GYÖMRŐI HÍRHATÁR - A Mendei úton lesz az új sportpálya Gyömrőn

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.10.27.
 Szerda
Ma Szabina napja van.
Holnap Simon napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,36 Ft
   CHF árfolyam
   341,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 12. 21. 19:14     


A Mendei úton lesz az új sportpálya Gyömrőn
Jó ideig csak kósza pletykaként terjedt a hír Gyömrőn, miszerint a városvezetés megszüntetné a jelenlegi sportpályát. Ma már tényként olvashatunk erről.

A Mendei út ezen részére  épül a focipálya


A Gyömrői Hírhatár még 2015. május elsején írt arról, hogy nem légből kapott feltételezés a jelenlegi gyömrői sportpálya megszüntetésének terve. Tavasszal arról szóltak a hírek, hogy a jelenlegi futballpályát csak akkor szüntetnék meg, ha az új sportterület helyét hivatalosan is kijelölték a település falusi részén, a Bajcsy-Zsilinszky Endre úton, a Kastélydomb lakóparkkal szemben. Ez a helyszín a társadalmi vitára bocsátott helyi építési szabályzatban is szerepelt. Akkor a gyömrői Fidesz és a Társaskör azt kérte, hogy vonják be őket a sportpálya jövőjét érintő ügyek tárgyalásába, utalva ezzel arra, hogy szerintük minden ezzel kapcsolatos lépés csak a háttérben történik. (Levélben kerestük meg a szervezeteket, hogy időközben bevonták-e őket az előzetes munkába. Amint választ kapunk, jelezni fogjuk.)

 

Mára a Bajcsy-Zsilinszky úti helyszín változott. A városi honlapra nemrég felkerült információk alapján nem a Bajcsy-Zsilinszky úton, hanem a Mendei úton épülne meg az új focipálya.

 

Az új sportkomplexum a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által megítélt pályázati pénzből valósulhat meg. Első ütemben füves és műfüves pálya épül majd a Mendei útnál, majd később sportcsarnok, lelátó és öltözők is lesznek. A teljes projekt 1 milliárd forint, amit 2016 végéig fejeznének be. Az önkormányzat az önerőt azzal biztosítja, hogy 4 hektárnyi területet ad az új sportpályához, amire december 17-én adta áldását a képviselő-testület.

 

Ducsai Sándor önkormányzati képviselő szavazás előtt arról érdeklődött, hogy az új komplexum hogyan érintheti a jelenlegi sportpályát, illetve hogy mi lett azzal a több millió forinttal, amit még évekkel ezelőtt nyert a város a sportszékház felújítására. Gyenes Levente polgármester erre úgy reagált, hogy a mostani sportpálya meccsjátszásra már nem alkalmas, de amíg nem készül el az új pálya, addig ott fognak focizni a gyömrői játékosok, várhatóan 2017 közepéig. A régi sportszékház felújítására elnyert pályázati pénzt pedig „beintegrálják” az új sportpálya költségvetésébe.

 

Mellékszál

 

A régi sportszékházra korábban elnyert 10 millió forint története egyébként kissé ellentmondásos. A TAO-s pályázati pénzt felújításra nyerte a település, később mégis azzal kampányolt a városvezetés, hogy abból nem csak felújítás lesz, hanem teljesen új székház épül a városban Gyenes Levente jó kapcsolatainak köszönhetően. Ez a terv az őszi önkormányzati választáson a Gyömrő 2000 Kör egyik nagy ígérete volt, kampányuk központi eleme. A polgármester külön interjúban számolt be erről a városi lapban közvetlenül a választás előtti napokban, s azt ígérte, hogy 2014 karácsonyán már állni fog az új épület. Most hirtelen ismét „csak” felújításról beszélnek és nyoma sincs a kommunikációban annak, amiről választás előtt tájékoztatták a gyömrőieket.

 

Lapunk megkereste az önkormányzatot, - bár mindezidáig  nem tartották fontosnak a hírt, de miután rákérdeztünk az önkormányzat sajtóreferense hirtelen megjelentette az erről szóló beszámolót  -  ezeket a válaszokat kaptuk:

 

A Mendei úton pontosan hova tervezik az új pályát/pályákat, pontosan mit szándékoznak megépíteni?


"A Mendei úton, az új ivóvízbázisunk mellett lesz kialakítva. Ehhez egy 40.000 m2-es területet önkormányzatunk biztosít."


 A képen látható helyszínre tervezik 


A megnyert pályázati összeg a régi épület felújítására lesz felhasználva? Amennyiben igen, úgy ez nem pénzkidobás? Amennyiben igen, milyen módon lehet integrálni ezt az összeget úgy, hogy annak felhasználása megfeleljen az eredeti pályázatnak?

 

" A 2014-ben elnyert 10 milliós összeg nem veszik el, mivel Gyenes Levente polgármester megállapodott az MLSZ vezetésével arról, hogy lehetőség szerint ezt a pénzt is beleforgatják a mostani pályázatba. A kivitelezésre jogosult Market Zrt-nél történt tulajdonosváltás miatt a projekt csúszott "- írta válaszában a  Gyömrői Önkormányzat.

 

További cikkeink a témában: Eladó a focipálya! • Új beruházás a focipályán? • Mi lesz veled, Gyömrő Városi Sportpálya?

 


További hírek

  Őszi és téli bakancsok kínálata 2021-ben
2021. 10. 20. 09:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Az élvefogó patkánycsapda előnyei
2021. 08. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire jó a Billingo Marketplace?
2021. 08. 12. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Vicces ugrálójátékok kicsiknek… és nagyoknak
2021. 08. 12. 12:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Milk & Honey – avagy mesésen finom whisky egyenesen Izraelből
2021. 07. 13. 19:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Minden költöztetés a bútorok csomagolásával kezdődik
2021. 06. 12. 11:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Adunk néhány praktikus ötletet az álmennyezeti világításhoz
2021. 06. 12. 11:45 gyomroi-hirhatar.hu
  Kényeztesd az autódat - megérdemli!
2021. 05. 21. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport