GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Álláskeresés a közigazgatásban és a versenyszférában

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.12.01.
 Péntek
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,17 Ft
   CHF árfolyam
   399,18 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 10. 23. 17:20     


Álláskeresés a közigazgatásban és a versenyszférában
A közigazgatásban és a versenyszférában való munkavégzés mellett és ellen is számtalan érv szól. Ugyanakkor vannak városi legendák is, melyeket érdemes fenntartással kezelni. Az viszont tény, hogy a kettő közti különbségek némileg megnehezítik a kettő közti átjárást.

Azoknak, akik szeretnének a közigazgatás terén elhelyezkedni, célszerű az Egerállás online platformján körülnézni, ahol nem csak állásajánlatok széles választéka, hanem hasznos tanácsok is találhatók. Többek közt ezen a linken is: https://egerallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/228/egri-kozigazgatasi-allasok.

 

A közigazgatással kapcsolatos városi legendák és igazságok

 

A versenyszféra és a közigazgatás világa néhány pontban hasonlítanak egymásra, ugyanakkor sokkal több a különbség a két terület között. A legtöbb munkavállalónak mindkét terület kapcsán megvan a véleménye. Sokáig, sőt még a mai napig is lehet hallani olyan állításokat, miszerint a közigazgatás területén dolgozók egész nap csak kávéznak, pihennek, magyarán semmit nem csinálnak. Mondhatni ezek a munkakörök nyugdíjas munkák. Ez azonban természetesen nem igaz.

 

Az elmúlt években végbemenő technológiai újítások és modernizáció végképp rácáfoltak ezekre a híresztelésekre. Némely szegmensek kifejezetten hasonlítanak a vállalati működéshez. Habár biztosan vannak olyan munkakörök, ahol lazábbak a mindennapok, azonban ezt nagy általánosságban nem szabad kijelenteni.

 

A monotonitás kapcsán viszont, ha nem is igazságról, de féligazságról beszélhetünk, ugyanis nagyon sok munkakör a közszférában rengeteg adminisztrációval és ismétlődő feladatokkal jár. Éppen ezért az álláshirdetésekben gyakran kiemelik a monotonitástűrő képességet mint elvárást.

 

Az is igaz, hogy a közigazgatást sokkal szigorúbb szabályozás jellemzi, mint a magánszférát. Így például a munkaidő is nagy mértékben szabályozott, vagyis nagyon nehezen lehet ezen a területen másodállást vállalni.

 

Különbségek a versenyszféra és a közigazgatás között

 

A fentiek alapján jól látható, hogy a közszféra sokkal kötöttebb, szigorúbban szabályozott. A munkaidő is jobban szabályozott, ami azt jelenti, hogy viszonylag ritka a túlóra, így kevésbé van lehetőség annak vállalására. Viszont ennek előnye, hogy a munkaidőnek van egyfajta kerete és nem kell attól tartani, hogy rendszeresen tovább bent kell maradni a munkahelyen, ami a versenyszférát általában jellemzi.

 

Általában a közszférában sokkal nyugodtabb a munka. Nem csoda, hogy a versenyszférára nagyon gyakran húsdarálóként hivatkoznak, melyben nagyon könnyű kiégni.

 

Átjárás egyik területről a másikra

 

A nyilvánvaló különbségek miatt nem egyszerű a váltás, azonban nem is lehetetlen. Érdemes kipróbálni, hogy mely terület válik be jobban, melyik áll hozzánk közelebb, így hosszú távon nagyobb eséllyel találhatjuk meg a számunkra megfelelő munkakört.


További hírek

  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Tervezed a fürdőkádajtó beépítését?
2023. 11. 27. 17:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Új vagy használt mobiltelefont vegyek a gyereknek?
2023. 11. 23. 09:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Ismerkedjünk meg közelebbről a CBD bőrön történő alkalmazásának lehetőségeivel!
2023. 11. 21. 16:52 gyomroi-hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Legyen jó illat a lakásunkban!
2023. 11. 17. 09:26 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport