Undorító módon készült a húsvéti sonka |
2014-04-17 13:04:03 |
Pest megyei piacon árulta az undorító húsvéti sonkákat
Több mint két tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak.
A NÉBIH közleményében arról tájékoztat, a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet fordítanak a hússzektorra. Így jutottak el az egyik Pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is.
A feldolgozás körülményei még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték: az álkistermelő a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt.
A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni és egyetlen a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg. Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.
Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Utoljára frissítve: 2014-04-17 13:11:25 |