GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Az automatizált bejáratok előnyei kórházi környezetben

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.18.
 Csütörtök
Ma Frigyes napja van.
Holnap Emília napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 11. 16:56     


Az automatizált bejáratok előnyei kórházi környezetben
Az egészségügyi intézményekben a fertőzések elkerülése érdekében a legcélszerűbb az automata bejáratok alkalmazása. Az érintésmentes közlekedés nagyban elősegíti, hogy kevésbé terjedjenek a vírusok, hiszen a betegek és a kórházi dolgozók sem érnek hozzá egyik ajtónyitó szerkezethez sem.

Az automata ajtóknak emellett számos más előnyei is vannak, melyek jól integrálhatóak a kórházi környezetbe. Ilyen többek között az energiatakarékos, biztonságos és higiénikus működés.

 

Biztonságos nyílóajtó automatika

 

Az automata ajtók működésének alapja a nyílóajtó automatika, mely olyan univerzális meghajtórendszer, ami kompakt módon biztosítja a halk, biztonságos ajtónyitást. A sokoldalú felhasználhatósága által képes ellátni feladatát menekülési útvonalként, hő- és füstelvezetési útvonalak biztosítására egyaránt.

 

A FAAC Hungary Kft. által tervezett és forgalmazott nyílóajtó automatika kifinomult technológiai megoldásokkal készült, tökéletes megoldást kínál az egészségügyi intézmények bejárati nyílászáróinak kialakítására.

 

Kórházi higiénia automata ajtókkal

 

A kórházi környezetben használt automata ajtók használata már nélkülözhetetlen, hiszen higiénikus megoldás az érintésmentes használat. A kórtermek, műtők, vizsgálók és laborhelyiségek mellett a kiszolgáló helyiségek, mint például a mosdók, konyhák automatizált ajtókkal történő felszerelése is elvárható. A mozgásérzékelőkkel készült bejáratok a betegek és a dolgozók számára is pozitív figyelmet kapnak, hiszen ezzel biztosítható leginkább a higiénikus környezet.

 

Napjainkban az energiahatékony épületüzemeltetés elengedhetetlen nemcsak a vállalkozói környezetben, hanem a közintézmények esetében is. A magas energiaszámlák csökkentésére ad lehetőséget az automatizált bejárat, hiszen ezek használatával kiküszöbölhető a nyitva hagyott ajtók általi hőveszteség, nyári időszakban pedig a légkondicionált levegő elszökése.

 

Biztonságos bejárat

 

Az automatizált bejáratok előnyei közé sorolhatjuk a biztonságos ki- és bejutást, mely annak köszönhető, hogy a nyílóajtó automatika pontos beállításával érzékelhető az ajtón áthaladó személy, így a rácsukás veszélye kizárt. Az egészségügyi intézményekben az automata ajtók további előnye, hogy a kerekesszékkel közlekedők, a kórházi ágyat toló asszisztensek számára önműködően nyílik meg a bejárat, nem kell az ajtószárnyakat megtartani. A svájci minőségű nyílóajtó automatika akár 20-30 cm-es pontossággal beállítható érzékelési zónákra osztja a teret, így biztonságosan beállítható a terület, ahol még nem csukódik be az ajtó. 

 

Bár sokan úgy vélik, hogy az automatizált ajtó beépítése költséges megoldás, azonban ma már versenyképes az alumínium nyílászárókkal. Korlátozott költségvetés mellett is beépíthető automata ajtó, de érdemes nem általánosan mindenhova ugyanolyan típust tervezni. Inkább egyedileg meghatározva döntsünk az ajtó típusáról és az automatikáról, ezzel tetemes költséget takaríthatunk meg.


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Találd meg az ideális kerti asztalt!
2024. 07. 09. 13:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport