. Ma Márk napja van.
Üzembe állt az új csekkautomata Gyömrőn
2018-10-02 14:42:11
Üzembe állt az új csekkautomata Gyömrőn

Üzembe állt az új csekkautomata Gyömrőn

 Megtörtént ez első nagy lépés annak érdekében, hogy megszüntessék az idegtépő várakozásokat a Gyömrői postán. A lakosság október elsejétől egy automatában is befizetheti a csekkjeit.

Sajnos egyre több Budapest környéki településen okoz problémát a postahivatalok lassú kiszolgálása. A problémás városok közé tartozik többek között Pécel is.

A településen még három évvel ezelőtt készítettek egy reprezentatív felmérést a posta működéséről, hogy annak birtokában tárgyalhassanak a cég vezetőivel. Szöllősi Ferenc Attila polgármester azóta is igyekszik zöld ágra vergődni a posta vezetőivel, de úgy tűnik hiába.

A település kb. egy hónapja kapott hivatalos válaszlevelet a postától, amelyben azt írták, hogy a péceli posta bővítésére nincs pénz. Ellenben tudnak biztosítani csekkbefizető automatát, amelyért nem kell fizetnie a városnak, ha havonta legalább 3000 lakos használja.

A péceli polgármester minderre úgy reagált: „Amit írnék, az nem polgármesterhez illő.”


Gyömrőn másképp gondolkodnak


A péceliekhez képest teljesen másképp kezelik a helyzetet városunkban. A gyömrői önkormányzat úgy döntött, hogy vállalja az esetleges anyagi terheket, ha tényleg csak ilyen áron tudják kényelmesebbé tenni a helyiek mindennapjait. (A városnak kb. 380 ezer Ft-ot kell fizetnie havonta, ha nem használják elegen az automatát.)

A település és a posta megállapodásának köszönhetően október 1-én üzembe állt a csekkbefizető automata a városközpontban található inkubátorház földszintjén.

Az épületbe a Táncsics út felől lehet bejutni, a terminálnál kizárólag bankkártyával lehet fizetni!


Az első csekket maga a polgármester fizette be hétfő reggel. A jó hír ellenére a postával kapcsolatos problémák még nincsenek teljesen megoldva, hiszen Gyömrő már rég kinőtte a jelenlegi postahivatalt. A város lakossága az elmúlt tíz évben közel másfélszeresére nőtt, a posta épülete azonban nem bővült. Bár a probléma túlmutat az önkormányzat lehetőségein, ennek ellenére a város vezetése régóta gondolkodik a megoldáson.

Dr. Mezey Attila polgármester korábban petíciót is indított a posta fejlesztéséért, majd a szervezet országos vezérigazgatójával is tárgyalt.

Utoljára frissítve: 2018-10-02 14:46:13

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>