. Ma Emma napja van.
Undorító módon készült a húsvéti sonka
2014-04-17 13:04:03
Undorító módon  készült a húsvéti sonka

Undorító módon készült a húsvéti sonka

Pest megyei  piacon árulta az undorító húsvéti sonkákat


 

Több mint két tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak.

 

 


A NÉBIH közleményében arról tájékoztat, a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet fordítanak a hússzektorra. Így jutottak el az egyik Pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is.

 

A feldolgozás körülményei még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték: az álkistermelő a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt.

 

A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni és egyetlen a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg.

Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

 

 

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Utoljára frissítve: 2014-04-17 13:11:25

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>