Heiszler Gabriella elmondta, hogy a vállalat üllői logisztikai központjának területén található létesítményben kezdetben naponta 4 tonna majonézes salátát és több mint 20 ezer szendvicset fognak készíteni.
Az 1500 négyzetméteres üzem építését 2017-ben kezdték meg zöldmezős beruházásként. A technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek és a legmagasabb élelmiszer-biztonsági követelményeknek felelnek meg.
Az igazgató beszélt arról is, hogy a Spar rekordforgalommal zárta a 2017-es évet, 562,5 milliárd forintos forgalma 8,9 százalékkal haladta meg a 2016-ost.
Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kormány következetes stratégiájának köszönhetően az élelmiszeriparban évről évre növekszik a feldolgozottság mértéke. A nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar 15 százalékos részesedéssel rendelkezik.
Hozzátette, hogy az iparág több mint 90 ezer munkahelyet biztosít.
A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart és 300 milliárd forint támogatásban részesíti 2014 és 2020 között.
MTI