. Ma Márk napja van.
Újra a Gyömrői Polgári Kör lehet Gyenes trójai falova
2016-06-09 19:45:00
 Újra a Gyömrői Polgári Kör lehet Gyenes trójai falova

Újra a Gyömrői Polgári Kör lehet Gyenes trójai falova

A képen balra látható Spaits Miklós

 

Hallott már ön a Gyömrői Polgári Körről? Ha nem, nem csoda, mert bár az említett szervezetet sok évvel ezelőtt alapították, de a város életében komolyabb tevékenységet soha nem folytatott. Az említett civil szervezet aktivitása az elmúlt években sem változott, az azonban az élesebb szeműeknek már feltűnhetett, hogy a Gyömrői Polgári Kör a választási időszakban mindig több életjelet mutat magáról.

 

Mi az a Gyömrői Polgári Kör?


A civil szervezetet a gyömrői Fidesz korábbi elnöke, Spaits Miklós alapította családtagjaival, akit homályos körülmények között saját csapata távolított el a helyi Fidesz éléről mintegy 5 évvel ezelőtt. Az eltávolítás okairól nem jelentek meg egyértelmű információk, az viszont több helyen is elhangzott, hogy Spaits Miklóst saját szervezete nem csupán leváltotta, hanem a kormánypártból való kizárását is kezdeményezte.

 

A hoppon maradt exelnök barátságát hamar megtalálta a város akkori polgármestere, majd a 2014-es választások közeledtével a családi vállalkozásként fenntartott Gyömrői Polgári Kör is éledezni kezdett.

 

Ahogy azt annakidején a Gyömrői Hírhatár is megírta, a Polgári Kör végül a Gyömrő 2000 Körhöz köthető személyekkel és ismeretlen anyagi támogatóval nekivágott a 2014-es önkormányzati választásnak. A civil szervezet vélhetően Gyömrő történetének egyik legrosszabb eredményét érte el, hiszen a 8 képviselő-jelöltjükre összesen 44-en voksoltak a 12 ezer szavazóból.

 

Nem kellett hozzá különösebb politikai érzék, hogy a választók felfedezzék, hogy az ismeretlenek által kistafírozott Spaits-egyesület egyetlen célja a helyi Fidesz-KDNP-Társaskör jelöltjeinek támadása volt. Kiadványaikat is fideszes stílusban adták ki, ami miatt a Területi Választási Iroda komolyan elmarasztalta a szervezetet a választók megtévesztése miatt.

 

Újra élezik a kardokat


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyenes Levente felfüggesztett börtönre ítélése és lemondása miatt időközi polgármester-választást írtak ki augusztus 28-ra. Bár a Fidesz eddig nem jelentett be hivatalos polgármester-jelöltet, de nagy eséllyel várható, hogy nyár végén ismét a kormánypárt jelöltje lesz Gyenes leghangosabb kihívója. Erre utal az is, hogy a trójai falóként küzdő Gyömrői Polgári Kör közelében ismét megindult az élet.

 

Gyömrő város képviselő-testülete egy mai rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy egy pályázati lehetőségen keresztül, együttműködő szervezetté teszi a Gyömrő 2000 Kört és a Gyömrői Polgári Kört. A pályázat és az ahhoz kapcsolódó források egyelőre nem nyilvánosak, de ezek után talán már senki sem fog meglepődni, ha a Spaits Miklós által vezetett civil szervezet újra fideszes stílussal jelenik meg, ismét a Fidesz jelöltjét támadva.

 

Cikksorozatunkban, további részeiben egyesével szeretnénk bemutatni az elmúlt választáson résztvevő szervezetek múltját és választási esélyeit.

 

GYH

 

Polgármestert választ Gyömrő: most még csak Gyenes és Horváth a biztos


Utoljára frissítve: 2016-06-14 07:41:14

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>