GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.05.24.
 Kedd
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   383,23 Ft
   CHF árfolyam
   371,71 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 22. 11:17     


Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
Úgy tűnik, a pénznek mégiscsak van szaga. Legalábbis Gyömrőn. A helyi önkormányzat indoklása szerint azért váltak meg extraolcsón egy köztulajdonban lévő földterülettől, mert az a szennyvíztelep közelében volt.

Az elmúlt napokban - közel egy éves némaság után - ismét hírportálunk lejáratásába kezdett a gyömrői önkormányzat.

 

A Gyömrői Hírhatár nemrég két cikkben (ebben és ebben) is írt arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Gyömrőn. Az eljárást 13000/956/2021. bü. számon tartották nyilván.

 

Az első hír után az önkormányzat semmit sem reagált. Ez viszont nem volt meglepő, hiszen a Signal TV weboldalán 4 hónapja egyetlen új hír sem jelenik meg, a szebb napokat élt önkormányzati újság pedig közel egy éve nem olvasható online. Most azonban Hauser Antal megtörte a csendet, a Signal TV szerkesztőjének aláírásával egy gyors tájékoztatás jelent meg a gyomro.hu oldalon.

 

 

Megerősítették: valóban volt nyomozás az irodabérlés ügyében

 

A közlemény megerősítette a Gyömrői Hírhatár információit, miszerint valóban nyomozás folyt az S.K. Generál kft. irodabérlése ügyében, amely során V. Zoltánnét, a pénzügyi irodavezetőt is kihallgatták.

 

A közlemény szerint az S.K. Generál 2018. május 31-én vette bérbe az egyik irodát az inkubátorházban, jelképes 1 euró / hó áron, az akkori szabályoknak megfelelve. Amikor az inkubátorházat könyvtárépítési tervek miatt kiürítették, a cég azonos feltételekkel költözhetett át a KIOSZ épületbe. Itt az épület felújításáig maradhattak, majd azonos feltételekkel visszamentek az inkubátorházba, ahol egészen 2021. 02. 28-ig négyezer forintos havi áron bérelték az irodát. Jelenleg piaci áron, 93 000 forintért bérlik ugyanazt a helyiséget. Hauser szerint a nyomozást a rendőrség ebben az ügyben megszüntette.

 

Szűkszavúan nyilatkoztak a telekeladásról

 

A közlemény már jóval kevesebb szót veszteget a Daráló – Aprító Kft. ingatlanszerzésére. Azt írták, hogy a városvezetés szerint nem aránytalan 2.5 millió forintért eladni egy önkormányzati ingatlant. Mégpedig azért nem, mert az a szennyvíztisztító telep mellett található.

 

Hozzátesszük: a jegyzőkönyvekben rögzített információk szerint a 2019-ben továbbadott önkormányzati telek mérete közel 6 ezer négyzetméter, ami alig egy köpésre található a város drága, ipari parkjától és a 4-es gyorsforgalmi úttól. A teljes ügylet egyébként összesen 17 ezer négyzetméternyi területet érint, amelyért – papíron – a vásárló alig 7 millió forintot fizetett.

 

Úgy véljük, ha tehetné, sok gyömrői lakos vásárolna hasonló áron telket a 4-es főút mellett. Még akkor is, ha cserébe be kell fognia az orrát a szennyvíztisztító telep közelsége miatt.

 

Az üggyel kapcsolatban Hauser Antal elég furcsán forgalmazott, nem jelezte egyértelműen, hogy a rendőrség lezárta volna a nyomozást. Ehelyett úgy fogalmazott: „Ebben az ügyben sincs érdemi nyomozás” – jelentsen ez bármit is.

 

Visszautasítjuk az önkormányzat valótlan állítását

 

Hauser egyebekben csúsztat. Cikkünkben ugyanis nem állítottuk azt, hogy az ár aránytalan lenne, bár jogosnak tartjuk és megértjük, hogy ez a kérdés valamilyen okból mégis felvetődött az önkormányzati sajtóreferens fejében. Korábbi írásunkban azt tettük szóvá, hogy a szerződés vélhetően jogellenes, ugyanis részben olyan munkákért cserébe adták oda az önkormányzati ingatlant, amiért a szerződés szerint a vevő nem volt jogosult ellenszolgáltatásra. Ezt cikkünkben be is bizonyítottuk, az eredeti bérleti szerződés ide vonatkozó passzusának bemutatásával.

 

A valótlan állítások miatt szerkesztőségünk megteszi a szükséges lépéseket.


További hírek

  Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?
2022. 05. 24. 09:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Így takarítsd le a szúnyoghálókat!
2022. 05. 24. 09:03 gyomroi-hirhatar.hu
  Okosotthonok - okosmegoldásokkal a mindennapok kényelméért
2022. 05. 23. 10:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Ezek a laptop-kiegészítők kifejezetten praktikusak
2022. 05. 11. 14:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Kéziszerszámok – tökéletes partnerek a munkához!
2022. 04. 25. 12:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan uralhatjuk a haragunkat?
2022. 04. 12. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései
2022. 03. 22. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Ha egy igazán jó bort keres a szivarhoz
2022. 03. 16. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Ön hogyan képzeli el egy kiváló partnercég minőségpolitikáját?
2022. 02. 22. 16:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022. 02. 22. 11:17 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport