha tehetné, sok gyömrői lakos vásárolna hasonló áron telket a 4-es főút mellett. Még akkor is, ha cserébe be kell fognia az orrát a szennyvíztisztító telep közelsége miatt.

 

Az üggyel kapcsolatban Hauser Antal elég furcsán forgalmazott, nem jelezte egyértelműen, hogy a rendőrség lezárta volna a nyomozást. Ehelyett úgy fogalmazott: „Ebben az ügyben sincs érdemi nyomozás” – jelentsen ez bármit is.

 

Visszautasítjuk az önkormányzat valótlan állítását

 

Hauser egyebekben csúsztat. Cikkünkben ugyanis nem állítottuk azt, hogy az ár aránytalan lenne, bár jogosnak tartjuk és megértjük, hogy ez a kérdés valamilyen okból mégis felvetődött az önkormányzati sajtóreferens fejében. Korábbi írásunkban azt tettük szóvá, hogy a szerződés vélhetően jogellenes, ugyanis részben olyan munkákért cserébe adták oda az önkormányzati ingatlant, amiért a szerződés szerint a vevő nem volt jogosult ellenszolgáltatásra. Ezt cikkünkben be is bizonyítottuk, az eredeti bérleti szerződés ide vonatkozó passzusának bemutatásával.

 

A valótlan állítások miatt szerkesztőségünk megteszi a szükséges lépéseket.


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport