. Ma Ambrus napja van.
Variációk építőjátékra
2021-11-18 15:05:26
Variációk építőjátékra

Variációk építőjátékra

A legkisebbeknek egészen nagy és puha elemekből készítik ezeket a játékokat, ügyelve a biztonsági előírások betartására. Vannak műanyagból készült, egymásba illeszthető egyszerű építők, amik viszont nem csak torony készítésre alkalmasak.

 

A műanyag tulajdonságait kihasználva általában az elemek különböző színűek, esetleg állatfigurák vagy számok vannak még feltüntetve rajtuk.

 

Ezzel a megoldással egy építőjáték több mindenre is használható. Gyakorolhatja gyermeked a színeket vagy az állatok nevét, esetleg hogy milyen hangot adnak ki, mit esznek, vagy a számok világával ismertetheted meg.

 

A Játékliget ebben a cikkben az egyik legnépszerűbb építőjátékot és a vele kompatibilis konkurenciát mutatja be.

 

A kezdetek

 

A dán építőjátékot 1932-ben akkor még fából készítette el Ole Kirk Kristiansen. Tíz évvel később a figurák már műanyagból készültek. A Lego tégla 1958-ban kapta azt a formát, amit még ma is gyártanak, így az akár évtizedekig őrizgetett kedvenc játékkal egy másik generáció is ugyanolyan élvezettel tud játszani.

 

A konkurencia 

 

A versenytárs 1994-ben lépett be a piacra, természetesen Kínából. Az alapító célja az volt, hogy alacsonyabb áron tudja kínálni az építőjátékokat. Úgy tűnik, hogy a terve működik, hiszen 2003-ra a második legnépszerűbb márka lett Kelet-Európában.

 

Kínálata is bővült az elmúlt években, így megjelent a kisebbek számára biztonságosabb, nagyobb elemekből álló változat, és a lányok számára is kínál szetteket.

 

A Játékliget mind a dán, mind a kínai építőjátékokat forgalmazza, de a kínálatában vannak más kreatív és fejlesztő játékok fiúknak, lányoknak egyaránt.

 

Az alapanyag

 

Mind a két gyártó termékei ABS műanyagból készülnek. Ez az anyag hő- és ütésálló, jó szilárdságú, és ellenáll a vegyszereknek is. 

 

Bár az ázsiai gyártók kapcsán van egyfajta általános bizalmatlanság a minőséget illetően, a Qman esetében ez alaptalan, hiszen minden piacra dobott készlet megfelel az európai játékbiztonsági szabvány követelményeinek.

 

Kompatibilis kocka, más figura?

 

A két nagy versenytárs építőkockái kompatibilisek egymással. Viszont a dán cég minifigurái Európában a Lego 3D védjegyeként vannak bejegyezve. Ez azt jelenti, hogy ezen a gyártón kívül más nem gyárthatja és forgalmazhatja.

 

A Qman ezért saját minifigurákat készít a szettjeihez, amik szintén nagyon szerethetők.

 

A választás

 

Ha van lehetőséged, akkor érdemes a két különböző gyártó termékeit vegyíteni, és kihasználni, hogy az építőkockák kompatibilisek egymással.

 

A versenytársak különböző szetteket kínálnak, így a társítással még izgalmasabb kalandok kerekedhetnek.

Utoljára frissítve: 2021-11-22 14:50:40

További híreink
Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
Ahogyan életünk egyre nagyobb területe kerül át a digitális térbe, egyre nagyobb kihívással néz szembe a pénzügyi szolgáltatások világa is, hiszen az ügyfelek mindinkább ...
2021-11-24 14:06:26, Hírek, Színes Bővebben
Mitől függ, hogy veszünk-e vagy sem? (+18)
Sok esetben nem a prüdéria a döntő tényező, ha magányos érzékiségre vágyunk, hanem az esetek jelentős részében az ár az, ami nagyban befolyásolja a választást. De vajon a...
2021-11-12 21:18:32, Hírek, Színes Bővebben
Őszi és téli bakancsok kínálata 2021-ben
Bár egyelőre még nincs szükség a vastag téli csizmákra, azért egy-két őszi és vékonyabb téli bakancs és csizma már elkél, főként a hűvös reggeleken. Biztosan mindenki f...
2021-10-20 09:33:53, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ahogyan életünk egyre nagyobb területe kerül át a digitális térbe, egyre nagyobb kihívással néz szembe a pénzü...
Bővebben >>