. Ma Auguszta napja van.
Újra címlapokon szerepel az országos sajtóban Gyömrő
2019-09-18 10:48:25
Újra címlapokon szerepel az országos sajtóban Gyömrő

Újra címlapokon szerepel az országos sajtóban Gyömrő

Ahogy azt sokan előre borítékolták, újra Gyömrővel foglalkozik az országos sajtó. Az Index.hu szeptember 17-én címlapon számolt be arról, hogy a Szegedi Ítélőtábla hiába ítélte börtönbüntetésre Gyenes Leventét folytatólagosan elkövetett adócsalásért és magánokirat-hamisításért, a politikus most újraindulhat az októberben esedékes önkormányzati választáson.

 

Az Index.hu mellett a 444 is emlékeztetett arra, hogy 2016-ban az igazságügyi miniszter fogadkozott a Gyenes-ügy kapcsán, hogy a jövőben erkölcsi bizonyítvány nélkül senki nem lehet majd polgármester. Az erről szóló előterjesztés kidolgozására egy külön munkacsoportot állítottak fel a minisztériumban, de az ígért előterjesztést azóta sem nyújtották be. Az Index információi szerint a késlekedés részben az ügy bonyolultságával magyarázható.

 

Ismét jogászkodásra lehet majd szükség

 

A minisztérium egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy az elítélt politikusok újraindulásával foglalkozó munkacsoport milyen eredményre jutott. Ezt azért lenne fontos tisztázni, mert ha a minisztérium benyújtja a korábban ígért előterjesztést, akkor a Gyenes Leventére leadott szavazatok kockázatot jelenthetnek, hiszen azzal újabb jogi huzavona indulhat el a településen.

 

A Gyömrői Hírhatár már 2016 augusztusában részletesen megírta előre egy szerkesztőségi véleményben, hogy mi fog történni Gyenes Levente bírósági ítélete után. Akkor ezt szinte senki sem fogadta el. Sokan hazugságnak, hangulatkeltésnek nevezték cikkünket, szerkesztőségünket rengeteg támadás is érte emiatt. Mára viszont kiderült, hogy a Gyömrői Hírhatárnak csaknem pontról-pontra igaza lett.

 

Szerkesztőségünk most is hiteles tájékoztatásra törekszik, ezért megkereste az Igazságügyi Minisztériumot, hogy információkat kérjen a kialakult helyzettel kapcsolatban. Amint válaszolnak, tájékoztatjuk az olvasókat.

Utoljára frissítve: 2019-09-18 10:55:20

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>